Ποδόσφαιρο

Το γκολ έλειψε από τον Ολυμπιακό κόντρα στην Κρακόβια [vid]

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022 - 21:04

Το τρίτο ματς προετοιμασίας των «ερυθρολεύκων» στην Αυστρία έληξε 0-0. Δοκάρι, χαμένο πέναλτι και γκολ που δεν μέτρησε ως οφσάιντ είχε το «μενού»!

Το γκολ έλειψε από τον Ολυμπιακό κόντρα στην Κρακόβια [vid]

Μετά την ήττα από τη Ριντ και τη νίκη με την Φορτούνα Ντίσελντορφ και ισοπαλία για τον Ολυμπιακό, στη φετινή του προετοιμασία. Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν στο 0-0 με την πολωνική Κρακόβια. Σε ένα ματς που είχε από την αρχή ως το φινάλε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εντούτοις, το γκολ του έλειψε. Χαμένες ευκαιρίες, χαμένο πέναλτι και δοκάρι. Επιπλέον, πέτυχαν γκολ στο 31' με τον Μπουχαλάκη, αλλά αυτό δεν μέτρησε με τον Έλληνα μέσα να υποδεικνύεται σε θέση οφσάντ.

Απόλυτη κυριαρχία

Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος στο πρώτο μέρος. Δεν επέτρεψε στους Πολωνούς να απειλήσουν την εστία του Βατσλίκ ως το 43'. Έκλεισαν το πρώτο 45λεπτο με το σουτ του Χάνκα σε εκείνο το σημείο, χωρίς να αιφνιδιαστεί ο Τσέχος γκολκίπερ που μπλόκαρε εύκολα Η ομάδα του Μαρτίνς είχε την περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της. Δημιούργησε φάσεις, κυρίως με τις δημιουργίες του Βαλμπουενά. Επίσης, το πρέσινγκ και το κλέψιμο της μπάλας ήταν στοιχείο που έδωσε στους «ερυθρόλευκους» τη δυνατότητα να απειλήσουν, με την άμυνα της Κρακόβια να είναι σε αμυντική ανισορροπία.

Πολλές ευκαιρίες

Ταυτόχρονα, σε ένα ακόμα φιλικό προετοιμασίας οι στατικές φάσεις ήταν σημείο αναφοράς για να φτάσει κοντά στο γκολ ο Ολυμπιακός. Δύο σερί φάουλ του Βαλμπουενά. Στο πρώτο. στο 27', ο Χρόσο είπε... όχι στην κεφαλιά του Σισέ. Στο δεύτερο, στο 31', ο Μπουχαλάκης σκόραρε, αλλά το γκολ δεν μέτρησε με τον μέσο των «ερυθρολεύκων» να καταλογίζεται σε θέση οφ σάιντ. Επιπλέον, στο 41' ο Χασάν κέρδισε πέναλτι από το μαρκάρισμα του Πέστκα, αλλά ο Βαλμπουενά που το εκτέλεσε, αστόχησε. Έτσι, το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Δοκάρι και τετ-α-τετ

Η κούραση από την προετοιμασία ήταν εμφανής όσο κυλούσε ο χρόνος και το ματς προχωρούσε. Όμως, το γκολ δεν ήρθε. Με δύο φάσεις να αποτελούν το σημείο αναφοράς στο δεύτερο 45λεπτο. Αρχικά εκείνη του 50ού λεπτού. Με την κεφαλιά του Χασάν, μετά τη σέντρα του Ανδρούτσου, να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι της εστία του Νιεμζίτσκι. Επίσης, στο 79' και μετά τη σέντρα του Άβιλα, ο Ελ Αραμπί δεν βρήκε την μπάλα, όχι όμως και ο Μασούρας. Αποδέκτης της στο δεύτερο δοκάρι, αλλά το τελείωμά του ήταν κακό. Στο 81' ο Μαρτίνς επέλεξε να παίξει με δύο επιθετικούς. Έβαλε τον Τικίνιο δίπλα στον Ελ Αραμπί. Αλλά ο Ολυμπιακός δεν έκανε φάσεις στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ (46' Τζολάκης), Ανδρούτσος (63' Άβιλα), Ο. Μπα (63' Μανωλάς), Σισέ (63' Παπασταθόπουλος), Κούτρης (63' Ρέαμπτσιουκ), Κανέ (63' Εμβιλά), Μπουχαλάκης (63' Κούντε), Μ. Καμαρά (63' Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (46' Καρβάλιο, 81' Τικίνιο), Φαντιγκά (63' Μασούρας), Χασάν (63' Ελ Αραμπί).

Κρακόβια (Γιάτσεκ Ζιελίνσκι): Χρόσο (46' Νιεμζίτσκι), Γκίτα (46' Γιαμπλόνσκι), Ρόντιν (75' Βόιτσικ), Γιουγκάς (69' Ούρμπαν), Κακαμπάτζε (46' Ράπα), Λοσάι (46' Ράκοσι), Ράσμουσεν (58' Λούσιους), Πέστκα (46' Σίπλακ), Χάνκα (46' Μίσορ), Κάπεκ (46' Κονοπλάνκα), Μάκους (46' Μπάλαϊ, 82' Τιάγκο Σόουζα).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.