Ποδόσφαιρο

Α' Γερμανίας: Τα φώτα στην Λειψία!

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2022 - 00:57

Οι "ταύροι" υποδέχονται την Ντόρτμουντ ψάχνοντας απαντήσεις μετά την συντριβή στην Φρανκφούρτη.

Α' Γερμανίας: Τα φώτα στην Λειψία!

Σέντρα στις 16:30, πλην του Σάλκε-Μπόχουμ (19:30)

ΜΠΑΓΕΡΝ Μ.-ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ

Η Μπάγερν Μονάχου πέταξε κι άλλους βαθμούς μετά το 1-1 στο Βερολίνο με την Ουνιόν ενώ άρχισε με δύσκολο ματς στο Champions League. Αντιμετώπισε εκτός έδρας την Ίντερ και νίκησε άνετα 2-0. Με δύο συνεχόμενες ισοπαλίες έπεσε από την κορυφή. Αήττητη εννέα εντός έδρας αγώνες (6/3/0). Στο πρωτάθλημα σκοράρει για 86 σερί παιχνίδια. Αμφίβολοι μόνο οι επιθετικοί Τελ (2 ματς) και Τσούπο-Μοτίνγκ.

Η Στουτγάρδη ήταν τυχερή στο 1-1 με την Σάλκε και παραμένει στην αναμονή για την πρώτη νίκη της χρονιάς. Σε πέντε αγώνες φέτος έχει χάσει μόνο μια φορά (0/4/1) αλλά οι ισοπαλίες δεν φέρνουν ηρεμία. Εκτός έδρας δεν έχει νίκη δώδεκα ματς (0/7/5). Τιμωρημένοι ο μπακ Βάγκνομαν (5 ματς) και ο επιθετικός Πφάιφερ (3 ματς).
• Η Μπάγερν Μονάχου έχει μόνο τρεις νίκες στα επτά τελευταία ματς (3/3/1).
• Η Σάλκε μετράει τρία συνεχόμενα Under.
• Η Μπάγερν Μονάχου έχει χάσει μόλις εννέα από τα εξήντα-εννέα ματς εντός με την Στουτγάρδη 47/13/9.
• Η Μπάγερν είναι αήττητη στα τελευταία έξι ματς με την Στουτγάρδη (5/1/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν μπορεί να μείνει χωρίς νίκη για τρία ματς η Μπάγερν. Ποντάρουμε σε άσο ημίχρονο/τελικό.

ΛΕΙΨΙΑ-ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

Η Λειψία δέχτηκε τέσσερα γκολ από την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και τέσσερα γκολ από την Σαχτάρ Ντόνετσκ εντός έδρας στο Champions League. Φυσιολογική εξέλιξη η απόλυση του κόουτς Τεντέσκο και των βοηθών του με την ομάδα να έχει μόνο μια νίκη μετά από πέντε ματς στο πρωτάθλημα (1/2/2). Υποψήφιος αντικαταστάτης ο Μάρκο Ρόζε (πρώην Ντόρτμουντ και Γκλάντμπαχ). Σημαντική απώλεια ο μέσο-επιθετικός Όλμο (5 ματς/2 ασίστ).

Η Ντόρτμουντ είναι πρωτοπόρος (4/0/1) αν και δοκιμάζεται από τραυματισμούς. Εξαιρετικά βελτιωμένη αμυντικά. Αρχισε το Champions League με άνετη νίκη απέναντι στην Κοπεγχάγη με 3-0. Νέα απώλεια ο βασικός τερματοφύλακας Κόμπελ. Εκτός οι τραυματίες Νταχούντ (3 ματς), Μπάινοου-Γκιτενς (4 ματς/1 γκολ). Αμφίβολος ο μέσο-επιθετικός Αζάρ (5 ματς).
• Η Λειψία εντός έδρας έχει μόνο μια νίκη στα τελευταία έξι ματς (1/3/2).
• Η Ντόρτμουντ έχει χάσει ένα από τα τελευταία έντεκα ματς εκτός έδρας (8/2/1).
• H Λειψία πέρσι νίκησε και στους δύο αγώνες την Ντόρτμουντ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η αλλαγή προπονητή πάντα βοηθάει μια ομάδα. Η Λειψία θα είναι καλύτερη από προηγούμενα ματς και η Ντόρτμουντ ξαφνικά έχει γεμίσει απουσίες ενώ τελευταία δεν έχει καλό ρεκόρ με τους ταύρους. Ποντάρουμε διπλή ευκαιρία 1Χ.

ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ-ΜΑΪΝΤΣ

Η Χόφενχαϊμ μετά από τρεις νίκες επέστρεψε στις ήττες με το 1-0 στο Ντόρτμουντ ενώ για πρώτη φορά φέτος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο κόουτς Μπράιτενραϊτερ είχε μόνο καλά λόγια για τους παίκτες. Η αλήθεια είναι ότι η Χόφενχαϊμ είναι καλύτερη του αναμενομένου. Έχει δύο σερί νίκες εντός. Κανένα σημαντικό πρόβλημα.

Η Μάιντς του Μπο Σβένσον νίκησε στο Μπορούσια Παρκ την Γκλάντμπαχ και έχει τρεις νίκες πλέον σε τρία εκτός έδρας παιχνίδια φέτος. Μαζί με την περσινή σεζόν είναι τέσσερις οι συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες και μπορεί να σπάσει αυτή την αγωνιστική το ιστορικό ρεκόρ της που κρατάει από το 2010. Στα τελευταία επτά παιχνίδια της εντός και εκτός δεν υπάρχει νίκη γηπεδούχου. Κανένα σημαντικό πρόβλημα.
• Η Χόφενχαϊμ μετράει έξι Goal/Goal στα τελευταία οκτώ ματς
• Η Μάιντς έχει ισοφαρίσει το ιστορικό ρεκόρ της με τέσσερις συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες
• H Χόφενχαϊμ δεν έχει νίκη στους τελευταίους τέσσερις αγώνες με την Μάιντς (0/1/3)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η απόδοση για το διπλό είναι εξαιρετική ειδικά αν σκεφτούμε ότι η Μάιντς έχει τέσσερις σερί νικες εκτός έδρας. Μόνο για την απόδοση αξίζει το ρίσκο καθώς η Χόφενχαϊμ είναι καλή ομάδα.

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡ.-ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ

Η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης διέλυσε την Λειψία με 4-0 και είναι ασφαλές να πούμε ότι βρίσκει τον δρόμο της. Μπήκε στην διαδικασία του Champions League με αγώνα εντός έδρας με την Σπόρτιγκ Λισσαβόνας από την οποία έχασε με το υπερβολικό 0-3. Στο πρωτάθλημα είναι αήττητη τέσσερις αγώνες (2/2/0) η ομάδα του Γκλάζνερ. Εκτός ο αρχηγός Ρόντε (4 ματς/1 γκολ/1 ασίστ) και αμφίβολος ο μπακ Λεντς (5 ματς).

Η Βόλφσμπουργκ έρχεται από ήττα εντός με 4-2 από την Κολωνία και δεν έχει νίκη μετά από πέντε αγωνιστικές (0/2/3). H πίεση αυξάνεται. Ο κόουτς Νίκο Κόβατς τα έβαλε με τους παίκτες για την έλλειψη πάθους : «Ίσως θα πρέπει να κανουμε στις προσωπικές μονομαχίες» δήλωσε. Εκτός αγώνων παραμένει ο μέσο-επιθετικός Βίμερ (2 ματς/1 ασίστ).
• Η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης εντός έδρας έχει πέντε Goal/Goal στους τελευταίους έξι αγώνες.
• Η Βόλφσμπουργκ εκτός έδρας έχει μόνο μια νίκη στα τελευταία οκτώ ματς (1/2/5).
• H Αϊντραχτ Φρανκφούρτης έχει χάσει πέντε από τα τελευταία έξι ματς με την Βόλφσμπουργκ εντός (1/0/5).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μπορεί και να είναι της μοίρας του γραφτό. Ο Κόβατς έφυγε από την Άιντραχτ για να πάει στην Μπάγερν Μονάχου και απολύθηκε από τους Βαυαρούς μετά από ήττα στην Φρανκφούρτη. Ίσως να συμβεί το ίδιο ξανά και στην Βόλφσμπουργκ. Ποντάρουμε στον άσο.

ΧΕΡΤΑ-ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ

Η Χέρτα νίκησε την Άουγκσμπουρκ εκτός έδρας με 2-0 και έδιωξε από πάνω της το άγχος της πρώτης νίκης στην σεζόν. Ακόμη μεγαλύτερο επίτευγμα το μηδέν στην άμυνα για πρώτη φορά φέτος. Φαίνεται η δουλειά στην άμυνα στα τελευταία ματς. Αναμένεται η επιστροφή του Γιόβετιτς (4 ματς/1 ασίστ) στην επίθεση. Κανένα άλλο πρόβλημα.

Η Λέβερκουζεν ήταν εξαιρετικά άστοχη στο παιχνίδι με την Φράιμπουργκ και έχασε 3-2 εντός έδρας. Η ψυχολογία έπεσε ξανά στους παίκτες του Σεοάνε. Μεσοβδόμαδα είχε αγώνα Champions League με την Μπριζ εκτός και έχασε ξανά με 1-0. Μόνιμες απώλειες είναι οι Μπελαράμπι (1 ματς), Αντλί (1 ματς) και Βιρτς. Επιστρέφουν από τιμωρίες οι αμυντικοί Ινκαπιέ και Μπάκερ.
• Η Χέρτα έχει τέσσερα σερί Under 2,5 στο πρωτάθλημα
• Η Λέβερκουζεν έχει τέσσερα συνεχόμενα Over 2,5 στο πρωτάθλημα
• H Χέρτα είναι αήττητη στους τελευταίους τρεις αγώνες εντός με την Λέβερκουζεν (2/1/0)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εδώ έχουμε ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι. Η Χέρτα έρχεται από νίκη και η Λεβερκούζεν από πολλές ήττες και Ευρωπαϊκό ματς. Η απόδοση για το 1Χ διπλή ευκαιρία είναι αρκετά καλή και νομίζουμε ότι αξίζει το ρίσκο.

ΣΑΛΚΕ-ΜΠΟΧΟΥΜ

Η Σάλκε πήρε δίκαια ισοπαλία 1-1 στην Στουτγκάρδη . Παρόλα αυτά φημολογείται ότι κινείται για προπονητή. Ο κόουτς Σάντρο Σβαρτς κέρδισε λίγη ηρεμία με τον βαθμό της προηγούμενης αγωνιστικής και ακολουθεί κρίσιμο παιχνίδι με την ουραγό Μπόχουμ. Θα αναμετρηθούν δύο από τις τέσσερις ομάδες χωρίς νίκη. Αμφίβολος ο αριστερός μπακ-χαφ Άουβεγιαν (5 ματς/1 ασίστ). Κανένα άλλο πρόβλημα.

Η Μποχουμ έχασε και από την Βέρντερ με 2-0 εντός έδρας και παραμένει η μοναδική ομάδα χωρίς βαθμό. Η φημολογία ότι ο κόουτς Ράις έχει πρόταση από την Σάλκε δεν φαίνεται να ενόχλησε παίκτες και προπονητή και το τοπικό ντέρμπι αυτής της αγωνιστικής έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στο ματς θα πάει χωρίς τους τραυματίες Χάιντς (3 ματς) και Γκουράλσκι (2 ματς).
• Η Σάλκε εντός έδρας μετράει επτά συνεχόμενα Over 2,5
• Η Μπόχουμ έχει την χειρότερη επίθεση και άμυνα στο πρωτάθλημα
• H Σάλκε έχει πετύχει πέντε συνεχόμενες νίκες εντός έδρας απέναντι στην Μπόχουμ

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πρόκειται για τοπικό ντέρμπι και μάλιστα μεταξύ ομάδων που έχουν προβλήματα, κόουτς υπό αμφισβήτηση και μάλιστα φήμες ότι η μια θέλει τον προπονητή της άλλης. Χαμός. Τι να προβλέψεις; Ίσως μετρήσει η εμπειρία της Μπόχουμ. Ποντάρουμε σε ισοπαλία.

Βαθμολογία -

10/09/2022Bundesliga
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Φράιμπουργκ Φράιμπουργκ 12 5 4 0 1 10 5 5
2 Ντόρτμουντ Ντόρτμουντ 12 5 4 0 1 8 4 4
3 Μπάγερν Μονάχου Μπάγερν Μονάχου 11 5 3 2 0 17 3 14
4 Ουνιόν Βερολίνου Ουνιόν Βερολίνου 11 5 3 2 0 12 4 8
5 Μάιντζ Μάιντζ 10 5 3 1 1 5 5 0
6 Κολωνία Κολωνία 9 5 2 3 0 10 6 4
7 Χόφενχαϊμ Χόφενχαϊμ 9 5 3 0 2 8 6 2
8 Βέρντερ Βρέμης Βέρντερ Βρέμης 8 5 2 2 1 12 10 2
9 Γκλάντμπαχ Γκλάντμπαχ 8 5 2 2 1 7 5 2
10 Άιντραχτ Φρανκφούρτης Άιντραχτ Φρανκφούρτης 8 5 2 2 1 11 11 0
11 Λειψία Λειψία 5 5 1 2 2 6 9 -3
12 Στουτγκάρδη Στουτγκάρδη 4 5 0 4 1 4 5 -1
13 Χέρτα Βερολίνου Χέρτα Βερολίνου 4 5 1 1 3 4 6 -2
14 Λεβερκούζεν Λεβερκούζεν 3 5 1 0 4 6 9 -3
15 Σάλκε Σάλκε 3 5 0 3 2 5 12 -7
16 Άουγκσμπουργκ Άουγκσμπουργκ 3 5 1 0 4 3 10 -7
17 Βόλφσμπουργκ Βόλφσμπουργκ 2 5 0 2 3 4 10 -6
18 Μπόχουμ Μπόχουμ 0 5 0 0 5 3 15 -12
Promotion - Champions League (Group Stage)
Promotion - Europa League (Group Stage)
Promotion - Europa Conference League (Qualification)
Bundesliga (Relegation)
Relegation - 2. Bundesliga

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr