Μπάσκετ

Euroleague: Πρεμιέρα μέρος 2ο!

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2022 - 12:29

Η δεύτερη.. δόση της 1ης αγωνιστικής των ομίλων την Παρασκευή, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα.

Euroleague: Πρεμιέρα μέρος 2ο!

ΕΦΕΣ-ΕΡ ΑΣΤΕΡΑΣ

Η Εφές είναι δικαίως η πρωταθλήτρια Ευρώπης για δύο συνεχόμενες φορές και είναι η νέα δύναμη και φαβορί για να κάνει το θρι πιτ. Μακράν η κορυφαία ομάδα τα τελευταία χρόνια με το απίστευτο δίδυμο στην περιφέρεια με Λάρκιν-Μίσιτς, που έμειναν αν και έλεγαν όλοι ότι θα πάνε στο ΝΒΑ! Η Εφές έχει δαπανήσει πολλά χρήματα αν και δεν έχει φανατικό κοινό και με τον Αταμάν στον πάγκο έκανε την υπέρβαση. Η ομάδα ποντάρει βασικά στην τρομερή της χημεία για τον τίτλο πάλι. Ενισχυμένη και καυτή περιφέρεια με το μπαμ με Κλάιμπερν από την ΤΣΣΚΑ αλλά και στην φροντ λάιν με Πολονάρα-Ζίζιτς. Και πλέον έχει και το ειδικό βάρος.

Ο Ερυθρός Αστέρας είχε μια μέτρια σεζόν πέρσι και δύσκολα θα αλλάξει επίπεδο και φέτος. Γενικά έχοντας την πιο σκληρή έδρα στην Ευρώπη και το φανατικότερο κοινό, είναι πάντα μαχητικός και στα πονηρά ονόματα για να μπει πλέι οφ όπως είχε κάνει πριν μερικά χρόνια. Ο έμπειρος Ράντοντις έφυγε και ήρθε στον ΠΑΟ και ανέλαβε ο άπειρος αλλά ταλαντούχος και από τις μικρές εθνικές ομάδες Βλάντιμιρ Γιοβάνοβιτς. Το μπάτζετ στα ίδια επίπεδα. Αλλά πολλές αλλαγές και έχασε και τον πιο ακριβό παίκτη του τον Κάλινιτς. Πήρε έμπειρους παίκτες αλλά γερασμένους και που δεν παίζουν άμυνα όπως οι Νέντοβιτς, Μαρτίν, Ραντούλιτσα! Σίγουρα θα κάνει ζημιές, ειδικά εντός έδρας.

ΕΦΕΣ: Λάρκιν(πλέι μέικερ,εκτός)

ΕΡ ΑΣΤΕΡΑΣ: Νέντοβιτς(περιφερειακός,αμφιβολος), Ντόμπριτς(περιφερειακός,αμφίβολος), Κούζμιτς(σέντερ,αμφίβολος), Ραντούλιτσα(σέντερ,αμφίβλος), Πετρούσεφ(σέντερ,αμφίβολος)

ΕKTIMΗΣΗ

Στο -12 η Εφές αλλά οριακό καθώς ακόμα δεν έχει φορμαριστεί και φάνηκε και στη λίγκα της με την αγχωτική νίκη εντός με την Γαλατά. Ο Αστέρας έχει πολλά νέα πρόσωπα και θέλει χρόνο.

ΑΛΜΠΑ-ΠΑΡΤΙΖΑΝ

Η Αλμπα είναι μια παλιά έμπειρη ομάδα της διοργάνωσης που γενικά κάνει ζημιές αλλά μέχρι εκεί. Πέρυσι δεν μπόρεσε να κάνει κάτι παραπάνω αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις καθώς είναι μαχητική ομάδα και εκτός έδρας. Μην ξεχνάμε ότι δεν έχει μεγάλο μπάτζετ. Αλλά είναι ομάδα με κόσμο που έχει χημεία και παίζει ωραίο μπάσκετ. Πάντως δεν έχει τα μεγάλα ονόματα και έχασε και καλούς παίκτες της τα τελευταία χρόνια. Πάλι με την ίδια φιλοσοφία. Θα κάνει ζημιές σε όποιον την υποτιμήσει. Δύσκολα θα αποφύγει τις τελευταίες θέσεις αν και κράτησε τον κορμό της και έχει ελάχιστες αλλαγές. Πλήγμα ο σοβαρός τραυματισμός του τριποντάκια Ερικσον.

Η ιστορική Παρτίζαν επιστρέφει στην Ευρωλίγκα από το ..παράθυρο καθώς πήρε wild card με την αποχώρηση των ρώσικων ομάδων και καθώς έχει στον πάγκο της τον μεγάλο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Η Παρτίζαν είναι μια ομάδα που δεν περιμένει πολλά άμεσα αλλά θα κάνει ζημιές έχοντας μια από τις σκληρότερες έδρες της Ευρώπης. Ο "Ζοτς" θέλει να φτιάξει κάτι καλό και για το μέλλον και θα έχει και ελληνικό χρώμα καθώς απέκτησε τον Παπαπέτρου. Κλασικά θα είναι ομάδα Ομπράντοβιτς με έμφαση στην άμυνα που παραδοσιακά παίζει η Παρτίζαν και με τον κόσμο της και ρόλους θα κάνει πολλές ζημιές ειδικά σε όποιον την υποτιμήσει. Πολλά καλά φόργουορντ με την απόκτηση και Νάναλι, Αντζουσιτς και έμειναν Πάντερ, Λεντέι.

ΑΛΜΠΑ: Ερικσον(φόργουορντ,εκτός), Ντελόου(περιφερειακός,εκτός)

ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Σμάλαγκιτς(σέντερ,εκτός), Αβράμοβιτς(πλέι μέικερ,εκτός)

EKTIMΗΣΗ

Ντέρμπι και στο 1.80 η Παρτίζαν και λόγω Ζοτς. Εχει ένα προβάδισμα μικρό πράγματι αλλά η Αλμπα είναι καλή στην έδρα της αν κρίνουμε από πέρυσι.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Νέα εποχή στην Μπαρτσελόνα που από πρόπερσι τίναξε την μπάνκα στον αέρα αλλά τελικά μόνο πέρσι με την επιστροφή σε ρόλο κόουτς του Γιασικεβίτσιους και την απόκτηση του Καλάθη, επέστρεψε στο επίπεδο της και στα Φ4. Πέρσι η ομάδα δεν έπαιξε πάντως καλό μπάσκετ αλλά έγινε ομάδα και στηρίχθηκε στην τρομερή της άμυνα, την καλύτερη της Ευρώπης. Στην ουσία δεν έχει αλλαγές καθώς δεν έχασε παίκτη που να ήθελε ενώ πήρε τον Σανλί από την Εφές και τον Χάιγς της Ζάλγκιρις όπως και τον Γιακουμπάιτις. Μαζί ήρθε και ο Λαπροβίτολα από την Ρεάλ. Συνεπώς θα έχει και τους ρολίστες της για την άμυνα και βάση τους Καλάθη-Χίγγινς-Μίροτιτς-Ντέιβις. Σκληρή ομάδα, στα φαβορί για τίτλο.

Ο Ολυμπιακός από πέρσι έκανε ένα νέο ξεκίνημα μετά τις τελευταίες μέτριες σεζόν του και πάλεψε ως ένα σημείο για τα πλέι οφ. Ο Ολυμπιακός κράτησε τον κορμό του και θα έχει και τον κόσμο του που είναι σημαντικό βοήθεια. Ο στόχος είναι να παλέψει και να μπει στα πλέι οφ. Μετά από καιρό βρήκε κλασικό σέντερ(Φολ), κλασικό σουτέρ(Ντόρσεϊ) και καλό άσο δίπλα στον Σλούκα(Ουόκαπ) που παίζει και άμυνα. Παράλληλα θα έχει καλύτερη χημεία και επέστρεψε με ότι αυτό συνεπάγεται και στην εγχώρια δράση και την Α1. Ερωτηματικό η ηλικία του Πρίντεζη και οι τραυματισμοί του Παπανικολάου. Πιο δομημένος σωστά φέτος και πιο αθλητικός μπορεί να είναι με την εμπειρία του στις εκπλήξεις.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Μίροτιτς(φόργουορντ,εκτός), Κούριτς(περιφερειακός,εκτός)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: -

EKTIMΗΣΗ

Στο 1.48 και -5. Πιο έτοιμος ο Ολυμπιακός αλλά και η Μπάρτσα με την άμυνα μπορεί να.. πνίξει τον Ολυμπιακό. Προς άντερ με 156π απλά.

ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ-ΜΟΝΑΚΟ

Η ιστορική Βίρτους Μπολόνια ρίχνει εδώ και χρόνια πολλά χρήματα και γι αυτό άλλωστε έφτιαξε και νέο γήπεδο και καθώς έχει ιδιοκτήτη τον βασιλιά του καφέ στην Ιταλία! Ομάδα με πολύ κόσμο και που στόχος της θα είναι τα πλέι οφ έχοντας μπάτζετ πάνω από 10εκ. Ο Ιταλός Σέρτζιο Σκαριόλο εδώ και χρόνια στο πάγκο της και είναι ο άνθρωπος που έκανε την έκπληξη και οδήγησε την εθνική Ισπανίας στην κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ με μεγάλη επίδραση από τον ίδιο. Η Βίρτους έχει και παίκτες ηλικίας όπως οι Τεόντοσιτς, Χάκετ, Μπελινέλι. Πολύ γεμάτο ρόστερ και πρέπει να βρει χημεία. Εχει και καλούς ρολίστες όμως. Τραυματίας για την αρχή ο πιο ακριβός της παίκτης ο Σεγκέλια. Πήρε τον Λούντμεργκ από την ΤΣΣΚΑ και τον Μίκι. Θα είναι λογικά στα πλέι οφ, καλή άμυνα.

Η Μονακό πέρσι ήταν η πρωτάρα της διοργάνωσης αλλά έκανε μια τρομερή πορεία και αποκλείστηκε στα πλέι οφ δύσκολα με 3-2 από τον Ολυμπιακό. Και έτσι φέτος δεν ξεκινά σαν μικρή ομάδα, αλλά με στόχο τα πλέι οφ έχοντας αυξήσει και το μπάτζετ της στα 10εκ αγωνιστικά! Η ομάδα από το Πριγκηπάτο έχει στο πάγκο της τον σέρβο Σάσα Ομπράντοβιτς που ανέλαβε στο μέσο πέρσι και οδήγησε την ομάδα στην οκτάδα και τα βρίσκει μια χαρά με τον ιδιόρρυθμο αλλά απόλυτο ηγέτη Μάικ Τζέιμς που έμεινε! Γενικά πάντως αν και με Σέρβο κόουτς παίζει και αρκετά αμερικάνικο μπάσκετ. Πήρε τον ηγέτη Οκομπό της Βιλερμπάν, τρομερή περιφέρεια, έχασε όμως τον κομβικό πέρσι στο 3-4 Μπέικον. Πήρε όμως Μοερμάν, Τζον Μπράουν. Καλύτερη από πέρυσι.

ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Αμπάς(φόργουορντ,εκτός), Σεγκέλια(φόργουορντ,εκτός),
Τζέιταχ(σέντερ,αμφίβολος)

ΜΟΝΑΚΟ: -

EKTIMΗΣΗ

Ντερμπάρα και με την λογική αυτή οι τιμές σωστές. Αλλά το 1.80 της Βίρτους είναι ελκυστικό με την έδρα, την φανέλα αλλά και το καλό ρόστερ.

Βαθμολογία -

07/10/2022Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν H Ν% Π/Υ Π/Κ +/-
1 Φενέρμπαχτσε Φενέρμπαχτσε 0 1 1 0 100% 74 62 12
2 Μπασκόνια Μπασκόνια 0 1 1 0 100% 81 71 10
3 Μιλάνο Μιλάνο 0 1 1 0 100% 69 62 7
4 Ρεάλ Μαδρίτης Ρεάλ Μαδρίτης 0 1 1 0 100% 71 68 3
5 Μακάμπι Τελ Αβίβ Μακάμπι Τελ Αβίβ 0 1 1 0 100% 84 83 1
6 Άλμπα Βερολίνου Άλμπα Βερολίνου 0 0 0 0 0% 0 0 0
7 Ολυμπιακός Ολυμπιακός 0 0 0 0 0% 0 0 0
8 Μπαρτσελόνα Μπαρτσελόνα 0 0 0 0 0% 0 0 0
9 Βίρτους Μπολόνια Βίρτους Μπολόνια 0 0 0 0 0% 0 0 0
10 Αναντολού Εφές Αναντολού Εφές 0 0 0 0 0% 0 0 0
11 Παρτιζάν Παρτιζάν 0 0 0 0 0% 0 0 0
12 Ερυθρός Αστέρας Ερυθρός Αστέρας 0 0 0 0 0% 0 0 0
13 Μονακό Μονακό 0 0 0 0 0% 0 0 0
14 Ζαλγκίρις Κάουνας Ζαλγκίρις Κάουνας 0 1 0 1 0% 83 84 -1
15 Παναθηναϊκός Παναθηναϊκός 0 1 0 1 0% 68 71 -3
16 Βιλερμπάν Βιλερμπάν 0 1 0 1 0% 62 69 -7
17 Βαλένθια Βαλένθια 0 1 0 1 0% 71 81 -10
18 Μπάγερν Μονάχου Μπάγερν Μονάχου 0 1 0 1 0% 62 74 -12
Promotion - Euroleague (Play Offs)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr