Ποδόσφαιρο

Super League: Γκολ σε Κρήτη και Νίκαια, για τη πρώτη νίκη ο ΠΑΣ !

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2022 - 10:40

Tρία παιχνίδια φιλοξενεί το σημερινό κουπόνι από την ελληνική λίγκα. Tostoixima.gr είναι εδώ να σας δώσει τις αναλύσεις και τις προβλέψεις του.

Super League: Γκολ σε Κρήτη και Νίκαια, για τη πρώτη νίκη ο ΠΑΣ !

ΟΦΗ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Πήρε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, φεύγοντας με το διπλό από τον Βόλο με σκορ 0-1, αποτέλεσμα που έφτιαξε την ψυχολογία στην ομάδα, και άφησε λιγάκι την γκρίνια στην άκρη ύστερα από δύο συνεχόμενες ήττες. Τακτικά η ομάδα λειτούργησε αρκετά καλά, αλλά η απογοήτευση του κόουτς σχετικά με το ρόστερ και το βάθος του παραμένει. Ίσως όταν επιστρέψουν οι τραυματισμένοι παίχτες, να έχει διαφορετική εικόνα η ομάδα και περισσότερες επιλογές ο προπονητής.

Αγωνιστικά νέα: Νοκ άουτ οι κεντρικοί μέσοι Νέιρα, Τοράλ και οι επιθετικοί Ντουρμισάι, Τσιλιανίδης. Αμφίβολος ο δημιουργικός χαφ Μεγιάδο. Το μοναδικό ευχάριστο νέο για τον κόουτς Νιόπλια είναι η επιστροφή του Μπαλογιάννη.

Ο Παναιτωλικός αναδείχθηκε ισόπαλος με σκορ 1-1 στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο, με το τελικό αποτέλεσμα να κρίνεται δίκαιο βάσει της εμφάνισης των δύο ομάδων. Καλύτερο το ξεκίνημα των γηπεδούχων, ωστόσο παρ’ ότι τους παρουσιάστηκαν προϋποθέσεις για να απειλήσουν τα χάλαγαν στην τελική προσπάθεια. Ευτύχησε να προηγηθεί αλλά δεν άντεξε και δέχθηκε την ισοφάριση. Το πρόσημο στο ξεκίνημα της περιόδου είναι θετικό, για την ομάδα από το Αγρίνιο, που έχει ηττηθεί μόνο στην Τούμπα στα σημεία από τον ΠΑΟΚ. Οι κυανοκίτρινοι δημιουργούν, σκοράρουν, αλλά και δέχονται εύκολα τέρματα.

Αγωνιστικά νέα: Δεν θα αλλάξει την αρχική ενδεκάδα ο κόουτς Γιάννης Αναστασίου, αφού δεν αντιμετωπίζει και προβλήματα τραυματισμών.

Εκτίμηση: Δεν νομίζω πως εκτιμάτε σωστά ο άσος του ΟΦΗ εδώ. Ο Παναιτωλικός έχει καλές πιθανότητες για αποτέλεσμα μέσα στη Κρήτη και θα τις διεκδικήσει. Θα πάω με το goal/goal στο 1.95 που μοιάζει πιο λογικό.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Ο ΠΑΣ μετρά μόνο έναν πόντο στα τρία πρώτα παιχνίδια, έχοντας βγάλει και δύσκολο πρόγραμμα. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται μια νίκη για ανασάνει ψυχολογικά κυρίως και η συνάντηση με τον νεοφώτιστο Λεβαδειακό προσφέρεται για αυτό. Φυσικά η ήττα από την ΑΕΚ θεωρείται εντός προγράμματος, όμως για ακόμη μια φορά φάνηκε η αδυναμία της ομάδας στο σκοράρισμα.

Αγωνιστικά νέα: Ο κόουτς Θανάσης Στάικος δεν υπολογίζει στον γκολκίπερ Πριόρ, στον στόπερ Ριένστρα, στον χαφ Λώλη και στον στράικερ Κόντε.

Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να αμυνθεί κόντρα στον ποιοτικό Παναθηναϊκό, κατάφερε να μείνει στο ματς μέχρι το φινάλε, αλλά δεν είχε την ποιότητα και το θάρρος για να διεκδικήσει τον πόντο. Πολύ λίγες οι καλές στιγμές των Βοιωτών, σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια που δημιούργησαν ευκαιρίες. Κοινός παρανομαστής η απουσία γκολ μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Επίσης η ιδιαιτερότητα που λόγω προβλήματος του γηπέδου θα δώσει και το τέταρτο ματς στη σεζόν μακριά από την Λιβαδειά.

Aγωνιστικά νέα: Εκτός αυτής έμειναν ο τιμωρημένος στόπερ Βινίσιους και για άγνωστο λόγο ο νεοφερμένος επιθετικός Πέτρε. Εντύπωση προκάλεσε και το «κόψιμο» των μέσων Συμελίδη και Νίκα, οι οποίοι είχαν συμμετοχές στις προηγούμενες αγωνιστικές.

Εκτίμηση: Θέλουν τη πρώτη νίκη και οι δύο ομάδες, που παίζουν παρόμοιο ποδόσφαιρο και έχουν ίδια φιλοσοφία. Δεν παίζουν κλειστά αλλά έχουν πρόβλημα στο γκολ. Θα δώσω ένα μικρό προβάδισμα με κάλυψη στους γηπεδούχους. 1Χ & under 2,5 (1.93).

ΙΩΝΙΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Αξιοπρεπής εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό, έβαλε προβληματισμούς, όμως υποτάχθηκε στο τέλος και ηττήθηκε 3-1. Χρειάζεται να δουλέψει περισσότερο την επιθετική του κατεύθυνση και να αποκτήσει ξανά την ομοιογένεια που είχε έτσι ώστε να μη μπλέξει σε περιπέτειες. Υπάρχει μια μικρή αντιπαλότητα στο σημερινό παιχνίδι, θα θελήσει φυσικά να το κερδίσει και θα παίξει δυνατά.

Αγωνιστικά νέα: Δεν αντιμετωπίζει προβλήματα η ομάδα του Σπανού, θα παραταχθεί πλήρης, ενώ ο ίδιος έκανε έκλυση στον κόσμο να έρθει στο γήπεδο να στηρίξει την ομάδα.

Ο Ατρόμητος μπήκε καλύτερα στο ματς και προσπάθησε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να απειλήσει, όμως κάτι του έλειψε στην τελική προσπάθεια. Επίσης δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα, όμως δέχθηκε το γκολ. Ισοφάρισε και εν τέλει υποχρεώθηκε στη δίκαιη μοιρασιά του 1-1. Μπορεί η ισοπαλία να μην είναι κακό αποτέλεσμα, όμως η ομάδα δεν έμεινε ικανοποιημένη. Πρέπει να βελτιωθεί στο επιθετικό κομμάτι, και να αξιοποιεί τις φάσεις που δημιουργεί.

Αγωνιστικά νέα: Ο Ουαλός κόουτς Κρίς Κόλμαν υπολογίζει στον δεξιό μπακ Κιβρακίδη που εξέτισε ποινή και επιστρέφει. Σταθερά εκτός οι Βασιλαντωνόπουλος, Καρτάλη, Ναμπί που δεν υπολογίζονται.

Εκτίμηση: Ο Ιωνικός ψάχνει τα πατήματά του, ενώ η απουσία της νίκης τον αγχώνει λιγάκι. Από την άλλη ο Ατρόμητος έχει θεματάκια στα μετόπισθεν, ενώ επιθετικά είναι πιο δημιουργικός. Με το γκολ εκατέρωθεν θα πάμε στο 1.88.

Βαθμολογία -

10/09/2022Super League 1: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Παναθηναϊκός Παναθηναϊκός 9 3 3 0 0 4 0 4
2 Ολυμπιακός Ολυμπιακός 7 3 2 1 0 5 1 4
3 ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ 7 3 2 1 0 3 1 2
4 ΑΕΚ ΑΕΚ 6 3 2 0 1 5 1 4
5 Παναιτωλικός Παναιτωλικός 4 3 1 1 1 4 3 1
6 Ατρόμητος Ατρόμητος 4 3 1 1 1 5 4 1
7 Βόλος ΝΠΣ Βόλος ΝΠΣ 4 3 1 1 1 4 4 0
8 Άρης Άρης 4 3 1 1 1 4 3 1
9 Αστέρας Τρίπολης Αστέρας Τρίπολης 3 3 0 3 0 3 3 0
10 ΟΦΗ ΟΦΗ 3 3 1 0 2 2 5 -3
11 Λαμία Λαμία 2 3 0 2 1 1 4 -3
12 Ιωνικός Ιωνικός 1 3 0 1 2 1 4 -3
13 Λεβαδειακός Λεβαδειακός 1 3 0 1 2 0 4 -4
14 ΠΑΣ Γιάννινα ΠΑΣ Γιάννινα 1 3 0 1 2 1 5 -4
Playoff
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr