Ποδόσφαιρο

Super League: Για το restart ΠΑΟ και Άρης, νίκη ψυχολογίας θέλει ο Ολυμπιακός!

Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022 - 13:00

Συνέχεια την ελληνική λίγκα έχουμε σήμερα με τρεις αγώνες.  Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Άρης δοκιμάζονται εντός έδρας στην 1η αγωνιστική της νέας χρονιάς. 

Super League: Για το restart ΠΑΟ και Άρης, νίκη ψυχολογίας θέλει ο Ολυμπιακός!

(20:00) ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΙΩΝΙΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός τελείωσε με το πόδι στο γκάζι την περασμένη σεζόν και θέλει να είναι ανάλογο και το φετινό ξεκίνημα. Η χρονιά βέβαια ξεκίνησε νωρίτερα για αυτό , και όχι με τον καλύτερο τρόπο, με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις που είχε. Δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση και να περάσει τη Σλάβια Πράγας, αφού το πρώτο παιχνίδι εκτός έληξε 2-0 και φάνηκε πως τον καταδίκασε. Παρόλα αυτά έβγαλε καλή εικόνα, κυριάρχησε για μεγάλο χρονικό διάστημα κυρίως στο δεύτερο παιχνίδι, και του έμεινε ο ενθουσιασμός. Το ρόστερ ενισχύθηκε σημαντικά, και όπως φαίνεται θα προσπαθήσει να κάνει πρωταθλητισμό ρίχνοντας κλεφτές ματιές στο τίτλο.

Ο Ιωνικός αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη στο περσινό πρωτάθλημα. Η ομάδα της Νίκαιας συνδύασε την επάνοδό της τα μεγάλα σαλόνια έπειτα από 13 χρόνια με εξαιρετική πορεία στα πλέι άουτ και κατέλαβε την έβδομη θέση στην κατάταξη. Πολύ θα ήθελε ανάλογη πορεία φέτος, αλλά η αλήθεια είναι πως οι κυανόλευκοι «ψάχνονται» στο ξεκίνημα της σεζόν, και δεν έχουν δείξει το καλύτερο πρόσωπο. Συνεχίζει ο Σπανός στον πάγκο, θέλοντας να βρει την χημεία που είχε η ομάδα.

Εκτίμηση: Αν ο Παναθηναϊκός μπει στο παιχνίδι όπως μπήκε και με τη Σλάβια, σίγουρα θα το καθαρίσει άμεσα και δεν θα έχει κανένα θέμα. Το ζήτημα είναι αν έχει την όρεξη μετά τον αποκλεισμό. Θεωρώ πως το 1 & under 3,5 (1.90) αντιπροσωπεύει καλύτερα την εικόνα του παιχνδιού.

(20:30) ΑΡΗΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Ο Άρης ήταν ανταγωνιστικός την περασμένη σεζόν, κατέλαβε την τρίτη θέση αν και ξεκίνησε με αριθμητικό μειονέκτημα και τώρα θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω. Το ρόστερ ενισχύθηκε εκ νέου, υπάρχουν ποιοτικές λύσεις για την ενδεκάδα, ιδιαίτερα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού. Ο αποκλεισμός από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Conference League έφερε γκρίνια πάντως στις τάξεις της ομάδας και προβληματισμό.

Ο Λεβαδειακός επέστρεψε έπειτα από τρία χρόνια στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου επικρατώντας στα μπαράζ ανόδου των πρωταθλητών της Β’ Εθνικής , επί της Βέροιας. Βέβαια οι απαιτήσεις ανεβαίνουν τη φετινή χρονιά, και η ομάδα δεν μοιάζει έτοιμη ύστερα τις ελάχιστες μεταγραφικές κινήσεις που έκανε. Παρέμεινε ο προπονητής Ταουσιάνης αφού ο ίδιος ανέβασε την ομάδα, αλλά θα πρέπει να δουλέψει πολύ και να διορθώσει αρκετά πράγματα αν θέλει να δείξει ένα καλό πρόσωπο.

Εκτίμηση: Ο Λεβαδειακός θα προσπαθήσει να αμυνθεί, θα το πάει συντηρητικά το ματς αλλά όπως έδειξε και στα φιλικά δέχεται εύκολα γκολ. Ο Άρης οφείλει να κερδίσει και να κάνει ένα καλό restart έπειτα τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό. 1 & over 1,5 (1.72).

(22:00) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Ο Ολυμπιακός μπαίνει από νωρίς φέτος στην διαδικασία να δίνει σειρά αγώνων εντός και εκτός συνόρων. Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος τον βρίσκει εν μέσω των καθοριστικών αγώνων με τον Απόλλωνα Λεμεσού για την είσοδο στους ομίλους του Europa League. Την Πέμπτη ακολουθεί η ρεβάνς στο Καραϊσκάκη με τους Κύπριους. Στο πρώτο παιχνίδι έδειξε σημάδια βελτίωσης στη μετά Μάρτινς εποχή, προσπάθησε να παίξει καλό ποδόσφαιρο, απείλησε αρκετά αλλά δεν κατάφερε να βάλει ένα γκολ που θα του έδινε προβάδισμα για τη πρόκριση. Το τελικό 1-1 αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς. Ο Κάρλος Κορμπεράν καλείται να αλλάξει τον Ολυμπιακό, να τον βελτιώσει και να τον αναζωογονήσει.

Ο ΠΑΣ προέρχεται από μια απόλυτα πετυχημένη σεζόν που τον βρήκε να συμμετέχει στα πλέι οφ. Τα τελευταία χρόνια η ομάδα από τα Γιάννινα έχει βρει την πετυχημένη συνταγή με τους προπονητές, αλλά δίχως να μπορεί να τους κρατήσει για τη συνέχεια. Ο Μεταξάς έφυγε και τα ηνία της ομάδα ανέλαβε ο μέχρι πρότινος βοηθός του, Θανάσης Στάικος. Ο Στάικος έχει να αντιμετωπίσει μια εντελώς νέα κατάσταση , αφού πολλοί βασικοί παίκτες αποχώρησαν από την ομάδα, εξαργυρώνοντας την πολύ καλή χρονιά που έκαναν. Η αναπλήρωσή τους έγινε δύσκολα, και θα φανεί στη πορεία αν θα είναι στο ίδιο επίπεδο. Σίγουρα θα δουλέψει πολύ στο αμυντικό κομμάτι, όπου και θα στηριχθεί για μια ακόμη χρονιά.

Εκτίμηση: Ο Ολυμπιακός θα έχει το μυαλό του στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα. ίσως γίνει και κάποιο ροτέισον. Τα πόδια των παικτών του Ολυμπιακού θα είναι λίγο πιο βαριά σε σχέση με αυτών του ΠΑΣ. Πιστεύω πως ο ΠΑΣ θα προσπαθήσει να κλειδώσει τον Ολυμπιακό και θα του βάλει δύσκολα. Under 2,5 στο 2.05.

Βαθμολογία -

20/08/2022Super League 1: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Αστέρας Τρίπολης Αστέρας Τρίπολης 1 1 0 1 0 3 3 0
2 Βόλος ΝΠΣ Βόλος ΝΠΣ 1 1 0 1 0 3 3 0
3 ΑΕΚ ΑΕΚ 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Άρης Άρης 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Ατρόμητος Ατρόμητος 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Ιωνικός Ιωνικός 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Λαμία Λαμία 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Λεβαδειακός Λεβαδειακός 0 0 0 0 0 0 0 0
9 ΟΦΗ ΟΦΗ 0 0 0 0 0 0 0 0
10 Ολυμπιακός Ολυμπιακός 0 0 0 0 0 0 0 0
11 ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ 0 0 0 0 0 0 0 0
12 ΠΑΣ Γιάννινα ΠΑΣ Γιάννινα 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Παναιτωλικός Παναιτωλικός 0 0 0 0 0 0 0 0
14 Παναθηναϊκός Παναθηναϊκός 0 0 0 0 0 0 0 0
Playoff
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.