Ποδόσφαιρο

Μπορεί τη νίκη η Γκέτεμποργκ, δυσκολεύεται η Χέλσινγκφορς!

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022 - 11:02

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους! Με δύο παιχνίδια θα ασχοληθούμε σήμερα από Σκανδιναβία που μονοπωλεί το ενδιαφέρον εξάλλου τώρα τελευταία. Το ένα είναι από Α' Σουηδίας και το άλλο από Α' Φινλανδίας.

Μπορεί τη νίκη η Γκέτεμποργκ, δυσκολεύεται η Χέλσινγκφορς!

Του Άγγελου Γεώργα

Πάμε να δούμε τα παιχνίδια μας με χρονολογική σειρά.

Α' ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ

(18:00) ΧΕΛΣΙΝΓΚΦΟΡΣ - ΙΛΒΕΣ

Η Χέλσινγκφορς παρά τη τραγική πορεία που διανύει μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, κατάφερε μεσοβδόμαδα να πάρει μεγάλη νίκη-πρόκριση για τα ημιτελικά του κυπέλλου. Μπορεί να χρειάστηκε να φτάσει στα πέναλτι για να το πετύχει αυτό, η ουσία όμως είναι πως προκρίθηκε και έδωσε έναν αέρα αισιοδοξίας στις τάξεις της ομάδας. Με σκορ 2-2 στην έδρα της PK-35 για την κανονική διάρκεια, οδηγήθηκαν στα πέναλτι όπου τελικά επικράτησε η ομάδα μιας κατηγορίας παραπάνω. Στο πιο πρόσφατο παιχνίδι για το πρωτάθλημα έφυγε νικήτρια από την έδρα της σημερινής αντιπάλου της, της Ίλβες με 1-0, πανηγυρίζοντας την πρώτη νίκη της σεζόν. Ένα γκολ στο 87' ήταν αρκετό για να πάρει ένα τεράστιο τρίποντο. Δεν ξεκόλλησε από τον πάτο της βαθμολογίας, αλλά η ψυχολογία των παικτών είναι δεδομένο πως έχει αλλάξει προς το καλύτερο.

Στην αντίπερα όχθη, η Ίλβες, μετά την ήττα που υπέστη από τη Χέλσινγκφορς έβαλε τέλος σε ένα καλό σερί που είχε χτίσει. Είχε παραμείνει αήττητη για 4 παιχνίδια, με 2 νίκες και 2 ισοπαλίες. Δεν της πήγε το παιχνίδι, δεν αξιοποίησε κάποια ευκαιρία και εν τέλει το πλήρωσε με γκολ στο τέλος. Το χαμένο πέναλτι στο 93' μάλιστα ήταν το αποκορύφωμα της βραδιάς. Έχει αρκετές απουσίες και δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι έτοιμη για το σημερινό παιχνίδι. Σίγουρα θα θέλει να πάρει τη ρεβάνς για την προηγούμενη αγωνιστική. Η Ίλβες έχει 5/8 τελευταία της παιχνίδια goal/goal, ενώ τα 4/5 τελευταία εκτός έδρας ήταν και αυτά goal/goal.

Eκτίμηση: Δεν νομίζω να υπάρχει μεγάλη αλλαγή στην εικόνα του παιχνιδιού με το τελευταίο τους. Η Ίλβες θα είναι ξανά η πρωταγωνίστρια και η γηπεδούχοι θα αρκεστούν σε έναν δεύτερο ρόλο. Είχαν και το παιχνίδι του κυπέλλου, οπότε μια κούραση παραπάνω θα την έχουν. Δύσκολα προκύπτει κάποιο σημείο. θα προτιμήσω το goal/goal που είναι ένα σημείο που επαναλαμβάνεται αρκετά στα παιχνίδια και των δύο.

Α' ΣΟΥΗΔΙΑΣ

(20:00) ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ - ΝΤΕΓΚΕΡΦΟΡΣ

H Γκέτεμποργκ διπλασίασε τις νίκες της μετά από αυτή επί της Σίριους με σκορ 2-1 εκτός έδρας. Η ομάδα του Μίκαελ Στόρε δεν είχε πειστική εμφάνιση όμως πήρε αυτό που ήθελε. Μάλιστα αυτό έγινε και με ανατροπή. Με αυτό τον τρόπο χτίζει ένα σερί και προσπαθεί να μείνει όσο το δυνατόν πιο κοντά για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Εντός έδρας έχει μια ήττα σε 5 αγωνιστικές, δείχνοντας πως μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτό το πλεονέκτημα. Θα έχει κάποιες απουσίες για σήμερα, όμως λογικά θα έχει τον αξιόπιστο μεσοεπιθετικό Νόρλιν που λογιζόταν για απουσία.

Από την άλλη, η Ντέγκερφορς τοπάλεψε στην εντός έδρας αναμέτρηση με την ΑΪΚ, όμως τελικά κόλλησε στο 1-1. 'Ηταν καλή ανά διαστήματα και θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε. Η Ντέγκερφορς άμα συνεχίσει έτσι σίγουρα θα έχει μπλεξίματα με τη ζώνη του υποβιβασμού, αφού ήδη βρίσκεται κάτω από αυτή. Και λογικό είναι αφού σε 11 αγωνιστικές έχει 2 νίκες, 1 ισοπαλία και όλα τα άλλα ήττες.

Εκτίμηση: H Γκέτεμποργκ σιγά σιγά με νίκες απέναντι σε τέτοιες ομάδες χτίζει σερί και χαρακτήρα. Οφείλει να κερδίζει αν θέλει να βγει Ευρώπη. Και σήμερα είναι μια ακόμη ευκαιρία για τρεις βαθμούς. Με τον άσο λοιπόν.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

(18:00) Χέλσινγκφορς - Ίλβες : Goal/goal (1.80)

(20:00) Γκέτεμποργκ - Ντέγκερφορς: 1 (1.72)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr