Ποδόσφαιρο

Premier League: Περίπατος για Σίτι, ντέρμπι η Τότεναμ!

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022 - 11:22

Όλη η σημερινή αγωνιστική δράση της Premier League σε αυτό το άρθρο. 

Premier League: Περίπατος για Σίτι, ντέρμπι η Τότεναμ!

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ - ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ

Η Μάντσεστερ Σίτι με μεγάλη ανατροπή και χατ-τρικ του Χάαλαντ επέστρεψε στις νίκες με Πάλας, ύστερα την ισοπαλία με Νιουκάστλ. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έχει βρεθεί πίσω με δύο γκολ διαφορά σε τέσσερα από τ α τελευταία έξι ματς πρωταθλήματος αλλά δεν έχασε κανένα, η μόνη που το έχει κάνει στην Premier League. Η Μάντσεστερ Σίτι σημείωσε 4 γκολ σε 28 λεπτά στο 2ο ημίχρονο, και θα μπορούσε και άλλα. Μεταγραφικά ακούγεται η περίπτωση του Ακάντζι από την Ντόρτμουντ. Μάλλον δεν θα κινηθεί για κάτι άλλο.

Η Νότιγχαμ καλείται απόψε να ανταπεξέλθει σε μια ακόμη δύσκολη αποστολή. Ύστερα από την ήττα με τη Τότεναμ, φάνηκε πως δεν είναι έτοιμη ακόμα για τα μεγαθήρια του πρωταθλήματος. Σήμερα θα πρέπει να δείξει διπλάσια προσοχή και προσήλωση στο πλάνο της, αλλιώς θα εκτεθεί. Βρίσκεται πάντως σε μεταγραφικό κρεσέντο, και δεν αποκλείεται να συνεχιστεί και την τελευταία μέρα της περιόδου.

Εκτίμηση: Δεν έχουν αξία οι αγορές σε αυτό το παιχνίδι, και το μόνο που μπορεί να παιχτεί ως στήριγμα είναι το over 3,5 στο 1,62.

ΑΡΣΕΝΑΛ - ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ

Η Άρσεναλ έστω και στο τέλος έκαμψε την αντίσταση της Φούλαμ και είναι μόνη πρώτη, καθώς είναι η μοναδική που έχει το απόλυτο των νικών. Καλπάζει η ομάδα του Αρτέτα, που φαίνεται πως κάνει τρομερή δουλειά ύστερα και την πίστωση χρόνου που πήρε. Οι μεταγραφές έχουν βοηθήσει στο έπακρο, και περιμένει ακόμη μια προσθήκη. Σήμερα έχει κάποια ψιλό προβλήματα, και ίσως πραγματοποιήσει μερικές αλλαγές στην ενδεκάδα.

Η Άστον Βίλα υπέστη δεύτερη σερί ήττα και τρίτη σε τέσσερις αγωνιστικές, προβληματίζοντας καθώς έχει μόνο μία νίκη. Η ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ, έχει δεχτεί γκολ σε όλα τα φετινά παιχνίδια της και είναι ιδιαίτερα ευάλωτη το τελευταίο 20λεπτο, όπου πάντα παραβιάζεται η εστία της φέτος. Υπήρξε ένα κύμα αντιδράσεων κατά του Τζέραρντ και όπως είναι λογικό τρίζει λίγο η καρέκλα του. Σε ανησυχία είναι φυσικά και οι παίκτες, και σήμερα καλούνται να δείξουν κάτι παραπάνω.

Εκτίμηση: Η Άρσεναλ δείχνει πλέον πως μπορεί ορισμένα ματς να τα καθαρίζει μέσα στην έδρα της. Και ένα τέτοιο είναι και το αποψινό. 1 & over 1,5 λοιπόν.

ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ - ΓΟΥΛΒΣ

Η Μπόρνμουθ μετά τη νίκη της πρεμιέρας έχει καταρρεύσει καθώς έχει τρεις σερί ήττες με 16 γκολ παθητικό από Σίτι, Άρσεναλ και Λίβερπουλ χωρίς να σκοράρει, τα περισσότερα τέρματα που έχει δεχτεί ομάδα στα τέσσερα πρώτα ματς στη Premier League εδώ και 60 χρόνια. Η 9άρα από τη Λίβερπουλ δεν μαζεύεται, ούτε αγωνιστικά ούτε ψυχολογικά. Σήμερα οι παίκτες καλούνται να δείξουν μεγάλα ψυχολογικά αποθέματα και να προσπαθήσουν να αποκομίσουν κάτι θετικό από το σημερινό παιχνίδι. Η ομάδα θέλει μεταγραφές, ο προπονητής το ζήτησε, αλλά δύσκολα θα γίνουν κινήσεις τώρα.

Η Γουλβς έφτασε κοντά στην πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα αλλά δέχτηκε γκολ στο τέλος με Νιούκαστλ και είναι εκ των ουραγών. Όχι μόνο ισοφαρίστηκε στο 90', αλλά ήταν κοντά στο να χάσει κιόλας ελάχιστα λεπτά αργότερα. Στα μεταγραφικά, είναι σε συζητήσεις για μια αποχώρηση και μία άφιξη. Θα φανεί στο τέλος τι θα γίνει. Σήμερα ίσως γίνουν μερικές αλλαγές για φρεσκάρισμα της ενδεκάδας.

Εκτίμηση: Είναι και οι δύο ομάδες σε αναταραχή. Καλούνται να συμμαζέψουν την εικόνα τους και να ξεκινήσουν να γεμίζουν το σακούλι τους. Η Γουλβς είναι λίγο πιο ποιοτική και σε καλύτερη μοίρα. Θα πάω με το 2Χ & over 1,5 (1.93).

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ - ΤΟΤΕΝΑΜ

Η Γουέστ Χαμ απέναντι στην Άστον Βίλα πέτυχε το πρώτο γκολ και κράτησε την πρώτη ανέπαφη εστία στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να έρθει η παρθενική νίκη. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες καλείται να σπάσει το ρόδι και στα εντός έδρας παιχνίδια, καθώς ποτέ στην ιστορία της στην Premier League δεν έχει ξεκινήσει σεζόν χωρίς να σκοράρει στα τρία πρώτα ως γηπεδούχος. Απόλυτη ανάγκη είχε η Γουέστ Χαμ αυτό το αποτέλεσμα, το οποίο έφερε ξανά την ηρεμία. Aναμένει κάποιες κινήσεις μεταγραφικά στο φινάλε. Ακολουθεί ξανά δύσκολο ματς με αντίπαλο τη Τσέλσι.

Στο Νότιγχαμ, η Τότεναμ βρήκε δίχτυα νωρίς, και έτσι κατάφερε να ξεκλειδώσει το ματς. Τελικά το παιχνίδι έληξε 0-2 άνετα υπέρ των "σπιρουνιών". Πρωταγωνιστής ο Κέιν ο οποίος για ακόμη μια φορά κάνει τη διαφορά για την ομάδα. Αν συμμαζευτεί και αμυντικά θα έχει ξανά ένα πολύ επικίνδυνο σύνολο. Δεν αναμένονται άλλες κινήσεις μεταγραφικά, ίσως κάποιο ξεκαθάρισμα στο δικό της ρόστερ. Καλή παράδοση και ο Σον με τα «σφυριά», με 5 γκολ και 3 ασίστ στα οκτώ τελευταία μεταξύ τους. Αμφίβολοι οι μέσοι Χιλ, Σκιπ, ο μπακ Ρομέρο και ο επιθετικός Λούκας.

Εκτίμηση: Η Τότεναμ διαθέτει την ποιότητα, τις λύσεις και τους παίκτες να πάρει το ντέρμπι με τη Γουέστ Χαμ. Οι γηπεδούχοι ακόμα ψάχνονται και ίσως χρειαστεί και άλλος χρόνος για να λύση το πρόβλημα στο σκοράρισμα. Θα ρισκάρω με το διπλό εδώ στο 2.13.

Βαθμολογία -

31/08/2022Premier League
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
2 Μάντσεστερ Σίτι Μάντσεστερ Σίτι 10 4 3 1 0 13 5 8
3 Τότεναμ Τότεναμ 10 4 3 1 0 9 3 6
4 Μπράιτον & Χοβ Άλμπιον Μπράιτον & Χοβ Άλμπιον 10 5 3 1 1 6 3 3
5 Λιντς Λιντς 8 5 2 2 1 8 5 3
6 Φούλαμ Φούλαμ 8 5 2 2 1 8 7 1
7 Σαουθάμπτον Σαουθάμπτον 7 5 2 1 2 7 9 -2
8 Τσέλσι Τσέλσι 7 5 2 1 2 6 8 -2
9 Μπρέντφορντ Μπρέντφορντ 6 5 1 3 1 10 7 3
10 Νιούκαστλ Νιούκαστλ 6 4 1 3 0 6 4 2
11 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 6 4 2 0 2 4 7 -3
12 Λίβερπουλ Λίβερπουλ 5 4 1 2 1 13 5 8
13 Κρίσταλ Πάλας Κρίσταλ Πάλας 5 5 1 2 2 7 9 -2
14 Νότιγχαμ Φόρεστ Νότιγχαμ Φόρεστ 4 4 1 1 2 2 5 -3
15 Έβερτον Έβερτον 3 5 0 3 2 4 6 -2
16 Άστον Βίλα Άστον Βίλα 3 4 1 0 3 3 7 -4
17 Γουέστ Χαμ Γουέστ Χαμ 3 4 1 0 3 1 5 -4
18 Μπόρνμουθ Μπόρνμουθ 3 4 1 0 3 2 16 -14
19 Γουλβς Γουλβς 2 4 0 2 2 2 4 -2
20 Λέστερ Λέστερ 1 4 0 1 3 6 10 -4
Promotion - Champions League (Group Stage)
Promotion - Europa League (Group Stage)
Relegation - Championship

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr