Ποδόσφαιρο

Τσάμπιονσιπ: Μπορούν Μπέρνλι και Γουότφορντ

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2022 - 11:07

Ώρα να ξυπνήσουν οι Μπέρνλι και Γουότφορντ στην Τσάμπιονσιπ.

Τσάμπιονσιπ: Μπορούν Μπέρνλι και Γουότφορντ

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ-ΝΟΡΓΟΥΙΤΣ

Η Σάντερλαντ επέστρεψε στις νίκες και έχει μόνο μία ήττα στο πρωτάθλημα, ενώ κράτησε για πρώτη φορά ανέπαφη την εστία της. Η ομάδα του Άλεξ Νιλ έχει τον Στιούαρτ με 27 γκολ και 5 ασίστ από το ξεκίνημα της περσινής σεζόν. Από τον Φεβρουάριο δεν έχει χάσει αγώνα πρωταθλήματος ημέρα Σάββατο, ενώ τελευταία εντός έδρας νίκη επί της Νόργουιτς ήταν το 2012. Aμφίβολος ο επιθετικός Νταγιάκου, ο μέσος Γουίντσεστερ και ο μπακ Μπάλαρντ. Επιστρέφει από τιμωρία ο μέσος Νιλ.

Η Νόργουιτς προέρχεται από δύο σερί νίκες στην Τσάμπιονσιπ, πετυχαίνοντας σε αμφότερες ακριβώς από δύο γκολ και έχοντας ως σκόρερ τον Σάρτζεντ. Μάλιστα, στο τελευταίο παιχνίδι η ομάδα του Ντιν Σμιθ κράτησε πρώτη φορά φέτος ανέπαφη εστία. Μεσοβδόμαδα αποκλείστηκε από το Λιγκ Καπ στα πέναλτι εντός από Μπόρνμουθ μετά από ισοπαλία 2-2, σκοράροντας πάντως για έκτο σερί επίσημο παιχνίδι. Εκτός οι μπακ Χέιντεν, Γιαννούλης, αμφίβολος ο μπακ ΜακΚάλουμ, ο μέσος Σόρενσεν και οι επιθετικός Ρόου.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι δύο ομάδες έχουν ευχέρεια στο σκοράρισμα, γκολ-γκολ και over.

ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ-ΣΤΟΟΥΚ

Η Μπλάκμπερν προέρχεται από δύο σερί ήττες ως φιλοξενούμενη με το ίδιο σκορ (0-3) στην Τσάμπιονσιπ, ενώ πληρώνει το over σε έξι σερί ματς όλων των διοργανώσεων, δείχνοντας να ξυπνά από τον λήθαργο στη νίκη 2-1 εκτός έδρας επί της Μπράντφορντ στο Λιγκ Καπ. Η ομάδα του Γιόν Νταλ Τόμασον δεν έχει κερδίσει εντός έδρας τη Στόουκ σε αγώνα πρωταθλήματος από το 2008. Εκτός παραμένουν οι μπακ Κάρτερ, Γουόρτον και ο επιθετικός Χέτζες.

Η Στόουκ έχασε εντός από τη Σάντερλαντ και παραμένει χαμηλά μένοντας τρίτη σερί αγωνιστική μακριά από τη νίκη, ενώ έχει μόνο ένα τρίποντο ως τώρα. O προπονητής Μάικλ Ο' Νιλ απολύθηκε και θα παραταχθεί με υπηρεσιακό. Δεν έχει υποστεί δύο σερί ήττες από τον περασμένιο Μάρτιο. Έχει καλή παράδοση στην έδρα της Μπλάκμπερν, από την οποία έχει φύγει αήττητη σε επτά συνεχόμενα παιχνίδια. Eκτός είναι οι μπακ Σούταρ, Κλαρκ, Τίμον, ο μέσος Λόρενς και ο επιθετικός Πάουελ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε αναστάτωση η Στόουκ, μπορεί να το εκμεταλλευτεί η Μπλάκμπερν και να πάρει το τρίποντο.

ΜΠΛΑΚΠΟΥ-ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ

Η Μπλάκπουλ βρέθηκε δύο φορές πίσω με δύο γκολ διαφορά από την Μπέρνλι αλλά κατάφερε να πάρει ισοπαλία και να μείνει αήττητη δεύτερη σερί αγωνιστική. Η ομάδα του Μάικλ Άπλτοουν εντός έχασε το προηγούμενο παιχνίδι της, αλλά εναλλάσσεται ανάμεσα σε ήττα και νίκη επτά συνεχόμενα ματς ως γηπεδούχος. Δεν έχει ήττα από την Μπρίστολ Σίτι σε επτά σερί ματς από το 2009. Εκτός Γκάρμπατ, Θαρμ (μπακ), Στιούαρτ (μέσος), Άντερσον (εξτρέμ), Μπίσλι (επιθετικός), αμφίβολος ο μέσος Πατίνο. Τιμωρημένος ο μέσος Κάρεϊ.

Η Μπρίστολ Σίτι προέρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες με το ίδιο σκορ (2-0) και τρεις αγώνες αήττητο στο πρωτάθλημα, ενώ μεσοβδόμαδα κέρδισε στην έδρα της Γουίκομ για το Λιγκ Καπ και πάλι με δύο γκολ διαφορά (3-1). Η ομάδα του Νάιτζελ Πίρσον θέλει να πάρει τρίτο συνεχόμενο τρίποντο στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2020, αναζητώντας το πρώτο φετινό διπλό στην Τσάμπιονσιπ. Εκτός ο μπακ Μπέικερ και ο μέσος Μπεναρούς, αμφίβολος ο μπακ Κάλας.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δύο ομάδες με επιθετικές αρετές, πληρώνουν το γκολ-γκολ.

ΚΑΡΝΤΙΦ-ΠΡΕΣΤΟΝ

Η Κάρντιφ έχασε στην έδρα της Μπρίστολ Σίτι επιστρέφοντας στις ήττες μετά από δύο αγωνιστικές, στις οποίες μάλιστα δεν κατάφερε να σκοράρει. Η ομάδα του Στιβ Μόρισον έχει πληρώσει under 2.5 σε όλα τα φετινά ματς πρωταθλήματος πλην ενός. Έχει επιθετικό πρόβλημα καθώς δεν έχει καταφέρει να σκοράρει πάνω από μία φορά σε 11 σερί ματς πρωταθλήματος, πετυχαίνοντας συνολικά μόλις 6 γκολ. Αμφίβολος είναι ο μέσος Άνταμς, οι μπακ Κόλινς, Μπάγκαν και ο επιθετικός Ντέιβις.

Η Πρέστον υπέστη την πρώτη επίσημη ήττα χάνοντας 2-1 στην έδρα της Γουλβς για το Λιγκ Καπ. Στο πρωτάθλημα έχει μία νίκη 1-0 και τέσσερις ισοπαλίες 0-0. Θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα από το 2005-06 στο αγγλικό ποδόσφαιρο και πρώτη από το 1986-87 στην κατηγορία με έξι σερί ανέπαφες εστίες σε ξεκίνημα σεζόν. Στην έδρα της Κάρντιφ όμως έχει κερδίσει μόνο ένα από τα τελευταία 12. Εκτός ο επιθετικός Μαγκουάιρ και o μπακ Ντιαμπί, αμφίβολος ο ακραίος μπακ Φερνάντες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Iδανικό για under αυτό το ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες που δε σκοράρουν πολύ.

ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ-ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ.

Η Χάντερσφιλντ δεν έπαιξε το περασμένο Σαββατοκύριακο και είχε την ευκαιρία να ανασυνταχθεί, καθώς προέρχεται από τρεις ήττες σε τέσσερις αγωνιστικές και παραμένει χωρίς ανέπαφη εστία φέτος στην Τσάμπιονσιπ. Η ομάδα του Ντάνι Σκόφιλντ πληρώνει το γκολ – γκολ και το over 2.5 σε τρία σερί παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Τελευταία εντός έδρας ήττα σε αγώνα πρωταθλήματος από τη Γουέστ Μπρομ. ήταν το 2000. Εκτός ο μπακ Πίρσον, αμφίβολος ο νέος μέσος Κασούμου. Τιμωρημένος ο μπακ Λις.

Η Γουέστ Μπρομ. διέλυσε 5-2 τη Χαλ και πήρε την πρώτη της νίκη στην Τσάμπιονσιπ, ενώ μεσοβδόμαδα έμεινε εκτός Λιγκ Καπ με δέκα αλλαγές στην ενδεκάδα, χάνοντας 1-0 στην έδρα της Ντέρμπι. Η ομάδα του Στιβ Μπρους έχει χάσει μόνο ένα από τα τελευταία οκτώ παιχνίδια της στο πρωτάθλημα αλλά με τέσσερις ισοπαλίες, όλες με 0-0 ή 1-1. Έχει κερδίσει μόνο ένα από τα τελευταία επτά εκτός έδρας ματς με τη Χάντερσφιλντ. Εκτός οι επιθετικοί Ζοχορέ και Ντάικ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Xάντερσφιλντ δέχεται εύκολα γκολ, η Γουέστ Μπρομ. σκοράρει άνετα. Over.

ΧΑΛ-ΚΟΒΕΝΤΡΙ

Η Χαλ μετά από τέσσερις αγωνιστικές χωρίς ήττα, δέχτηκε πέντε γκολ από τη Γουέστ Μπρομ. και πλήρωσε το γκολ-γκολ για τέταρτη φορά σε πέντε αγώνες. Η ομάδα του Σότα Αρβελάτζε έχει πάντως σε πολύ καλή κατάσταση τον επιθετικό Εστουπινιάν, ο οποίος είναι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 4 γκολ. Eίναι πέντε σερί ματς Τσάμπιονσιπ αήττητη. Εκτός ο μπακ Φλέμινγκ, οι μέσοι Σερί, Σινίκ και ο επιθετικός Σκοτ, αμφίβολοι Λόνγκμαν, Σμιθ, Σαγιαντμανές (επιθετικός), Τουφάν (μεσοεπιθετικός).

Η Κόβεντρι είναι χωρίς ματς πρωταθλήματος δύο εβδομάδες καθώς η έδρα της δεν είναι ακόμα έτοιμη, συνεπώς παίζει τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι, παραμένοντας χωρίς νίκη στα δύο προηγούμενα, στα οποία έχει πληρώσει το γκολ - γκολ. Η ομάδα του Μαρκ Ρόμπινς πλέον μετρά έξι συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος χωρίς νίκη από τον περασμένο Απρίλιο. Έχει κερδίσει μόνο σε δύο από τα τελευταία εννέα ταξίδια Τσάμπιονσιπ. Εκτός ο μέσος Κέλι, αμφίβολος ο μέσος Ο' Χερ. Τιμωρημένος ο μέσος Αμέρ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πιο ξεκούραστη η Κόβεντρι, σε καλή κατάσταση η Χαλ, προσφέρουν γκολ-γκολ.

ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ-ΣΟΥΟΝΣΙ

Η Μίντλεσμπρο αγνοεί ακόμα τη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα καθώς προέρχεται από ήττα στην έδρα της Ρέντινγκ και είναι στις τελευταίες θέσεις. Η ομάδα του Κρις Γουάιλντερ έχει δεχτεί γκολ σε όλα τα ματς, ενώ για πρώτη φορά έμεινε φέτος χωρίς τέρμα. Είναι πάντως αήττητη στα τέσσερα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος. Τελευταία φορά που ξεκίνησε σεζόν έξι αγωνιστικές χωρίς τρίποντο ήταν το 1984-85. Eκτός ο επιθετικός Άκπομ, θα παίξει ο Μουνίθ που ήρθε δανεικός από Φούλαμ.

Η Σουόνσι δεν πρόβαλλε αντίσταση εντός με Λούτον και επέστρεψε στις ήττες, έχοντας μόνο μία νίκη όλη τη σεζόν και δεχόμενη γκολ σε όλα τα ματς εκτός από ένα. Η ομάδα του Ράσελ Μάρτιν εκτός έδρας παρουσιάζεται καλύτερη, έχοντας πάρει σε ταξίδι το μοναδικό της τρίποντο φέτος, ενώ έχει χάσει μόνο σε ένα από τα επτά τελευταία μακριά από το σπίτι της στην Τσάμπιονσιπ. Εκτός ο μέσος Γουόλς, ο μεσοεπιθετικός Πάτερσον και ο μπακ Λατιμποντιέρ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ευκαιρία νίκης για την Μπόρο απέναντι σε μία Σουόνσι που δεν έχει ξεκινήσει καλά.

ΜΙΛΓΟΥΟΛ-ΡΕΝΤΙΝΓΚ

Η Μίλγουολ βρέθηκε 2-0 πίσω στο σκορ για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι κόντρα στη Νόργουιτς, αλλά αυτή τη φορά δεν κατάφερε να αντιδράσει, χάνοντας μετά από δύο αγωνιστικές και μένοντας μόνο με μία ανέπαφη εστία στη σεζόν. Η ομάδα του Γκάρι Ρόουετ όμως είναι πολύ δυνατή μέσα στο γήπεδό της, όπου έχει κερδίσει τα πέντε τελευταία ματς πρωταθλήματος. Δεν έχει πληρώσει πάντως έξι σερί άσους πρωταθλήματος από τον Φεβρουάριο του 2011. Αμφίβολοι οι επιθετικοί Μπένετ και Μπράντσο.

Η Ρέντινγκ κέρδισε τη Μίντλεσμπρο και ανέβηκε ψηλά στη βαθμολογία καθώς έχει πλέον δύο σερί νίκες χωρίς να δεχτεί γκολ και τρία τρίποντα στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές. Η ομάδα του Πολ Ινς ωστόσο προέρχεται από τέσσερις συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες, ενώ δεν έχει κερδίσει στα έξι τελευταία ταξίδια της στην έδρα της Μίλγουολ από το 2014. Eκτός οι μπακ Νταν, Μουρ, οι μέσοι Τέτεκ, Ετζάρια, Μεϊτέ, Αζίζ, αμφίβολος ο μπακ – χαφ Γκίνες-Ουόκερ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Άλλο ένα ματς που μπορεί να προσφέρει γκολ-γκολ.

ΡΟΔΕΡΑΜ-ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ

Η Ρόδεραμ με αλλαγές έχασε 1-0 εντός από τη Μόρκαμ στο Λιγκ Καπ, όμως στην Τσάμπιονσιπ μπορεί να μείνει αήτηττη στα πέντε πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος πρώτη φορά από το 2002-03. Η ομάδα του Πολ Γουόρν εχει 14 νίκες σε 20 εντός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος, όμως μετρά μία νίκη στα τελευταία 17 συνολικά με Μπέρμιγχαμ και αυτή το 2015. Ο Ογκμπένε έχει σκοράρει στα τρία φετινά ματς που η ομάδα του βρήκε δίχτυα. Aμφίβολος ο μπακ Κιόσο και ο μέσος Καγιόντε.

Η Μπέρμιγχαμ έχασε στο τέλος από τη Γουίγκαν για την δεύτερη ήττα της στη σεζόν και παραμένει με μόνο μία νίκη φέτος. Η ομάδα του Τζον Γιούστας έχει κερδίσει μόνο ένα από τα τελευταία 11 παιχνίδια πρωταθλήματος και μόλις πέντε από τα τελευταία 31, με 11 ισοπαλίες. Απέναντι στη Ρόδεραμ εκτός πάντως έχει καλή προϊστορία με αήττητο σερί οκτώ αγώνων και τελευταία ήττα το 1989. Eκτός ο μπακ Ντιν και οι μέσοι Γκόρντον και Γκάρντνερ, αμφίβολος ο καλός μπακ Ρόμπερτς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Kαλός ο άσος, καθώς η Μπέρμιγχαμ δεν είναι σε καλή κατάσταση.

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ-ΚΠΡ

Η Γουότφορντ έχασε 2-0 με αλλαγές εντός από την ΜΚ Ντονς στο Λιγκ Καπ, όμως στο πρωτάθλημα είναι αήττητη με δύο νίκες 1-0 και δύο ισοπαλίες 1-1. Η ομάδα του Ρομπ Έντουαρντς από το 2000-01 δεν έχει ξεκινήσει πρωτάθλημα με αήττητο έξι αγώνων, ενώ δεν έχει κερδίσει στην ΚΠΡ από το 2010. Eκτός οι μέσοι Ντέλε -Μπασιρού, Καλού, Λουζά, αμφίβολος ο μέσος Κλέβερλι. Ντεμπούτο για τον επιθετικό Ντέιβις (δανεικό από Βίλα), φεύγουν οι επιθετικοί Ζ. Πέδρο και Σαρ.

Η ΚΠΡ δεν μπόρεσε να πάρει τρίποντο με Ρόδεραμ για την δεύτερη ισοπαλία με γκολ-γκολ σε τρεις αγωνιστικές, παραμένοντας μόνο με μία νίκη και χωρίς ανέπαφη εστία στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Μάικλ Μπιλ δυσκολεύεται ιδιαίτερα στα εκτός έδρας παιχνίδια Τσάμπιονσιπ, με μόνο δύο νίκες σε 12 ταξίδια και μόλις οκτώ πόντους στο ενεργητικό της, ενώ δέχεται γκολ σε 16 από τα τελευταία 17 ως φιλοξενούμενη. Λείπουν αρκετοί βασικοί, εκτός οι μπακ Μπαρμπέ, Κλαρκ-Σόλτερ, οι μέσοι Τόμας, Έιμος.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Γουότφορντ παρά τα προβλήματα είναι καλύτερη και έχει προβάδισμα νίκης.

ΓΟΥΙΓΚΑΝ-ΜΠΕΡΝΛΙ

Η Γουίγκαν πέρασε από την έδρα της Μπέρμιγχαμ και πήρε το πρώτο τρίποντο, παραμένοντας αήττητη καθώς είχε τρεις σερί ισοπαλίες. Η ομάδα του Λιμ Ρίτσαρντσον έχει πληρώσει under 2.5 γκολ σε όλα τα παιχνίδια Τσάμπιονσιπ, καθώς δεν έχει σκοράρει αλλά και δεν έχει δεχτεί πάνω από ένα γκολ φέτος. Τελευταία φορά που ξεκίνησε μία σεζόν με περισσότερες από τέσσερις αγωνιστικές αήττητο ήταν το 2004-05. Εκτός οι Έιμος (τερμ., παίζει ο Τζόουνς), Τιλτ, Κάζενς (μπακ), Έντουαρντς (μέσος), τιμωρημένος ο μπακ Μπένετ.

Η Μπέρνλι προηγήθηκε 2-0 και 3-1 στο εντός έδρας ματς με την Μπλάκπουλ αλλά έμεινε στο 3-3, για τη δεύτερη σερί ισοπαλία της και τρίτη στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος, στα οποία δεν έχει καταφέρει να πάρει νίκη. Η ομάδα του Βινσέντ Κομπανί μεσοβδόμαδα κέρδισε 1-0 στο Σριούσμπερι και προκρίθηκε στο Λιγκ Καπ, όμως δεν έχει νικήσει ποτέ στην έδρα της Γουίγκαν. Εκτός ο μέσος Γουέστγουντ, αμφίβολος ο μέσος Τουάιν και ο μπακ Λονγκ. Τιμωρημένος ο μπακ Μάατσεν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Γουίγκαν πληρώνει συνήθως under, αλλά αυτή τη φορά μπορεί να τα βρει σκούρα. Χ2.

Βαθμολογία -

27/08/2022Premier League
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
2 Μάντσεστερ Σίτι Μάντσεστερ Σίτι 7 3 2 1 0 9 3 6
3 Τότεναμ Τότεναμ 7 3 2 1 0 7 3 4
4 Λιντς Λιντς 7 3 2 1 0 7 3 4
5 Μπράιτον & Χοβ Άλμπιον Μπράιτον & Χοβ Άλμπιον 7 3 2 1 0 4 1 3
6 Νιούκαστλ Νιούκαστλ 5 3 1 2 0 5 3 2
7 Φούλαμ Φούλαμ 5 3 1 2 0 5 4 1
8 Μπρέντφορντ Μπρέντφορντ 4 3 1 1 1 8 5 3
9 Κρίσταλ Πάλας Κρίσταλ Πάλας 4 3 1 1 1 4 4 0
10 Νότιγχαμ Φόρεστ Νότιγχαμ Φόρεστ 4 3 1 1 1 2 3 -1
11 Σαουθάμπτον Σαουθάμπτον 4 3 1 1 1 5 7 -2
12 Τσέλσι Τσέλσι 4 3 1 1 1 3 5 -2
13 Άστον Βίλα Άστον Βίλα 3 3 1 0 2 3 6 -3
14 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3 3 1 0 2 3 7 -4
15 Μπόρνμουθ Μπόρνμουθ 3 3 1 0 2 2 7 -5
16 Λίβερπουλ Λίβερπουλ 2 3 0 2 1 4 5 -1
17 Έβερτον Έβερτον 1 3 0 1 2 2 4 -2
18 Γουλβς Γουλβς 1 3 0 1 2 1 3 -2
19 Λέστερ Λέστερ 1 3 0 1 2 5 8 -3
20 Γουέστ Χαμ Γουέστ Χαμ 0 3 0 0 3 0 5 -5
Promotion - Champions League (Group Stage)
Promotion - Europa League (Group Stage)
Relegation - Championship

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr