Ποδόσφαιρο

Η ΑΕΚ έβγαλε... εισιτήριο για την 4άδα [vids]

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 - 20:08

Νίκησε 3-0 στην «OPAP Arena» τον Πανσερραϊκό και ουσιαστικά πέρασε στα ημιτελικά, κάνοντας το 10/10 στο «σπίτι» της.

Η ΑΕΚ έβγαλε... εισιτήριο για την 4άδα [vids]

Η αποστολή στέφθηκε με επιτυχία. Η ΑΕΚ τελείωσε την υπόθεση της πρόκρισης στα ημιτελικά από το πρώτο ματς. Καθώς νίκησε 3-0 τον Πανσερραϊκό, στην Αγιά Σοφιά, με τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Με τον τρόπο αυτό «κλείδωσε» το εισιτήριο της 4άδας και έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στον επαναληπτικό των Σερρών.

Στο πρώτο 45λεπτο, η Ένωση είχε τον έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά της έλλειψε το γκολ. Ωστόσο, οι Σερραίοι και καλή ανασταλτική λειτουργία είχαν και έψαξαν τις δικές τους καλές στιγμές. Φάσεις έγιναν μεν, αλλά δεν είχαν ευτυχή κατάληξη ούτε για την ομάδα του Αλμέιδα, ούτε για την αντίστοιχη του Δερμιτζάκη. Έτσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο χωρίς σκορ.

Η πίεση των «κιτρινόμαυρων» απέδωσε… καρπούς, τελικά, στο 55'. Ο Γιαννίκογλου απέκρουσε το σουτ του Πινέδα, αλλά ο Μάνταλος πήρε το… ριμπάουντ και πλάσαρε για το 1-0.

Η είσοδος του Λιβάι ήταν κομβική. Ο επιθετικός από το Τρινιντάντ μπήκε στο ματς στο 62' και στο 67' αξιοποίησε την πάσα του Χατζησαφί και σημείωσε το 2-0.

Η εστία του Πανσερραϊκού δέχθηκε πίεση και στη συνέχεια. Αλλά τελικά ήρθε και ένα ακόμη γκολ. Στο 89' με δημιουργό τον Λιβάι και σκόρερ τον Πινέδα, για το τελικό 3-0 της Ένωσης.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ραντόνια (68' Ρότα), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Φερνάντες (61' Γιόνσον), Πινέδα, Φράνσον (61' Άμραμπατ), Τσούμπερ (61' Αραούχο), Μάνταλος, Φαν Βέερτ (56' Γκαρσία).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Γιαννίκογλου, Δεληγιαννίδης, Γιανναράκης, Παντεκίδης, Πεταυράκης (61' Λυμπεράκης), Κολομπίνο (66' Ανάκογλου), Θυμιάνης, Μούργος, Στίνα (77' Αλί Μπαμπά), Κανίς (61' Σοφιανός), Κατσαντώνης (66' Μπαΐροβιτς).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.