Άλλα Σπορ

Πόλο: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Κροατία, 10-9 την Ουγγαρία! (vid)

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2022 - 23:59

Σε ένα δραματικό ματς, η «οικοδέσποινα» Κροατία νίκησε την Ουγγαρία 10-9 στον τελικό στο Σπλιτ και κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά το 2010. Πρωταγωνιστής ο τερματοφύλακας Μπίγιατς του Ολυμπιακού, πραγματοποιώντας πολλές επεμβάσεις.

Πόλο: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Κροατία, 10-9 την Ουγγαρία! (vid)

Σε ένα δραματικό ματς, η «οικοδέσποινα» Κροατία νίκησε την Ουγγαρία 10-9 στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που φιλοξενεί στο Σπλιτ και κατέκτησε το τρόπαιο για πρώτη φορά μετά το 2010, με εκ των πρωταγωνιστών τον τερματοφύλακα Μπίγιατς του Ολυμπιακού με τις πολλές επεμβάσεις που πραγματοποίησε.

Η Κροατία νίκησε με 10-9 την Ουγγαρία στην κατάμεστη «Spaladium Arena» και ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης μετά από δώδεκα ολόκληρα χρόνια. Εκμεταλλεύθηκε ξανά τον παράγοντα έδρα και αναδείχθηκε για δεύτερη φορά πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανδρική υδατοσφαίριση, μετά το 2010 στο Ζάγκρεμπ.

Στον αποψινό τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Σπλιτ, οι οικοδεσπότες επικράτησαν 10-9 της κατόχου του τίτλου Ουγγαρίας και πανηγύρισαν τον τίτλο, μαζί με 9.000 και πλέον φιλάθλους τους στις εξέδρες της «Spaladium Arena».

Το ματς κρίθηκε ουσιαστικά σε μία αλληλουχία τριών πέναλτι μέσα σε 40 δευτερόλεπτα, στην τελευταία περίοδο. Ο Μάρινιτς Κράγκιτς είχε 2/2, ο Μάνχερτς ενδιάμεσα έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και οι «χρβάτσκι» πήραν προβάδισμα 10-8, δύο λεπτά πριν τη λήξη. Οι Μαγυάροι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με νέο πέναλτι, που αυτή τη φορά εκτέλεσε και αξιοποίησε ο Γιάνσικ.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικα γηπεδούχο Ουγγαρία): 3-3, 0-1, 4-4, 2-2

Στον «μικρό» τελικό, η νυν παγκόσμια πρωταθλήτρια, Ισπανία, νίκησε τη προηγούμενη, Ιταλία, 7-6 και πήρε την τρίτη θέση.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr