Ποδόσφαιρο

Σούπερ Λιγκ: Μεγάλο διπλό Παναιτωλικού, πρώτη νίκη για ΠΑΣ Γιάννενα (vids)

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2022 - 21:58

Ο Παναιτωλικός νίκησε 2-1 τον ΟΦΗ στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», στην εναρκτήρια αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα υπέταξε με το ίδιο σκορ τον μαχητικό Λεβαδειακό.

Σούπερ Λιγκ: Μεγάλο διπλό Παναιτωλικού, πρώτη νίκη για ΠΑΣ Γιάννενα (vids)

Για τα «καναρίνια», που είχαν ξεκινήσει στο πρωτάθλημα με εμφατική νίκη επί του Άρη, ήταν το δεύτερο τρίποντο και πρώτο εκτός έδρας, ενώ οι Κρητικοί δεν κατάφεραν να δώσουν συνέχεια στο «διπλό» επί του Βόλου, γνωρίζοντας την τρίτη ήττα σε τέσσερα ματς.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πιο δυνατά κι αφού στο 10΄ έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία, με τον Στέφενς να σταματά αρχικά το σουτ του Ντουάρτε κι εν συνεχεία την προσπάθεια του Καρέλη, έφτασαν στο 0-1 τέσσερα λεπτά αργότερα με... κόντρα στον Καρέλη από σουτ του Ντίας, κι αφού η φάση εξετάστηκε για χέρι του σκόρερ και οφσάιντ στην αρχή της.

Ο Έλληνας διεθνής σκόραρε για τρίτη συνεχή αγωνιστική, δείχνοντας πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση στο ξεκίνημα της φετινής περιόδου. Σταδιακά ο ΟΦΗ πήρε την κατοχή, έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 35΄ με τον Ανέστη να αποκρούει σε κόρνερ την προσπάθεια του Ντίκο, για να ισοφαρίσει στο 42΄ με ένα εκπληκτικό μακρινό σουτ του Μπαλογιάννη, που σκόραρε για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο αγώνας «άνοιξε» στο δεύτερο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να παίζουν επιθετικά. Οι γηπεδούχοι είχαν δύο ευκαιρίες στο ίδιο λεπτό (61΄), αρχικά με τον Ντίκο να γλιστρά και να αστοχεί κι εν συνεχεία με το σουτ του Μπαλογιάννη που μάζεψε ο Ανέστης.

Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Στέφενς να ανησυχήσει, αλλά το σουτ του Χατζηθεοδωρίδη έφυγε άουτ. Όχι όμως και το μακρινό πλασέ του Κολοβού στο 76΄, που είχε μπει μερικά λεπτά πριν στον αγώνα και ο οποίος σημείωσε ένα εντυπωσιακό γκολ δίνοντας μια μεγάλη νίκη στην ομάδα του και συντηρώντας την καλή παράδοση που έχει δημιουργήσει απέναντι στον ΟΦΗ.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Στέφενς, Πασαλίδης (57΄ Γιοχού), Μαρινάκης (69΄ Καμάου), Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Θοράρινσον (77΄ Αποστολάκης), Στάικος, Ντιουσέ, Μπουζούκης (78΄ Θεοδοσουλάκης), Ντίκο.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Λάρσον, Κορνέλιους, Αποστολάκης, Χατζηθεοδωρίδης, Μλάντεν (78΄ Μάρτσενσον), Ντίας (80΄ Φλόρες), Ντουάρτε, Μόρσεϊ (68΄ Κολοβός), Σενγκέλια (69΄ Νταγκό), Καρέλης (78΄ Πέδρο).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2-1

Σε μια αναμέτρηση με καλό ρυθμό και πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 2-1 του Λεβαδειακού στους «Ζωσιμάδες», πανηγυρίζοντας την πρώτη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα!

Μετά και από αυτό το τρίποντο, οι Γιαννιώτες «ξεκόλλησαν» από τα χαμηλά διαζώματα του βαθμολογικού πίνακα, ανεβαίνοντας στην 9η θέση με 4 πόντους. Ο Λεβαδειακός αγνοεί τη χαρά της νίκης και βρίσκεται τελευταίος με έναν βαθμό. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ροντρίγκο Εραμούσπε, που λύτρωσε τους γηπεδούχους στο 73ο λεπτό της αναμέτρησης.

Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον ΠΑΣ, που άνοιξε το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Μπιλμπάο σέντραρε από τα αριστερά και ο Ροσέρο με γυριστή κεφαλιά νίκησε τον Μάρκοβιτς για το 1-0.

Το γρήγορο γκολ του ΠΑΣ… αφύπνισε τον Λεβαδειακό, που απείλησε για πρώτη φορά στο 16′. ΟΒρακάς έγινε αποδέκτης της μπάλας και προσπάθησε να εκτελέσει, όμως ο Σούλης βγήκε έγκαιρα και τον πρόλαβε αποκρούοντας σε κόρνερ. Στο 24′ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν δίχτυα εκ νέου με την κεφαλιά του Μπαγκαλιάννη, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, ήρθε και το γκολ της ισοφάρισης για την ομάδα της Λιβαδειάς. Ο Μουτίνιο συνέκλινε από τα αριστερά και εξαπέλυσε ξαφνικό σουτ, στέλνοντας την μπάλα συστημένη στη δεξιά γωνία του Σούλη για το 1-1.

Ο ΠΑΣ μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος και με πρωταγωνιστή τον Ροσέρο, έχανε τη μια φάση πίσω από την άλλη. Τελικά, στο 73ο λεπτό, οι γηπεδούχοι βρήκαν ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα του Μάρκοβιτς. Ο Ροσέρο σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι και ο Εραμούσπε με σουτ από κοντά νίκησε τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού για το τελικό 2-1.

ΠΑΣ Γιάννινα (Στάικος): Σούλης, Σορία, Εραμούσπε, Κιάκος, Μπαγκαλιάνης, Μπιλμπάο, Καραχάλιος, Λιάσος (Σταματελόπουλος 67′), Μορέιρα (Παντελάκης 90+2′), Ροσέρο, Παμλίδης (Τζίμας 60′).

Λεβαδειακός (Ταουσιάνης): Μάρκοβιτς, Μπαχανάκ, Μεχία (Λούα Λούα 46′), Μουτίνιο, Σβάρκα (Χάμοντ 46′), Βήχος, Βρακάς (Τορό 79′), Δούμτσιος (Τσιριγώτης 78′), Κωνσταντινίδης (Ντεντάκης 68′), Μπελμόντ, Τζημόπουλος.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr