Ποδόσφαιρο

Μουντιάλ 2022: Tα ΜΜΕ εναντίον Κατάρ!

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022 - 12:47

Τα διεθνή ΜΜΕ κατηγορούν το Κατάρ για τους περιορισμούς που θέτουν και θα έχουν συνέπειες στην κάλυψη των γεγονότων του Μουντιάλ 2022. 

Μουντιάλ 2022: Tα ΜΜΕ εναντίον Κατάρ!

Τα διεθνή τηλεοπτικά συνεργεία επρόκειτο να δεχθούν πολλούς περιορισμούς στη κάλυψη της διοργάνωσης, και αυτό δημιουργεί θέματα.

Πιο συγκεκριμένα και με βάση τους κανόνες για τις τηλεοπτικές άδειες που έχει εκδώσει η κυβέρνηση του Κατάρ, υπάρχει το ενδεχόμενο να επιβληθούν απαγορεύσεις στα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα σε ό,τι αφορά την κινηματογράφηση σε χώρους διαμονής, όπως εκείνους που φιλοξενούν μετανάστες εργάτες. Επιπλέον, και σύμφωνα με τους όρους αυτούς, η καταγραφή τηλεοπτικού υλικού σε κυβερνητικά κτήρια, πανεπιστήμια, χώρους προσευχής και νοσοκομεία, απαγορεύεται, καθώς επίσης και η κινηματογράφηση σε κατοικίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Υπάρχει μια σχετική αναστάτωση με το θέμα το οποίο έχει δυσχεράνει αρκετά τους δημοσιογράφους, αλλά και τους φωτογράφους.

Φυσικά η αρμόδια επιτροπή από το Κατάρ δεν άργησε να βγάλει την ανακοίνωσή της.

«Πολλά τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν έδρα στο Κατάρ και χιλιάδες δημοσιογράφοι μεταδίδουν από το Κατάρ ελεύθερα και χωρίς παρεμβάσεις κάθε χρόνο»

Όπως αναφέρει η ίδια αρχή, ανανέωσε μια προηγούμενη εκδοχή της αίτησης άδειας κινηματογράφησης που εμφανιζόταν στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης, αφαιρώντας, μάλιστα, έναν όρο που όριζε πως ο ενδιαφερόμενος έπρεπε να «διαβάσει και να συμφωνήσει» πως δεν θα παράγει ρεπορτάζ που ίσως είναι «ανάρμοστο ή προσβλητικό στην κουλτούρα του Κατάρ και τις ισλαμικές αρχές».

Από τη μεριά της η FIFA ανακοίνωσε πως:

«Συνεργαζόμαστε με την επιτροπή και τις αρμόδιες οργανώσεις για να διασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές εργασιακές συνθήκες για τα μίντια που θα δώσουν το “παρών” στη διοργάνωση»

Εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας σημείωσε πως:

«Είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε πως η κινηματογράφηση σε ιδιωτική περιουσία σε κάθε χώρα παραμένει ζήτημα έγκρισης του ιδιοκτήτη/διαχειριστή της ιδιοκτησίας».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr