Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022: Περίπατος.. με ανατροπή της Γαλλίας, 4-1 την Αυστραλία (vid)

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 - 23:09

Η Αυστραλία προηγήθηκε νωρίς όμως η Γαλλία έπαιξε ως πραγματική παγκόσμια πρωταθλήτρια και επικράτησε άνετα για τον 4ο όμιλο, έχοντας πρωταγωνιστές Ζιρού, Εμπαπέ και Ραμπιό.

Μουντιάλ 2022: Περίπατος.. με ανατροπή της Γαλλίας, 4-1 την Αυστραλία (vid)

Τα «καγκουρό» πήραν το προβάδισμα στο 9’ όταν μετά από σέντρα του Λέκι, ο Γκούντγουϊν βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι και με πλασέ νίκησε τον Γιορίς και έκανε το 0-1. Ομως στη συνέχεια οι τρικολόρ ήταν καταιγιστικοί

Οι «τρικολόρ» έφτασαν στην ισοφάριση στο 27’. Ο νεοεισελθών Τ. Ερνάντεζ έκανε ωραία σέντρα και ο Ραμπιό με κεφαλιά μέσα από την περιοχή ισοφάρισε σε 1-1. Πέντε λεπτά αργότερα, από ασίστ του Ραμπιό, ο Ζιρού σε κενή εστία με σουτ σημείωσε το 2-1. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η Αυστραλία είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Ιρβάιν.

Δεν έριξε στροφές

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 61’ ο Εμπαπέ βγήκε στην πλάτη της άμυνας αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Ράιαν (η προβολή του έφυγε κόρνερ). Οι Γάλλοι έκαναν τρία τα τέρματά τους στο 68’ με κεφαλιά του Εμπαπέ, μετά από θαυμάσια σέντρα του Ντεμπελέ. Μάλιστα συνέχισαν να πιέζουν στους Αυστραλούς και στο 71’ ο Ζιρού με κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Εμπαπέ, ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 4-1.

O Ολιβιέ Ζιρού έφτασε τα 51 γκολ με το εθνόσημο στο στήθος, όσα και ο Τιερί Ανρί που βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας. Ο σέντερ φορ της Μίλαν θα έχει τουλάχιστον δύο ματς ακόμα ώστε να ξεπεράσει τον «Τιτί» και να βρεθεί μόνος αρχι-σκόρερ στην ιστορία της εθνικής.

Γαλλία (Nτιντιέ Ντεσάν): Γιορίς - Παβάρ (89' Κουντέ), Λ. Ερναντέζ (13' Τ. Ερναντέζ), Ουπαμεκανό, Κονατέ - Τσουαμενί (77' Φοφανά), Ραμπιό - Εμπαπέ, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ (77' Κομάν) - Ζιρού (89' Τουράμ)

Αυστραλία (Γκρέιαμ Άρνολντ): Ράιαν - Άτκινσον (85' Ντέγκενεκ), Μπέχιτς, Σούταρ, Ρόουλς - Μόουι, ΜακΓκρί (73' Μαμπίλ), Άιρβιν (85' Μπακούς) - Γκούντγουϊν (74' Κουόλ), Λέκι, Ντιουκ (56' Κάμινγκς)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr