Ποδόσφαιρο

Μουντιάλ 2022: Η Γαλλία γυρίζει την πλάτη στις μεταδόσεις με γιγαντοοθόνες

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022 - 16:17

Πολλές οι πόλεις που εξέφρασαν την διαμαρτυρίας τους για όσα έγιναν στα έργα κατασκευής γηπέδων στο Κατάρ αναφορικά με τους μετανάστες εργαζόμενους

Μουντιάλ 2022: Η Γαλλία γυρίζει την πλάτη στις μεταδόσεις με γιγαντοοθόνες

Το Μουντιάλ 2022 έχει μπει στην τελική ευθεία με το Κατάρ να είναι έτοιμο να υποδεχθεί κόσμο και ομάδες.

Βέβαια παραμένουν οι αντιδράσεις αναφορικά με το Κατάρ και τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε στους εργάτες που εργάστηκαν στην κατασκευή των γηπέδων.

Παράλληλα ήταν πολλές οι παραβιάσεις των δικαιωμάτων των μεταναστών εργαζομένων στο Κατάρ. Στην Γαλλία οι διαμαρτυρίες είναι έντονες.

Μάλιστα πρόσφατα έγινε γνωστό πως επτά πόλεις της χώρας δεν θα στήσουν γιγαντοοθόνες για τους πολίτες. Κάτι που παραδοσιακά κάνουν. Ανάμεσα τους και το Παρίσι, πρωτεύουσα της Γαλλίας.

«Για εμάς, δεν υπήρχε θέμα δημιουργίας χώρων μετάδοσης των αγώνων για πολλούς λόγους. Ο πρώτος είναι οι προϋποθέσεις για τη διοργάνωση αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τόσο από πλευράς περιβάλλοντος όσο και από κοινωνικής πλευράς, ο δεύτερος είναι το γεγονός ότι γίνεται τον Δεκέμβριο.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες έχουν κατασκευαστεί αυτές οι εγκαταστάσεις πρέπει επίσης να αμφισβητηθούν» εξήγησε ο αντιδήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας, αρμόδιος για τον αθλητισμό, Πιέρ Ραμπαντάν, μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP).

Η Λιλ ήταν η πρώτη από τις πόλεις που ανακοίνωσε την απόφασή της να μην υπάρχουν γιγαντοοθόνες και ζώνες φιλάθλων. Το έκανε το Σάββατο και αργότερα ακολούθησαν το Στρασβούργο, το Ροντέζ, η Ρεμς, η Μασσαλία και το Μπορντό.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr