Μπάσκετ

Ευρωμπάσκετ: Αλλη κλάση η Σερβία

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022 - 10:49

Δεύτερη.. δόση στη φάση των “16”, με τρεις μεγάλες αναμετρήσεις.

Ευρωμπάσκετ: Αλλη κλάση η Σερβία

ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΠΟΛΩΝΙΑ

Νοκ άουτ παιχνίδι στην φάση των "16" στο Βερολίνο. Η Ουκρανία αν και πολύπαθη λόγω του πολέμου στην χώρα της,είναι μια ομάδα που έχει πάει πολύ καλά και μόνο ότι έχει το μυαλό της στον πόλεμο δεν δείχνει εδώ. Μάλιστα έχοντας και τους δύο ΝΒΑες Λεν και Μίχαλιουκ, παίζει και καλή άμυνα και είναι πολύ δεμένη και σκληρή ομάδα παίζοντας ακόμα και στο όριο του φάουλ. Εξαιρετική δουλειά ο κόουτς Μπαγκάτσκις που είναι Λετονός, εκεί που έχει έδρα στον καιρό του πολέμου στην χώρα της. Κοντράρισε και την ομάδα μας μια περίοδο(39-46ημ!)και νίκησε 11π την οικοδέσποινα Ιταλία από -10! Πήρε την 2η θέση, μπορεί και παραπάνω στην διασταύρωση

Η Πολωνία κλασικά όπως είχαμε πει είναι μια μικρομεσαία ομάδα που αν και δεν έχει ονόματα είναι δουλεμένη και δεμένη και πονηρή. Νίκησε 15π την Τσεχία και έχασε 30 από την Φινλανδία όμως και αυτό προξένησε εντυπώσεις. Καθάρισε το Ισραήλ άνετα και αγχώθηκε με την αδύνατη Ολλανδία. Πάντως έχει πάρει την πρόκριση και έπαιζε και την πρωτιά με την Σερβία που όμως λογικά συνετρίβη. Και πλέον έχει σοβαρή τύχη να προχωρήσει. Ομάδα του όβερ γενικά και με διακυμάνσεις

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ανοιχτό ματς με ίδιες ομάδες. Η Ουκρανία δείχνει πιο συγκροτημένη, η Πολωνία πιο ομάδα μέρας. Στο 1,50 και -4 καμία αξία.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ

Νοκ άουτ παιχνίδι στην φάση των "16" στο Βερολίνο. Η Φινλανδία έχουμε πει ότι είναι μια ομάδα που θέλει προσοχή. Και ήδη έχει πάει πολύ καλά. Γενικά είναι μια έμπειρη πια μικρομεσαία ομάδα που έχει καλό ρυθμό και ενθουσιασμό και ξεχωρίζει ο Μαρκάνεν του ΝΒΑ που κάνει και την διαφορά. Εντύπωση έκανε ότι έριξε 30π στην Πολωνία αλλά έχασε από +10 πχ από το Ισραήλ. Σουτάρει και πολύ και θα παλέψει και με πιο έμπειρο αντίπαλο.

Η Κροατία είναι και πάλι η κλασική Κροατία! Καμία έκπληξη η εικόνα της. Μια ομάδα που είναι περίεργη και ομάδα μέρας όπως λέμε. Ικανή κοινώς για το καλύτερο,αλλά και το χειρότερο! Και αυτό φάνηκε όταν έχανε με 19π από την Ελλάδα και το έκανε ντέρμπι αλλά και στην συνέχεια όταν αγκομάχησε να κερδίσει 73-70 την Εσθονία. Πάντως νίκησε την Ουκρανία δύσκολα και έχασε δύσκολα από την Ιταλία. Εχει πολλές διακυμάνσεις, ςοφτ και με πρόβλημα στην περιφέρεια αν και παίζει ένα τρελό μπάσκετ!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο -5 η πιο κλασάτη και όνομα Κροατία και λογικά θα κερδίσει. Το χάντικαπ πονηρό όμως καθώς έχει νεκρά διαστήματα και η Φινλανδία έχει ενθουσιασμό και μόνο κακή ομάδα δεν την λες για μικρομεσαία.

ΣΕΡΒΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ

Νοκ άουτ παιχνίδι στην φάση των "16" στο Βερολίνο. Η Σερβία εντυπωσιάζει λογικά και αναμενόμενα στο Ευρωμπάσκετ καθώς είναι μαζί με την Ελλάδα και τα μεγάλα φαβορί. Αν και έχασε τον Νέντοβιτς που όμως δεν είχε σημαντικό ρόλο και είχε και κάποιες σοβαρές απουσίες όπως ο Μπογκντάνοβιτς, έχει παίξει εξαιρετικά με την άμυνα και την τρομερή δυάδα Μίσιτς-Τζόκιτς ενώ παίζει καλή άμυνα. Περίπατο με την Πολωνία και πήρε την 1η θέση κάτι που ήταν και το λογικό και θα βρει τον 4ο του δικού μας ομίλου που είναι η Ιταλία.

Η Ιταλία μας δικαίωσε ότι δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Χωρίς Γκαλινάρι και Μπελινέλι μάλιστα έχει και απουσίες σοβαρές αλλά δεν έχει βασικά καλό πλέι μέικερ και σέντερ. Συνεπώς είναι μια ομάδα μέρας με κλειδί το τρίποντο που σουτάρει πολύ και την πιεστική άμυνα που πάει να παίξει βάση και της φιλοσοφίας του κόουτς Ποτζέκο! Νίκησε την Κροατία, το έκανε ντέρμπι από -16 με εμάς στον όμιλο στο Μιλάνο δηλαδή στην πατρίδα της αλλά έχασε και έχασε από +10 και με 11π(!)από την Ουκρανία σε αποτέλεσμα σοκ. Πήρε την 4η θέση και πέφτει πάνω στην Σερβία και χαιρετά καθώς δεν μπορεί..

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αλλη κλάση η Σερβία και ήδη ανέβηκε στο -10 σωστά. Θέμα και τύχης το χάντικαπ αν και μπορεί τον άσο η Σερβία αν πατήσει το γκάζι. Πάρτι λογικά ο Τζόκιτς στη ρακέτα!

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr