Ποδόσφαιρο

Α' Γαλλίας: Νέα αρχή για Λυών

Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2022 - 00:12

Πρεμιέρα για το φετινό Σαμπιονά με τη Λυών να θέλει να αφήσει πίσω την περσινή κακή χρονιά. Υποδέχεται την Αζαξιό και είναι το φυσιολογικό φαβορί.

Α' Γαλλίας: Νέα αρχή για Λυών

22:00, Νovasports 3 HD

Λυών

Η Λυών αποτελεί ένα από τα παραδοσιακά ονόματα του Σαμπιονά και προφανώς η 8η θέση την οποία κατέλαβε πέρυσι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις πάντα υψηλές απαιτήσεις που υπάρχουν. Εννοείται, ότι ξεκινάει τη σεζόν, «κοιτώντας» ψηλά, ευελπιστώντας αυτή τη φορά να πάρει το ευρωπαϊκό εισιτήριο έχοντας προχωρήσει σε διοικητική αλλαγή. Πέρασε πλέον στα χέριοα αμερικανικού τραστ, που "ανοίχτηκε" μάλιστα στα μεταγραφικά. Για 2η διαδοχική σεζόν έχει στον πάγκο της τον τεχνικό Πέτερ Μποζ παρότι δεν έπεισε πέρυσι. Μέτρια η εικόνα της στα φιλικά.

Χωρίς Ντεμπελέ
Εκτός ο περσινός πρώτος σκόρερ Ντεμπελέ (30/21), τιμωρημένος ο αμυντικός Ενρίκε (18/0), δεν υπολογίζονται και οι μέσοι Κεκερέ (31/0), Φεβρ (14/3) και Αντελαΐντ (10/0, 9 αλλ.). Αμφίβολος ο νεοφερμένος μέσος Τολισό που αποτέλεσε μια απο τις ηχηρές προσθήκες, επιστρέφοντας στην Γαλλία όπως και ο επιθετικός Λακαζέτ.

Αζαξιό

Η Αζαξιό τερμάτισε στη 2η θέση της Β' Γαλλίας με εξαιρετικές αμυντικές επιδόσεις και πήρε το απευθείας εισιτήριο για το Σαμπιονά, όπου επιστρέφει μετά από οκτώ χρόνια. Αναμένεται να είναι μία από τις ομάδες οι οποίες θα παλέψουν για την παραμονή τους, όπως σύσσωμος συμφωνεί και ο Τύπος στην χώρα, χαρακτηρισμό που αποδέχεται και ο Ολιβιέ Πανταλονί που βρίσκεται στον πάγκο της από τον Νοέμβριο του 2014. Μέτριες οι κινήσεις της στο μεταγραφικό παζάρι, που επέλεξε πρωτίστως έμπειρες λύσεις.

Συν και πλην
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα καθώς απουσιάζουν πέντε ποδοσφαιριστές που ήταν κυρίως συμπληρωματικοί πέρυσι. Εκτός ο αμυντικός Μαγιεμπό (18/0 πέρυσι με Χάβρη).

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
1.32 4.5 7.5 2.1 1.57 1.42 2.45 1.85 1.75 1.05 1.12 2.9
Λυών - Αζαξιό / Εκτίμηση

Φυσιολογικό φαβορί η Λυών, η απόδοση στον «άσο» αναμενόμενα είναι χαμηλή (γύρω στο 1,35) και θα τον... ενισχύσουμε με over 1,5 στο 1.60.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr