Μπάσκετ

Βαριά τιμωρία στον Μήτογλου

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2023 - 17:28

Βαριά ήταν η ποινή για τον Ντίνο Μήτογλου, καθώς ο Έλληνας φόργουορντ τιμωρήθηκε με 32 μήνες μακριά από τα γήπεδα από τη FIBA για την υπόθεση ντόπινγκ.

Βαριά τιμωρία στον Μήτογλου

Ο 26χρονος διεθνής φόργουορντ τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα για την υπόθεση ντόπινγκ. Πρέπει να τονιστεί ότι η ποινή ισχύει από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι είναι θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ (άρα έχει εκτίσει 11 μήνες ποινής), με τον Έλληνα διεθνή φόργουορντ να έχει το δικαίωμα της έφεσης, προκειμένου η έφεση να πέσει στο μισό, ήτοι στους 16 μήνες, έχοντας περιθώριο δύο εφέσεων.

Η αρχική σκέψη των δικαστών ήταν να του ρίξουν τέσσερα χρόνια αποκλεισμό, ωστόσο αναγνωρίστηκε ως ελαφρυντικό το ότι στράφηκε εναντίον της γιατρού που του έδωσε τα σκευάσματα με αποτέλεσμα να φυλακιστεί και να οριστεί δίκη.

Σε κάθε περίπτωση ο 26χρονος φόργουορντ ύψους 2.10 μ. χάνει σίγουρα το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο του 2023. Υπενθυμίζεται ότι ο Μήτογλου βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ στις 4 Μαρτίου 2022, πριν από τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Αρμάνι στο ΟΑΚΑ σε αγώνα EuroLeague. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Μήτογλου θα αποτελέσει παρελθόν από την Αρμάνι Μιλάνο. Πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως η πλευρά του Ντίνου Μήτογλου θα ασκήσει έφεση επιδιώκοντας να θεωρηθεί η ποινή του ήδη εκτελεσμένη και να επιστρέψει άμεσα στους αγωνιστικούς χώρους.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr