Μπάσκετ

Ο Παναθηναϊκός αντλεί δύναμη από το ΟΑΚΑ - Ανεβασμένη η Βιλερμπάν

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2022 - 15:18

Με πέντε παιχνίδια ανοίγει η σεζόν στην Euroleague. Διαβάστε τις αναλύσεις και τις προτάσεις που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο Παναθηναϊκός αντλεί δύναμη από το ΟΑΚΑ - Ανεβασμένη η Βιλερμπάν

Η Eurolegue της νέας σεζόν ανοίγει τις πύλες της με πέντε ματς που είναι στο κουπόνι της Πέμπτης. Ξεχωρίζει φυσικά και η αναμέτρηση που θα δώσει ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Η νέα εποχή στον Παναθηναϊκό που ξεκίνησε από πρόπερσι έφερε δύσκολες καταστάσεις. Μετά από χρόνια από πρόπερσι δεν υπάρχει Γιαννακόπουλος στον ΠΑΟ όπως τον ξέραμε, καθώς αποχώρησε αν και οι μετοχές ανήκουν ακόμα σε αυτόν αλλά το μπάτζετ μειώθηκε και δεν είναι στην προεδρία. Πάντως δείχνει πάλι κάπως ενεργός και πήρε αποφάσεις σοβαρές από πέρσι με την αποχώρηση Διαμαντίδη-Αλβέρτη από την διοίκηση που την ξήλωσε μετά και την περσινή κάκιστη χρονιά που τελείωσε σχεδόν τελευταίος! Πάντως και φέτος ο ΠΑΟ έχει ένα από τα χαμηλότερα μπάτζετ πια της Ευρωλίγκα και έφυγε (όχι ότι καιγόταν να μείνει πάντως) ο αρχηγός Παπαπέτρου. Ο Αργύρης Πεδουλάκης γύρισε για πολλοστή φορά σαν τεχνικός διευθυντής αυτή την φορά και στον πάγκο ήρθε από τον Ερ Αστέρα ο σέρβος Ντέγιαν Ράντονιτς. Μετά από χρόνια πήρε δύο πλέι μέικερ (Ουόλτερς, Λι),ψάχνει ένα 4αρι όμως. Καλή φροντ λάιν με Παπαγιάννη, Ουίλιαμς, Γκουντάιτις. Μπαμ με τον Πονίτκα. Θέλει χρόνο να δέσει καθώς δεν άρχισε καλά στην Ελλάδα(ήττα 52-67 από Ολυμπιακό στο Σούπερ Καπ).Θέλει να είναι αρχικά κοντά στην οκτάδα

Η βασίλισσα Ρεάλ είναι πάντα μια από τις πιο ακριβές ομάδες της Ευρώπης με πολύ βαρύ όνομα και στα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο. Ομως τα τελευταία χρόνια έχασε πολλά μεγάλα ονόματα για το ΝΒΑ και δείχνει και γερασμένη με αποτέλεσμα να έχει και κακές χρονιές. Ομως πέρσι πήγε στον τελικό με την εμπειρία της. Φέτος αρχίζει με μια σημαντική αλλαγή καθώς δεν θα έχει στον πάγκο της τον Λάσο που τα τελευταία χρόνια ήταν ο άνθρωπος της αλλά συνεχίζει ο βοηθός του και άρα δεν αλλάζουν και πολλά! Εδώ και χρόνια η Ρεάλ έχει ένα ακριβό και ένα ποιοτικό και γεμάτο ρόστερ. Πλέον η βασίλισσα άρχισε να παίζει διαβασμένο μπάσκετ και με τακτική στην άμυνα και έχει αλλάξει στιλ. Εχει τρομερή χημεία καθώς δεν έχει αλλαγές. Σκληρή ομάδα ικανή για όλα, ήδη πήρε το Σούπερ Καπ από την Μπάρτσα στην Ισπανία. Τρομερό δίδυμο ψηλών με Ταβάρες-Πουαρέ, περιμένει την επιστροφή(;) Καμπάτσο από το ΝΒΑ. Τρομερό βάθος, γερασμένη περιφέρεια (γύρισε ο Ροντρίγκεζ). Στα φαβορί για τίτλο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Χωρίς έξι παίκτες (!) στο ΟΑΚΑ η Ρεάλ αλλά έχει τεράστιο βάθος και π.χ. στην περιφέρεια έχει Ροντρίγκεζ-Γιούλ. Σαφώς καθώς είναι ανέτοιμος ο ΠΑΟ στο 1.38 και -6 κατέβηκε η τιμή και το χάντικαπ δεν αξίζει καθώς ο ΠΑΟ στα μεγάλα ματς παίζει ελεύθερα και δεν έχει και άγχος και θα έχει και κόσμο.

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ-ΜΙΛΑΝΟ

Η Βιλερμπάν είναι η πρωταθλήτρια Γαλλίας και μαζί με την Μονακό πλέον η ακριβότερη ομάδα της χώρας της και φυσικά μια ομάδα που ξέρει καλά τα κατατόπια από παλιές της συμμετοχές. Πάντως αν και δεν ξεχνάμε ότι είναι μεγαλομέτοχος ο πρώην πια σούπερ σταρ του ΝΒΑ ο Τόνι Πάρκερ και ότι έχει κομμάτι της μετοχικής σύνθεσης και η Λιόν του ποδοσφαίρου(!),δεν έχει το πολύ ακριβό μπάτζετ. Θα είναι μια κλασική μεσαία ομάδα που με την έδρα θα προσπαθήσει να κάνει ζημιές όπως και τα τελευταία χρόνια που ήταν ανταγωνιστική σε όλα τα παιχνίδια της. Με την αθλητικότητα της θυμίζει κλασικά γαλλικό μπάσκετ και κολλέγιο! Ποντάρει πολλά στην έδρα της έχοντας και τον κόσμο της και φυσικά και στο τρίποντο. Εχει κρατήσει κορμό, αλλά και πέρσι ξεκίνησε εκπληκτικά και...κλάταρε μετά. Φέτος στην Γαλλία μουδιασμένη αρχή καθώς έχασε τον ηγέτη της Οκομπό και έφυγε και ο Κώστας Αντετοκούνμπο. Ομως εκανε το μπαμ με την απόκτηση Ντε Κολό(!)-Λοβέρν και ίσως αλλάξει στιλ ως προς την άμυνα. Απίθανο για πλέι οφ.

Το Μιλάνο είναι μια ιστορική ομάδα που επιτέλους έγινε ομάδα Φ4 καθώς για χρόνια αν και είχε δαπανήσει τρομερά χρήματα, δεν είχε πετύχει τίποτα. Κάθε χρόνο με τον βασικό χορηγό τον Αρμάνι ξοδεύει πολλά χρήματα αλλά δεν είχε κάνει το κάτι παραπάνω. Πάντως με τον έμπειρο Μεσίνα στον πάγκο αν και δεν είναι ο παλιός Μεσίνα, έγινε μια σκληρή ομάδα που παλεύει για Φ4 και ψάχνει και τον τίτλο και την επιστροφή στις χρυσές εποχές του ' 80! Και έτσι έκανε δύο εξαιρετικές και πανάκριβες κινήσεις με τον ερχομό του εξαιρετικού πόιντ γκαρντ Πάνγκος και του σέντερ Ντέιβις της Μπαρτσελόνα! Συνεπώς θα είναι καλύτερο φέτος καθώς έχει ανεβάσει επίπεδο. Πάντως έχει παίκτες που δεν είναι κάτι ιδιαίτερο στους ξένους ενώ έφυγε ο Μήτογλου για το γνωστό του θέμα. Σημαντική ενίσχυση και με τον Βόιγκμαν. Καλύτερο από πέρσι, πιο γεμάτο, στα φαβορί για τετράδα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Και το Μιλάνο με απουσίες και στο -4 αν και φαβορί δεν αρέσει. Λογικά στο 1.50 θα περάσει, αλλά θέλει προσοχή.

ΜΑΚΑΜΠΙ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ

Σαρωτικές αλλαγές στην ιστορική ομάδα που ψάχνει την επιστροφή της στα Φ4. Η Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου άλλαξε όμως καθώς έφυγε μεσούσης πέρσι ο Ελληνας τεχνικός και φέτος γυρίζει ο Οντεντ Κάτας! Η Μακάμπι είναι πάντα στα μεγάλα ονόματα αλλά χωρίς να δίνει πολλά λεφτά δεν τα καταφέρνει τα τελευταία χρόνια(πέρσι με την αποχώρηση των Ρώσων πάντως ήταν 5η!) και ας έχει πάντα μια πολύ σκληρή έδρα και τεράστια εμπειρία και όνομα! Φέτος ειδικά με τον Κάτας θα είναι και πάλι η κλασική Μακάμπι. Δηλ μια ομάδα με πολύ σκορ και θέαμα αλλά ερωτηματικό την άμυνα καθώς θυμάστε τον Κάτας και από το σύντομο πέρασμά του από τον ΠΑΟ! Σαρωτικές αλλαγές φέτος και έφυγε και ο ηγέτης Ουιλμπέκιν! Πάντως πήρε τον εξαιρετικό με την Ισπανία(!)στο Ευρωμπάσκετ Λορένζο Μπράουν στο πόιντ και μαζί με τον Μπάλτγουιν θα φτιάξουν καυτό δίδυμο. Πήρε και σκόρερ(Χίλιαρντ,Χόλινς)και το αθλητικό δίδυμο Νέμπο-Πόιτρες στους ψηλούς. Λείπει ένας βαρύς σέντερ, θέλει χρόνο να βρει χημεία ,θα κάνει και καλές νίκες με τον ρυθμό της και μάχη για την οκτάδα αρχικά

H Zάλγκιρις είναι μια ιστορική ομάδα με πολύ κόσμο και κλασικά σε ρόλο ρυθμιστή σε αυτό το επίπεδο. Με τον Γιασικεβίτσιους στον πάγκο έφτιαξε χωρίς πολλά χρήματα μια εξαιρετική ομάδα που έφτασε και στο Φ4 αλλά χωρίς αυτόν η ομάδα δεν μπόρεσε να μείνει στο ίδιο επίπεδο. Και έτσι πέρσι είχε μια κακή πορεία αν και ξεκίνησε καλά και έτσι έφυγε από τον πάγκο ο Σίλερ και νέος προπονητής είναι ο κόουτς και της εθνικής Λιθουανίας που όμως δεν πήγε καλά στο Ευρωμπάσκετ, ο Κάζις Μακσβίτις. Που είναι στα νέα ονόματα και για την Ευρωλίγκα είναι άπειρος. Η Ζάλγκιρις και φέτος θα έχει ένα περιορισμένο μπάτζετ και στόχος είναι απλά οι καλές εμφανίσεις. Και να κάνει καλές νίκες στην έδρα της που παίζει με 15.000 κόσμο! Που είναι και το όπλο της. Και φυσικά θα προσπαθήσει να βγάλει νέα ταλέντα που έχει αρκετά. Πρόβλημα στο σέντερ, πήρε στην περιφέρεια τον Έβανς της Μακάμπι και έφερε από το Ορλάντο και το ΝΒΑ τον Μπραζένκις. Καλά φόργουορντ καθώς πήρε και τον Σμιτς της Μπαρτσελόνα. Απλά θα κάνει ζημιές.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η Μακάμπι ανανεωμένη με την έδρα και τις μεταγραφές μπορεί και τον άσο με το -7 καθώς η Ζάλγκιρις δεν είναι τόσο δυνατή φέτος.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ

Η Βαλένθια επιστρέφει στην Ευρωλίγκα από το ..παράθυρο καθώς πήρε wild card με την αποχώρηση των ρώσικων ομάδων. Αλλά δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που πρόπερσι είχε αυξήσει πολύ το μπάτζετ της και έπαιξε καλό μπάσκετ αγγίζοντας και τα πλέι οφ. Φέτος η Βαλένθια έχει απλά μια καλή ομάδα που σαν ισπανική με την έδρα της και την εμπειρία της θα κάνει ζημιές, αλλά είναι απίθανο να κοιτάξει προς τα πάνω και προς τα πλέι οφ. Καθώς δεν έχει πάρει ονόματα αλλά αμερικανούς που είναι νέοι ή άγνωστοι κατά βάση και πρέπει να τους δούμε. Ο Ντούμπλεβιτς είναι το πιο γνωστό όνομα μαζί με τον Πρέπελιτς. Έχει και κάποιους ισπανούς ταλαντούχους και νέος προπονητής είναι ο παλιός ισπανός παίκτης Άλεξ Μούμπρου που έρχεται από την Μπιλμπάο και είχε μια καλή σεζόν εκεί και γενικά έκανε καλή δουλειά και κρίνεται ως εξελίξιμος. Πάντως δεν περιμένουμε πολλά από την Βαλένθια που βάση φιλοσοφίας και του κόουτς θα παίξει επιθετικό και ελεύθερο μπάσκετ.

Η έμπειρη Μπασκόνια είναι μια πονηρή στην διοργάνωση ομάδα που πάντως δεν τρομάζει κανέναν αλλά δεν μπορείς να την υποτιμήσεις και ποτέ ! Καθώς είναι ίσως η πιο έμπειρη μεσαία ομάδα στην Ευρώπη και με το καλύτερο νόου χάου και γι' αυτό και ας ρίχνει το μπάτζετ και ας πουλάει τα αστέρια της, καταφέρνει κάθε χρόνο και είναι εξαιρετική ανταγωνιστική και πέρσι ήταν πάλι απρόσμενα 9η με την αποχώρηση πάντως και των ρώσων. Και αν και προσπαθεί δεν έχει καταφέρει το βήμα παραπάνω τελευταία καθώς δεν βρίσκει πλέον τα ταλέντα όπως παλιά από τις λατινικές χώρες τύπου Σκόλα, Σπλίτερ κτλ. Και δεν μπορεί να κοιτάξει για πλέι οφ αφού και το μπάτζετ είναι χαμηλό και φέτος. Στο πάγκο ήρθε ο Ισπανός Χουάν Πεναρόγια από την Βαλένθια που όμως δεν έχει εμπειρία σε αυτό το επίπεδο και παίζει ελεύθερο και επιθετικό μπάσκετ. Και χωρίς πολλά χρήματα θα έχει πάλι ένα νεανικό βασικά και μαχητικό ρόστερ. Και πήρε άγνωστους αλλά ταλαντούχους Αμερικανούς. Απλά θα κάνει ζημιές στην έδρα της με τον ρυθμό της

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Μέτριες ομάδες και στο 1.40 και-5 η Βαλένθια καμία αξία. Πονηρό ματς και ντερμπάκι. Θέλει προσοχή!

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ-ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Η Μπάγερν είναι μια σοβαρή ομάδα που είναι ασφαλώς στην σκιά του τεράστιου μπραντ της ποδοσφαιρικής πλευράς του μεγάλου αυτού συλλόγου. Αν και έχει ενιαίο ταμείο και βάζει χρήματα και στο μπάσκετ, εν τούτοις δεν κάνει το μπαμ και αρέσκεται να έχει μια καλή ομάδα που χαίρεται το παιχνίδι της και έχει γεμάτο γήπεδο και ρόλο ρυθμιστή όπως έδειξε στα πρώτα της χρόνια εδώ. Και ειδικά πρόπερσι που με το χαμηλότερο μπάτζετ έκανε την καλύτερη σεζόν της φτάνοντας στα πλέι οφ και μια νίκη απόσταση από το Φ4. Αλλα και πέρσι με τον εξαιρετικό Ιταλό Τρινκέρι στον πάγκο, έφτιαξε μια τρομερή ομάδα σαν χημεία και με πάθος και άμυνα και έφτασε στα πλέι οφς που πάλεψε στα ίσα με την πανίσχυρη Μπάρτσα ! Ζημιάρα ομάδα που τα τελευταία χρόνια άλωσε σχεδόν όλες τις μεγάλες έδρες(Εφές, Μπάρτσα κτλ!). Πάλι θα είναι μαχητική και ζημιάρα με στόχο τα πλέι οφ αν και δύσκολα καθώς έχει αλλαγές αλλά όχι μεγάλες.

Νέα εποχή στην Φενέρ που ψάχνει την φιλοσοφία της από την αποχώρηση του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και μετά. Και στην νέα εποχή η Φενέρ από πρόπερσι μείωσε 40% το μπάτζετ της αλλά παραμένει μια σοβαρή ομάδα με 15εκ προϋπολογισμό που δεν είναι λίγος. Και αν και δεν τρομάζει δεν παύει να είναι μια καλή και έμπειρη και με κόσμο ομάδα που είναι πάντα στα φαβορί για τα πλέι οφ και την οκτάδα και ψάχνει το κάτι παραπάνω. Φέτος έφερε στον πάγκο από την ΤΣΣΚΑ τον Δημήτρη Ιτούδη και αυτός με την σειρά του τον Νικ Καλάθη από ελληνικής πλευράς. Έφυγε μετά από χρόνια ο Βέσελι και έκανε και το μπαμ με την απόκτηση του σκόρερ Ουιλμπέκιν από την Μακάμπι. Γεμάτη ομάδα αλλά και με πολλούς ρολίστες και θα θέλει χρόνο να δέσει καθώς έλλειπε και στο Ευρωμπάσκετ ο Ιτουδης. Δύσκολα θα κάνει το κάτι παραπάνω, αλλά μπορεί τα πλέι οφ και αυτός είναι ο ρεαλιστικός της στόχος

ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Ανέτοιμη η Φενέρ ενώ η Μπάγερν είναι πιο δεμένη. Στο 1.80 η Φενέρ λόγω του καλού ρόστερ. Πονηρό ματς.

ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

ΑΛΜΠΑ: Ερικσον(φόργουορντ,εκτός), Ντελόου(περιφερειακός, εκτός)

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ: Καχουντί(φόργουορντ,εκτός)

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Χέρμανσον(πλέι μέικερ,εκτός),Χιμένεθ(περιφερειακός,εκτός)

ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Αμπάς(φόργουορντ,εκτός), Σεγκέλια(φόργουορντ,εκτός), Τζέιταχ(σέντερ,αμφίβολος)

ΕΦΕΣ: Λάρκιν(πλέι μέικερ,εκτός)

ΕΡ ΑΣΤΕΡΑΣ: Νέντοβιτς(περιφερειακός,αμφιβολος), Ντόμπριτς(περιφερειακός,αμφίβολος), Κούζμιτς(σέντερ,αμφίβολος), Ραντούλιτσα(σέντερ,αμφίβολος), Πετρούσεφ(σέντερ,αμφίβολος)

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ:Γεντράιτις(φόργουορντ,εκτός)

ΜΙΛΑΝΟ: Μήτογλου(φόργουορντ,εκτός), Ντατόμε(φόργουορντ,εκτός),Σιλτς(φόργουορντ,80% εκτός) ,Μήτρου Λονγκ(πλέι μέικερ,εκτός), Μπαλντάσο(πλέι μέικερ,εκτός)

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: -

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Μίροτιτς(φόργουορντ,εκτός), Κούρτιτς(περιφερειακός,εκτός)

ΜΠΑΓΕΡΝ: Μπόνγκα(φόργουορντ,εκτός),

ΜΟΝΑΚΟ: -

ΜΑΚΑΜΠΙ: -

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: -

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ουόλτερς(πλέι μέικερ,εκτός)

ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Σμάλαγκιτς(σέντερ,εκτός), Αβράμοβιτς(πλέι μέικερ,εκτός)

ΡΕΑΛ: Αντονι Ράντολφ(φόργουορντ,εκτός), Αμπάλδε(περιφερειακός,εκτός), Ρούντι(περιφερειακός,εκτός), Γκος(πλέι μέικερ,εκτός), Αλκοκέν(πλέι μέικερ,εκτός), Χάνγκα(περιφερειακός,εκτός)

ΦΕΝΕΡ: Μπιέλιτσα(φόργουορντ,εκτός), Μπούκερ(σέντερ,αμφίβολος), Μπιμπέροβιτς(φόργουορντ,εκτός)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.