Ποδόσφαιρο

Φιλί της ζωής για Ιωνικό, 1-0 τον Αρη! (vids)

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2023 - 20:59

Ο Ιωνικός πήρε σπουδαία νίκη επί του Αρη και «ξεκόλλησε» από την τελευταία θέση. ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννενα 0-0.

Φιλί της ζωής για Ιωνικό, 1-0 τον Αρη! (vids)

Ένα πέναλτι που κέρδισε ο Σεμπά και εκτέλεσε εύστοχα ο Λοβέρα στο 61ο λεπτό της αναμέτρησης, ήταν αυτό που χάρισε τη νίκη στον Ιωνικό, αφού ο Άρης παρά τις χαμένες τους ευκαιρίες, δεν κατάφερε να “σώσει” ούτε το βαθμό της ισοπαλίας. Οι Νικαιώτες άφησαν έτσι πίσω τους τη Λαμία και το Λεβαδειακό στη βαθμολογία, έστω και με παιχνίδι περισσότερο, ενώ ο Άρης έμεινε στην 5η θέση και το -11 από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, που έχουν μάλιστα και ματς λιγότερο.

Αν υπήρχε βραβείο για το χειρότερο πρώτο ημίχρονο της σεζόν, κάλλιστα η αναμέτρηση της Νίκαιας μεταξύ Ιωνικού και Άρη θα έβαζε γερή υποψηφιότητα. Σε ένα παιχνίδι λαθών, οι δύο αντίπαλοι αρκέστηκαν σε ένα παιχνίδι του ποιος δεν θα κάνει το λάθος. Μοναδική φάση του Οντουμπάτζο στο 23' μετά την έξοχη πάσα με το τακουνάκι του Γκρέι εκεί όπου ο Χουτεσιώτης είχε «απάντηση».

Στο ίδιο μοτίβο κύλησε η αναμέτρηση μέχρι και το 60'. Αργό τέμπο, παιχνίδι κατοχής για τον Άρη, δίχως ουσία, μέχρι τη στιγμή που ο Σεμπά μετά από μία λάθος απομάκρυνση της μπάλας βρήκε χώρο στην περιοχή των Κιτρίνων και πήρε πέναλτι από τον Κουέστα. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεση ο Λοβέρα που σημάδεψε σωστά και έκανε το 1-0 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς για την ομάδα της Νίκαιας. Το γκολ αυτό λειτούργησε σαν «ξυπνητήρι» για τους παίκτες του Άλαν Πάρντιου που έβγαλαν όσες φάσεις δεν είχαν βγάλει σε ολόκληρο το παιχνίδι. Στην καλύτερη εξ' αυτών ο Φαμπιάνο είδε τον Ρομαό να λειτουργεί σαν τερματοφύλακας και να του λέει «όχι».

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης – Μύγας Τσιγκρίνσκι Ρομαό Βαλεριάνος – Σάκιτς (86’ Μπουενά) Κάνιας Φαντιγκά (86’ Καμπράλ) – Σεμπά (90’+3’ Μασάς) Λοβέρα (70’ Αντούνες) Μάντζης (70’ Μάνος).

ΑΡΗΣ: Κουέστα – Οντουμπάτζο (78’ Ρουπ) Φαμπιάνο Μπράμπετς Πίρσμαν – Ντουκουρέ (11’ λ. τρ. Ματέο Γκαρσία) Νταμπό (78’ Εμπακατά) Νταρίντα – Ιτούρμπε (78’ Καμάτσο) Μαζικού (66’ Καμαρά) Γκρέι.

ΟΦΗ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ 0-0

Από ένα βαθμό πήραν ΟΦΗ και ΠΑΣ στο Ηράκλειο υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες με βροχή και άνεμο στην πρώτη ισοπαλία δίχως τέρματα ανάμεσα στις δύο ομάδες. Στο 0-0 συνετέλεσε και η αστοχία των παικτών των δύο ομάδων στις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν, περισσότερο στο πρώτο μέρος που υπήρχε και καλύτερος ρυθμός.

Ο ΟΦΗ μπήκε πολύ δυνατά και είχε φάσεις με Τοράλ και Μπάκιτς, αλλά η μεγάλη ευκαιρία ήταν για τον ΠΑΣ στο 13' με τον Παμλίδη να μην μπορεί από κοντά να σκοράρει μετά τη σέντρα ακριβείας του Νίνη. Στο 19' ο Λάρσον αστόχησε μετά τη συνεργασία με τον Τοράλ, ενώ στο 21' το πλασέ του Μεγιάδο μπλόκαρε ο Τσιντώτας. Ο Ντίκο δεν σούταρε καλά στην πάσα του Τοράλ στο 30' με την υπεροχή του ΟΦΗ σε κατοχή μπάλας να είναι φλύαρη. Στο 37' πάλι ο Παμλίδης βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Πασαλίδης διόρθωσε το λάθος του.

Στο δεύτερο ημίχρονο η βροχή συνεχίστηκε μαζί με πολύ δυνατό άνεμο, αλλά δεν μπήκαν έτσι και οι ομάδες, σε ματς χωρίς ρυθμό και με πολλές διακοπές. Ο ΠΑΣ είχε την πρώτη στιγμή στο 51' πάλι με τον Παμλίδη που σούταρε από καλή θέση αλλά αστόχησε, ενώ ο Μορέιρα δεν πρόλαβε την προβολή πέφτοντας μάλιστα πάνω στον Μανδά. Στο 57' το σουτ του Μπάκιτς πέρασε πάνω από το δοκάρι του Τσιντώτα και στο 65' η κεφαλιά του Ντίκο πέρασε άουτ.

Ο ΟΦΗ πίεσε όσο το ματς πήγαινε στο τέλος με πολύ επιθετικό σχήμα και τον ΠΑΣ να κλείνεται. Στο 79' ο Λάρσον κόπηκε από κοντά στην προσπάθειά του για το γκολ από τον Καραχάλιο μετά από κεφαλιά πάσα του Περέα, αλλά στο 82' οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρία με τον Μανδά να αποκρούει το σουτ του Μπάλαν. Άστοχο σουτ του Λουίς Φελίπε στο 87' και χαμός στις καθυστερήσεις. Ο Ευαγγέλου απέβαλλε τον Παντελάκη για καθυστέρηση και στο 90+6' έγινε η φάση με το γκολ του Λουίς Φελίπε που δεν μέτρησε.

ΟΦΗ: Μανδάς, Βούρος, Διαμαντής, Πασαλίδης (83' Φελίπε) , Λάρσον, Μεγιάδο, Ντιουσέ (72' Περέα), Θοράρινσον (83' Μπαλογιάνης), Μπάκιτς (62' Μοσκέρα), Τοράλ, Ντίκο (72' Τσιλιανίδης)

ΠΑΣ Γιάννινα: Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος, Ριένστρα, Μορέιρα (85' Σταματελόπουλος), Νίνης (90'+6' Λιάσος), Παμλίδης (70' Τζίμας), Μπάλαν

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr