Ποδόσφαιρο

Πρέμιερ Λιγκ Αγγλίας: Μπορεί ξανά η Άρσεναλ

Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022 - 10:31

Η Άρσεναλ με ηγέτη Ζεσούς μπορεί να κάνει το τρία στα τρία το Σάββατο στην Πρέμιερ Λιγκ.

Πρέμιερ Λιγκ Αγγλίας: Μπορεί ξανά η Άρσεναλ

TOTENAM-ΓΟΥΛΒΣ

Η Τότεναμ βρέθηκε δύο φορές πίσω από την Τσέλσι αλλά κατάφερε να σώσει την ισοπαλία με το πρώτο φετινό γκολ του Κέιν. Ο Αντόνιο Κόντε δεν θα είναι στον πάγκο λόγω τιμωρίας, με την ομάδα του να έχει χάσει ένα από τα τελευταία 13 παιχνίδια πρωταθλήματος, σκοράροντας 33 φορές. Έχει όμως χάσει τέσσερα από τα τελευταία επτά εντός από Γουλβς. Eκτός ο μέσος Σκιπ και ο μπακ Ρομέρο, αμφίβολος ο μπακ Λανγκλέ, αποκτήθηκε ο μπακ Ουντότζι από την Ουντινέζε.

Η Γουλβς πήρε τον πρώτο πόντο με την ισοπαλία κόντρα στη Φούλαμ αλλά δεν έχει τρίποντο εννέα σερί ματς πρωταθλήματος, ενώ δεν έχει κερδίσει σε 12 ματς Πρέμιερ Λιγκ τον Αύγουστο από το 2011! Από το 2018 που επέστρεψε στα «σαλόνια», η έδρα της Τότεναμ είναι η αγαπημένη της. Εκτός ο μέσος Τσικίνιο και ο καλός επιθετικός Χιμένες, αμφίβολος ο μέσος Μουτίνιο, πήρε τον μέσο Νούνες από Σπόρτινγκ Λ. με ποσό – ρεκόρ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Tότεναμ τον πρώτο λόγο, μπορούμε να συνδυάσουμε τη νίκη της με γκολ του Κέιν ή του Σον.

ΚΡ. ΠΑΛΑΣ-ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ

Η Κρ. Πάλας στην έδρα της Λίβερπουλ κατάφερε να τσιμπήσει τον πρώτο πόντο της σεζόν. Η ομάδα του Πατρίκ Βιεϊρά δεν έχει πληρώσει το γκολ – γκολ στα τελευταία έξι παιχνίδια πρωταθλήματος στην έδρα της, κρατώντας πέντε ανέπαφες εστίες. Πολύτιμος παραμένει ο επιθετικός Ζαχά με 9 γκολ στα τελευταία 15 ματς Πρέμιερ Λιγκ. Εκτός είναι ο τερματοφύλακας Μπάτλαντ, οι μπακ Τόμκινς, Φέργκιουσον και ο μέσος ΜακΆρθουρ.

Η Άστον Βίλα πήρε το πρώτο τρίποντο της σεζόν απέναντι στην Έβερτον. Η ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ, έχει σκοράρει φέτος μόνο μετά από ασίστ του Ουότκινς. Ο επιθετικός Ινγκς από το ξεκίνημα της σεζόν 2019-20 έχει πετύχει το πρώτο γκολ περισσότερες φορές από οποιονδήποτε άλλο παίκτη Πρέμιερ Λιγκ (20). Εκτός ο μπακ Χάουζ, αμφίβολος ο μπακ Κάρλος.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Aμφίρροπο το ματς, τα παιχνίδια των δύο ομάδων δεν είχαν πολλά γκολ μέχρι τώρα και το over 2.5 έχει αρκετές πιθανότητες.

ΕΒΕΡΤΟΝ-ΝΟΤΙΓΧΑΜ

Η Έβερτον είναι από τις μόλις τρεις ομάδες που έχουν δύο ήττες στο ξεκίνημα, τελευταία φορά που άρχισε χρονιά με τρία χαμένα ματς ήταν το 1990-91. Η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ δεν τα πάει καλά συνήθως με τις νεοφώτιστες, έχοντας επτά ήττες στα 10 τελευταία εντός με συλλόγους που ανέβηκαν. Eκτός οι μπακ Γκόντφρι, Mίνα, οι μέσοι Γκόμες, Ντουκουρέ Τάουνσεντ και ο βασικός επιθετικός Κάλβερτ – Λιούιν.

Η Νότιγχαμ πήρε την πρώτη ιστορική νίκη μετά την επιστροφή της στην Πρέμιερ Λιγκ αλλά χρειάστηκε τον τερματοφύλακα Χέντερσον που έπιασε πέναλτι. Η ομάδα του Στιβ Κούπερ έχει δεχτεί 42 σουτ σε δύο αγωνιστικές και έχει κάνει τις λιγότερες πάσες. Δεν έχει χάσει όμως στην έδρα της Έβερτον από το 1997. Εκτός ο νέος μπακ Ρίτσαρντς και ο μπακ Κόλμπακ, αμφίβολος ο μέσος Γέιτς. Συνεχίζονται οι μεταγραφές με τους μέσους Φρόιλερ (Αταλάντα), Κουγιατέ (Πάλας) και τους επιθετικούς Ντένις (Γουότφορντ), Γκιμπς – Γουάιτ (Γουλβς).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πιο αγχωμένη και με απουσίες η Έβερτον, αξίζει να ποντάρουμε στο Χ2.

ΦΟΥΛΑΜ-ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ

Η Φούλαμ με τη λιγότερη κατοχή μπάλας κατά μέσο όρο (36%) είναι αήττητη με δύο ισοπαλίες, καθώς με Γουλβς κέρδισε πάλι πέναλτι αλλά αυτή τη φορά ο Μίτροβιτς αστόχησε. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα όμως δεν έχει κερδίσει στα τελευταία 24 ματς Πρέμιερ Λιγκ με αντιπάλους από το Λονδίνο από το 2014. Eκτός ο εξτρέμ Σόλομον, μεγάλη απουσία ο μέσος Γουίλσον, αμφίβολος ο μπακ Μπράιαν.

Η Μπρέντφορντ με τρομερό πρώτο ημίχρονο διέλυσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και παραμένει αήττητη. Η ομάδα του Τόμας Φρανκ έχει σε τρομερή κατάσταση τόσο τον Τόνι (7 γκολ, 5 ασίστ στις τελευταίες 13 συμμετοχές) όσο και τον Ντασίλβα που σκοράρει σε δύο σερί ματς. Έχει μόνο μία ήττα στα τελευταία 19 εκτός με Φούλαμ σε όλες τις διοργανώσεις και αυτή το 1990, από τότε είναι 11 αήττητη. Εκτός οι μπακ Πίνοκ, Άγιερ και ο μέσος Κανός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δύο ομάδες που έχουν επιθετικά όπλα για να πληγώσουν η μία την άλλη, γκολ – γκολ.

ΛΕΣΤΕΡ-ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ

Η Λέστερ αγνοεί τη νίκη, έχοντας δεχτεί ήδη έξι γκολ σε δύο αγώνες. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς έχει σε πολύ καλή κατάσταση τον Μάντισον, που έχει γκολ ή ασίστ σε έξι συνεχόμενες συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Βάρντι έχει 6 γκολ και 3 ασίστ σε 15 ματς με Σαουθάμπτον και ο Πέρεθ 9 γκολ σε 13 με την ίδια αντίπαλο. Εκτός οι μπακ Μπέρτραντ, Ρικάρντο και ο μέσος Μπαρνς.

Η Σαουθάμπτον επέστρεψε από 0-2 με Λιντς αλλά αγνοεί τη νίκη, έχοντας ίδια αποτελέσματα με τη Λέστερ, μία ισοπαλία 2-2 και μία ήττα 4-2. Η ομάδα του Ραλφ Χάζενχουτλ έχει μόνο μία νίκη στα τελευταία 14 ματς Πρέμιερ Λιγκ και καμία εκτός σε οκτώ. Ο Γουόρντ – Πράουζ έχει 4 γκολ απέναντι στις «αλεπούδες» που είναι η αγαπημένη του αντίπαλος, τα τρία από αυτά τα τέρματα ήταν με πέναλτι. Εκτός Λιβραμέντο (μπακ) και Γουόλκοτ (εξτρέμ), αμφίβολος ο μπακ Περό.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε παρόμοια κατάσταση οι δύο ομάδες, ποντάρουμε όμως στη δύναμη της έδρας και το σερί του Βάρντι με Σαουθάμπτον.

ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ-ΑΡΣΕΝΑΛ

Η Μπόρνμουθ δεν κατάφερε να κοντράρει τη Σίτι και υπέστη την πρώτη ήττα της σεζόν. Η ομάδα του Σκοτ Πάρκερ έχει κάνει τις λιγότερες τελικές στις δύο πρώτες αγωνιστικές (10). Εντός είναι αήττητη σε 11 σερί αγώνες πρωταθλήματος, με τρεις σερί νίκες και ισάριθμες ανέπαφες εστίες, αλλά και τρία σερί ματς με σκόρερ τον Μουρ. Εκτός ο Ρόθγουελ (μέσος), ο μεσοεπιθετικός Μπρουκς και ο μπακ Φρέντερικς. Αμφίβολος ο καλός επιθετικός Σολάνκε και ο μπακ Ζεμούρα.

Η Άρσεναλ είναι μία από τις δύο με το απόλυτο νικών και πόντων. Τελευταία φορά που έκανε τρία στα τρία ήταν το 2004-05. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα δεν έχει ισοπαλία στα τελευταία 19 παιχνίδια πρωταθλήματος, το μεγαλύτερο τρέχον σερί στην Πρέμιερ Λιγκ. Έχει χάσει μόνο σε ένα από τα δέκα ματς στα «σαλόνια» με Μπόρνμουθ, ο Μαρτινέλι σκοράρει δύο σερί αγωνιστικές. Εκτός ο εξτρέμ Νέλσον.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Άρσεναλ βρήκε νέο ηγέτη στο πρόσωπο του Ζεσούς, που μπορεί να σκοράρει ξανά.

Βαθμολογία -

20/08/2022Premier League
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μάντσεστερ Σίτι Μάντσεστερ Σίτι 6 2 2 0 0 6 0 6
3 Μπρέντφορντ Μπρέντφορντ 4 2 1 1 0 6 2 4
4 Τότεναμ Τότεναμ 4 2 1 1 0 6 3 3
5 Νιούκαστλ Νιούκαστλ 4 2 1 1 0 2 0 2
6 Λιντς Λιντς 4 2 1 1 0 4 3 1
7 Τσέλσι Τσέλσι 4 2 1 1 0 3 2 1
8 Μπράιτον & Χοβ Άλμπιον Μπράιτον & Χοβ Άλμπιον 4 2 1 1 0 2 1 1
9 Άστον Βίλα Άστον Βίλα 3 2 1 0 1 2 3 -1
10 Νότιγχαμ Φόρεστ Νότιγχαμ Φόρεστ 3 2 1 0 1 1 2 -1
11 Μπόρνμουθ Μπόρνμουθ 3 2 1 0 1 2 4 -2
12 Λίβερπουλ Λίβερπουλ 2 2 0 2 0 3 3 0
13 Φούλαμ Φούλαμ 2 2 0 2 0 2 2 0
14 Γουλβς Γουλβς 1 2 0 1 1 1 2 -1
15 Λέστερ Λέστερ 1 2 0 1 1 4 6 -2
16 Κρίσταλ Πάλας Κρίσταλ Πάλας 1 2 0 1 1 1 3 -2
17 Σαουθάμπτον Σαουθάμπτον 1 2 0 1 1 3 6 -3
18 Έβερτον Έβερτον 0 2 0 0 2 1 3 -2
19 Γουέστ Χαμ Γουέστ Χαμ 0 2 0 0 2 0 3 -3
20 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0 2 0 0 2 1 6 -5
Promotion - Champions League (Group Stage)
Promotion - Europa League (Group Stage)
Relegation - Championship

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr