Ποδόσφαιρο

Conference League: Ο Άρης «αυτοκτόνησε» και αποκλείστηκε [vid]

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022 - 23:13

Αν και είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα από το 54’, η ομάδα του Μπούργος πλήρωσε τα «παιδαριώδη» λάθη της και παρά τη νίκη 2-1, έμεινε εκτός Ευρώπης.

Conference League: Ο Άρης «αυτοκτόνησε» και αποκλείστηκε [vid]

Σε ένα ματς που κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, ο Άρης έδειξε ποδοσφαιρική αφέλεια! Διότι με το σκορ στο 1-0 και την Μακάμπι με δέκα παίκτες, η αντίδραση στο 74’ ήταν κάτι παραπάνω από παιδαριώδης! Παρότι δέχθηκε την ισοφάριση, η ομάδα της Θεσσαλονίκης πέτυχε και δεύτερο γκολ και θα μπορούσε να στείλει το ματς στην παράταση, αλλά δεν κατάφερε να βάλει ένα ακόμα γκολ.

Το δοκάρι του Πάλμα

Στο πρώτο μέρος ο Άρης ήταν καλύτερος. Είχε ευκαιρίες, αλλά το έλειψε το γκολ. Στο 23’ ο Μαντσίνι δεν κατάφερε να σημαδέψει σωστά. Στο 25’, ωστόσο, οι «κίτρινοι» κέρδισαν φάουλ έξω από την περιοχή. Το εκτέλεσε ο Πάλμα, που είδε την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πέρετζ! Έτσι έμεινε το 0-0 στο πρώτο ημίχρονο και η αποστολή του Άρη για την ανατροπή του 2-0 του Τελ Αβίβ έγινε ακόμα πιο δύσκολη.

Χαμός, αποβολή, πέναλτι και γκολ

Στο 54’ έγινε ο κακός χαμός στη Θεσσαλονίκη. Ανατροπή (σ.σ.: σπρώξιμο από πίσω) του Γκλέιζερ στον Ιτούρμπε. Πέναλτι για τον Άρη. Ο Μπίτον απέβαλλε, με δεύτερη κίτρινη, τον παίκτη της Μακάμπι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκρέι, «νίκησε» τον Πέρετζ και έκανε το 1-0 για τον Άρη. Ωστόσο, παρά το πλεονέκτημα οι «κίτρινοι» ήταν αυτόχειρες. Στο 74’ έκαναν λάθος που δεν κάνουν ούτε ομάδες του τοπικού πρωταθλήματος. Η άμυνά τους άνοιξε στα βεντάλια. Ο Ζάχαβι εκμεταλλεύτηκε την «τρύπα» και πλάσαρε εύστοχα τον Κουέστα (1-1).

Τελική αντεπίθεση

Η ψυχολογία ήταν πολύ κακή. Όμως οι Θεσσαλονικείς δεν τα παράτησαν. Στο 80ό λεπτό απώλεσαν την ευκαιρία για το 2-1 με το τετ-α-τετ του Γκρέι. Στη συνέχεια, δυνατό σουτ του Πάλμα, λίγο άουτ. Τελικά στο 81’ ήρθε το 2-0 με το τακουνάκι-πάσα του Γκρέι και το πλασέ του Ντουκουρέ (2-1). Στο 85’ το σουτ του Πάλμα πέρασε οριακά δίπλα από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 87’ η κεφαλιά του Γκρέι βρήκε σε ετοιμότητα τον Πέρετζ. Τελικό σκορ 2-1 για τον Άρη, αλλά αποκλεισμός!

Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Ιτούρμπε (68' Μανού Γκαρθία), Ντουκουρέ (90'+5' Ντιόπ), Νταμπό (68' Καμάτσο), Μανσίνι (78' Ματέο Γκαρσία), Πάλμα (90'+6' Χατζηιωάννου), Γκρέι.

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Βλάνταν Ίβιτς): Πέρετζ, Ζεράλδες, Νιρ Μπιτόν, Γεϊνί, Σαμπορίτ, Κούβας (66' Γκολάσα), Φαν Όφερεμ (90' Ρίκαν), Γκλέιζερ, Κανιτσόβσκι (90'+1' Νταν Μπίτον), Χοζές (78' Καντίλ), Γιοβάνοβιτς (66' Ζάχαβι).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.