Ο Αναλυτής

Το ποντάρισμα που βγάζει το scouting στο Λέστερ - Ρόμα

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022 - 12:51

Η ανάλυση του ημιτελικού Λέστερ - Ρόμα μέσα από τα μάτια του scout του stoixima.gr, για το Europa Conference League. 

Το ποντάρισμα που βγάζει το scouting στο Λέστερ - Ρόμα

Ο πρώτος μεγάλος ημιτελικός μεταξύ των φαβορί της διοργάνωσης , διεξάγεται απόψε στην Αγγλία, με Λέστερ και Ρόμα να διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Δύο ομάδες που αποσκοπούν φυσικά στην κατάκτηση του τίτλου, κάτι που αρμόζει ξεκάθαρα στο βεληνεκές της κάθε ομάδας.

Λέστερ

Η Λέστερ θα αγωνιστεί απόψε μπροστά στο κοινό της, κάτι που της δίνει ένα ελαφρύ πλεονέκτημα. Δεν διανύει και την καλύτερή της περίοδο σε θέμα φορμαρίσματος, όμως πάντα παραμένει επικίνδυνη. Εντός έδρας παραμένει εννέα αγώνες αήττητη, κάτι που δείχνει και την δυναμική της.

Θέμα στο σκοράρισμα

Έχει φυσικά ένα σημαντικό πρόβλημα στο σκοράρισμα, κάτι που την δυσκολεύει πολύ στο να καθαρίζει τα παιχνίδια. Αυτό φάνηκε και στο παιχνίδι πρωταθλήματος που έδωσε με αντίπαλο την Άστον Βίλα. Είχε την κυριαρχία, είχε την κατοχή , είχε πιο σημαντικές στιγμές για να βρει δίχτυα, όμως δεν κατάφερε να φτάσει σε ένα γκολ. Φυσικά και απειλήθηκε περισσότερο στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού, Αφού η Άστον Βίλα πραγματοποίησε οχτώ ευκαιρίες για γκολ! Μόνο μία βέβαια βρήκε εστία.

Σημαντικός ο Βάρντι

Η πρόκριση για το αποψινό παιχνίδι ήρθε στο τελευταίο τέταρτο μέσα στην έδρα της Αϊντχόφεν, με την Λέστερ να πετυχαίνει την ανατροπή με σκορ 1-2 και να παίρνει αυτή το εισιτήριο. Χωρίς τον Βάρντι, μοιάζει μισή ομάδα η Λέστερ.

Ο Άγγλος επιθετικός έλειψε καιρό από την ομάδα, και στο παιχνίδι πέρασε αλλαγή το τελευταίο 20λεπτο. Δεν ξέρω αν απόψε χρησιμοποιηθεί βασικός, κάτι που μοιάζει λογικό λόγο της κρισιμότητας του ματς, αλλά σίγουρα θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς.

Επηρεάζει και ο Μάντισον

Μόνιμη απειλή κινδύνου για τους αντιπάλους αποτελεί ο Μάντισον. Ο Άγγλος μέσος αποτελεί τον κύριο εκφραστή των προσπαθειών της ομάδας του Ρόνζτερς , και ότι καλό συμβαίνει στο γήπεδο προέρχεται από τα πόδια του. Μεγάλη απουσία για την Λέστερ είναι αυτή του Εντίντι. Ο τραυματισμός στο γόνατο που έχει δεν του επιτρέπει να αγωνιστεί ούτε σήμερα.

Ρόμα

Ούτε η Ρόμα βρίσκεται σε καλό φεγγάρι, που ειδικά εκτός έδρας δείχνει να μην βρίσκει τον καλό της εαυτό. Προέρχεται από τρία σερί δύσκολα παιχνίδια , και μόνο σε αυτό με την Νάπολι κατάφερε να μην χάσει. Στον προηγούμενο γύρο έχασε από την Μπόντο/Γκλιμτ με σκορ 2-1 , σε ένα ισορροπημένο γενικά ματς με ισάριθμες ευκαιρίες και για τις δύο.

Τα αμυντικά λάθη

Ευτυχώς για την ομάδα της Ρόμα, στον επαναληπτικό ήταν αρκετό ένα ημίχρονο για να καθαρίσει την πρόκριση μέσα στο Ολίμπικο. Πριν από το αποψινό όμως, προηγήθηκε η βαριά ήττα μέσα στην Ίντερ με σκορ 3-1. Η ομάδα του Μουρίνιο δεν ήταν κακή, όμως δεν κατάφερε να κάνει γκολ τις ευκαιρίες που τις δόθηκαν και πλήρωσε ορισμένα αμυντικά λάθη.

Η αδράνεια

Στις περισσότερες στιγμές επικρατούσε μια αδράνεια στα μετόπισθεν και οι παίκτες της Ίντερ την εκμεταλλεύτηκαν το έπακρο. Μόνο ένα γκολ του Μιχταριάν κατάφερε να μικρύνει την ψαλίδα στο σκορ.

Σίγουρα ο Μουρίνιο έχει να διορθώσει πράγματα στο ανασταλτικό κομμάτι. Χωρίς σοβαρές απουσίες σήμερα η ομάδα του Πορτογάλου τεχνικού, και θα προσπαθήσει να διεκδικήσει το προβάδισμα για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
2.02 2.95 3.6 1.68 1.94 1.23 3.35 1.75 1.85 1.24 1.28 1.65
Λέστερ - Ρόμα / Εκτίμηση

Θεωρώ πως θα γίνει ένα κλειστό παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να προσέχουν περισσότερο τα νώτα τους. Η Λέστερ λόγο έδρας θα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, με την ομάδα του Μουρίνιο να περιορίζεται σε έναν πιο δεύτερο ρόλο.

Μην ξεχνάμε πως ο Μουρίνιο γνωρίζει πολύ καλύτερα από τέτοιους αγώνες σε αντίθεση με τον Ρόντζερς. Σίγουρα μια ισοπαλία δεν θα χαλούσε κανέναν, και θα άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς για το δεύτερο παιχνίδι.

Προς τα εκεί θα κινηθώ, και ίσως στο under 2.5 παιχνιδιού, το οποίο σε τιμή του 1.82 μοιάζει καλό. Μου αρέσει και το σκορ σε οποιαδήποτε στιγμή στο παιχνίδι το 1-1 που κυμαίνεται σε τιμές του 3.10.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr