Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022: Η «Σελεσάο» χόρεψε... σάμπα τη Σερβία [vids]

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022 - 23:09

Με τα γκολ του Ριτσάρλισον (63' και 73') η Βραζιλία νίκησε 2-0 και ξεκίνησε με το… δεξί το τουρνουά στο Κατάρ.

Μουντιάλ 2022: Η «Σελεσάο» χόρεψε... σάμπα τη Σερβία [vids]

Όλοι περίμεναν την είσοδο της Βραζιλίας στο φετινό τουρνουά. Όμως η «Σελεσάο» ικανοποίησε τους φίλους του. Τόσο εντός συνόρων όσο και όσους συμπαθούν την πολυνίκη ομάδα στην ιστορία των Μουντιάλ. Η πρεμιέρα της κόντρα στη Σερβία συνδυάστηκε με νίκη 2-0.

Σε ένα ματς που οι παίκτες του Τίτε κυριάρχησαν από την αρχή του ματς. Οι αριθμοί «μιλούν» από μόνοι τους. Η Βραζιλία είναι 10 τελικές στο τέρμα, οι Σέρβοι καμία, αλλά και πολλές ακόμα ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. Όμως, η νίκη φέρει την… υπογραφή του Ριτσάρλισον που πέτυχε τα δύο γκολ (63' και 73').

Από την αρχή της αναμέτρησης, η Βραζιλία είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Χωρίς, βέβαια, αυτό να σημαίνει πώς οι Σέρβοι έπαιξαν παθητικά! Όμως, η «Σελεσάο» ήταν πιο απειλητική και είχε τις στιγμές της. Καταλυτικό στοιχείο για το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου ήταν η απόδοση του γκολκίπερ Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς για το γεγονός ότι έλειψε το γκολ από τη «Σελεσάο».

Στο 13' αποσόβησε το 1-0 στην απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Νεϊμάρ! Το ίδιο έκανε στο 21' στο σουτ του Κασεμίρο, αλλά και στο 27' στην προσπάθεια του Βινίσιους. Στο 35' ο Ραφίνια δεν τελείωσε καλά τη φάση απέναντι στον Σέργκο γκολκίπερ, ενώ στο 41' ο Βινίσιους αστόχησε από κοντά.

Ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών της «Σελεσάο» συνεχίστηκε. Στο 47' με τον Ραφίνια και στο 55' με τον Νεϊμάρ. Η πίεση συνεχίστηκε και στο 61' η τύχη γύρισε την πλάτη στη Βραζιλία, μιας και το σουτ του Σάντρο σταμάτησε στο δεξί δοκάρι! Οι Βραζιλιάνοι τελικά έλυσαν τον… γόρδιο δεσμό. Στο 63' ήρθε το 1-0.

Πλασέ του Βινίσνιους, απέκρουσε ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς και ο Ριτσάρλισον πήρε το… ριμπάουντ για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ. Επιπλέον, με το γυριστό βολέ μετά τη συνεργασία με τον Βινίσιους πέτυχε στο 73' το 2-0.

Παρότι το προβάδισμα ήταν σημαντικό και η νίκη είχε «κλειδώσει», οι ευκαιρίες ήταν αρκετές και στην πορεία. Στο 81' ο Κασεμίρο με σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο δοκάρι! Δύο λεπτά αργότερα, στο 83', νέα μεγάλη φάση με τον Φρεντ και τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς να του λέει… όχι!

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτε): Άλισον, Ντανίλο, Μαρκίνιος, Σίλβα, Σάντρο, Κασεμίρο, Πακετά (75' Φρεντ), Ραφίνια (87' Μαρτινέλι), Νεϊμάρ (79' Άντονι), Βινίσιους (76' Ροντρίγκο), Ριτσάρλισον (79' Γκαμπριέλ Ζεσούς).

ΣΕΡΒΙΑ (Ντράγκαν Στοΐκοβιτς): Β. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Βελίκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Πάβλοβιτς, Ζίβκοβιτς (57' Ράντονιτς), Λούκιτς (66' Λάζοβιτς), Γκουντέλι (57' Ίλιτς), Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μλαντένοβιτς (66' Βλάχοβιτς), Τάντιτς, Α. Μίτροβιτς (83' Μαξίμοβιτς).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr