Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022: Εντυπωσιακή η Αγγλία, 6-2 το Ιράν - Πλησίασε το απόλυτο ρεκόρ νίκης της (vid)

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022 - 17:26

Τα «λιοντάρια» ήταν εντυπωσιακά, τελειώνοντας το πρώτο ημίχρονο με 73-27% κατοχή μπάλας, ενώ άγγιξαν ρεκόρ σε έκταση νίκης

Μουντιάλ 2022: Εντυπωσιακή η Αγγλία, 6-2 το Ιράν - Πλησίασε το απόλυτο ρεκόρ νίκης της (vid)

Σούπερ ξεκίνησε η Αγγλία το Μουντιάλ 2022 καθώς συνέτριψε με 6-2 το Ιράν αγγίζοντας και ρεκόρ σε έκταση νίκης.

Στο πρώτο ημίχρονο η Αγγλία είχε κατοχή 73-27%, δείγμα της απόλυτης κυριαρχίας της. Για να φτάσει να διαλύσει το Ιράν με 6-2.

Αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη νίκη της εθνικής Αγγλίας σε αγώνα τελικής φάσης παγκοσμίου κυπέλλου. Τα "Τρία Λιοντάρια" «άγγιξαν» το απόλυτο ρεκόρ τους, το οποίο είχε σημειωθεί στην προηγούμενη διοργάνωση, καθώς το 2018 στη Ρωσία είχαν νικήσει 6-1 τον Παναμά.

Δύο γκολ πέτυχε ο Σάκα (43΄, 62΄) και από ένα οι Μπέλιγχαμ (35΄), Στέρλινγκ (45+1΄), Ράσφορντ (71΄) και Γκρίλις (90΄), ενώ για τους Ιρανούς σκόραρε ο Ταρεμί στο 65΄ και στο 13ο λεπτό των καθυστερήσεων με πέναλτι.

Το άσχημο περιστατικό είχε να κάνει με τον τραυματισμό του τερματοφύλακα του Ιράν Αλί Μπεϊρανβάντ. Χτύπησε στο κεφάλι και αποχώρησε με το φορείο. Η διακοπή ήταν μεγάλη και ο διαιτητής κράτησε 14 λεπτά καθυστερήσεις.

Επειδή ο τραυματισμός του ήταν στο κεφάλι, ο Κάρλος Κεϊρόζ έκανε χρήση του νέου κανονισμού και προχώρησε σε έξι αλλαγές στο σύνολο. Αφού αλλαγή που γίνεται επί υποψίας διάσεισης δεν προσμετράται στις πέντε που έχει δικαίωμα να κάνει κάθε ομάδα στον κανονικό αγώνα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι παίκτες της εθνικής Ιράν δεν τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο της χώρας τους πριν την έναρξη της αναμέτρησης, μία κίνηση που ερμηνεύεται ως ένδειξη υποστήριξης στους διαδηλωτές που εδώ και δύο μήνες διαμαρτύρονται κατά της κυβέρνησης της χώρας.

Η Αγγλία άνοιξε το σκορ στο 35ο λεπτό, με τον Σο να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά και τον Μπέλιγχαμ να πετυχαίνει με κεφαλιά το 1-0.

Στο 43΄ ο Σάκα με αριστερό σουτ «έγραψε» το 2-0. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Στέρλινγκ με προβολή σημείωσε το τρίτο γκολ της ομάδας του.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Αγγλία έριξε τους ρυθμούς της, αλλά και πάλι έβαλε άλλα τρία γκολ. Έτσι στο 62' έκανε το 4-0 με τον Σάκα.

Το Ιράν κατάφερε να μειώσει στο 65΄, με ωραίο σουτ του Ταρεμί στην κίνηση, μετά από κάθετη μπαλιά του Γκολιζαντέχ, αλλά στο 71΄ ο νεοεισελθών Ράσφορντ πήρε την πάσα από τον Κέιν, ελίχθηκε και με ωραίο πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 5-1. Το έκτο γκολ της Αγγλίας σημειώθηκε στο 90΄, με τον Γουίλσον να βγαίνει στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και να «σερβίρει» έτοιμο γκολ στον Γκρίλις.

Στις καθυστερήσεις, κι αφού πρώτα ο Αζμούν είχε δοκάρι (98΄), οι Ιρανοί κέρδισαν πέναλτι μέσω VAR για τράβηγμα φανέλας του Μαγκουάιρ στον Πουραλιγκαντζί και ο Ταρεμί στο 103΄ (!) διαμόρφωσε το τελικό 6-2.

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Στόουνς, Μαγκουάιρ (70΄ Ντάιερ), Τρίπιερ, Ράις, Μπέλιγχαμ, Μάουντ (70΄ Φόντεν), Σο, Σάκα (70΄ Ράσφορντ), Κέιν (75΄ Γουίλσον), Στέρλινγκ (71΄ Γκρίλις)

ΙΡΑΝ (Κάρλος Κεϊρόζ): Μπεϊρανβάντ (20΄ λ. τρ. Χ. Χοσεϊνί), Μοχαραμί, Χατζισαφί, Μοχαμαντί (63΄ Τοραμπί), Τζαχανμπάκς (46΄ Γκολιζαντέχ), Πουραλιγκαντζί, Ταρεμί, Τσεσμί (46΄ Καναάνι), Καρίμι (46΄ Εζατολάχι), Μ. Χοσεϊνί, Νουρολαχί (77΄ Αζμούν)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr