Ποδόσφαιρο

Β’ Ισπανίας: Αξίζει η Αλαβές

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2022 - 09:01

Εμβόλιμη αγωνιστική στη Σεγούντα Ντιβιζιόν με 8 αναμετρήσεις σήμερα. Η πρωτοπόρος Αλαβές προέρχεται από την πρώτη της ήττα και στο παιχνίδι με την Αλμπαθέτε ψάχνει την επιστροφή στα τρίποντα.

Β’ Ισπανίας: Αξίζει η Αλαβές

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ Β’-ΠΟΝΦΕΡΑΝΤΙΝΑ

Από ήττα από την Σπόρτινγκ Χιχόν προέρχεται η Βιγιαρεάλ Β’ (3-1). Έκτο over στα οχτώ τελευταία παιχνίδια και τέταρτο GG στα πέντε τελευταία ματς. Χωρίς νίκη εδώ και τρεις αγωνιστικές. Το καλό για τον κόουτς Μιγκέλ Άλβαρεθ είναι πως δεν έχει και πάλι απουσίες, αλλά αναμένονται αλλαγές στο πλαίσιο των ευκαιριών που δίνονται σε όλους τους παίκτες, δεδομένου ότι η Βιγιαρεάλ Β’ αποτελεί προθάλαμο για την πρώτη ομάδα.

Μόλις μία νίκη εδώ και επτά αγωνιστικές για την Πονφεραντίνα που παραχώρησε ισοπαλία στην έδρα της στη Γρανάδα (0-0): δεν έχει κερδίσει τα 4 τελευταία ματς εντός. Παρά την αναποτελεσματικότητα της ομάδας του, ο προπονητής της Ζοσέ Γκόμες δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του, εστιάζοντας στη βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας: πριν το ματς αυτό είχε τη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας με 14 γκολ παθητικό. Τέσσερα GG και over στα έξι τελευταία ματς. Παραμένει εκτός ο Μεδίνα (χαφ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ώρα αντίδρασης για την Πονφεραντίνα που τη βλέπουμε να κερδίζει τη Βιγιαρεάλ Β’ (3.05).

ΑΝΔΟΡΑ-ΜΠΟΥΡΓΟΣ

Παραλίγο να κερδίσει και στη Μάλαγα η Ανδόρα, η οποία έπεσε πάνω σε έναν τερματοφύλακα που τα έπιανε όλα και αρκέστηκε στο βαθμό (0-0 εκτός). Έβδομο under στις εννέα αγωνιστικές, τρία GG στα πέντε τελευταία παιχνίδια. Αήττητη εδώ και έξι αγωνιστικές, περιμένει την Μπούργος με στόχο να γίνει η πρώτη ομάδα που θα της βάλει γκολ φέτος! Τιμωρημένος ο Παστόρ, ξανά εκτός Πετσαρομάν και Μορέρ, όλοι αμυντικοί.

Συνεχίζει ακάθεκτη η άμυνα της Μπούργος! Δεν δέχτηκε γκολ ούτε την ένατη αγωνιστική του πρωταθλήματος και έκανε το μεγάλο «μπαμ» ρίχνοντας «τριάρα» στην βασική υποψήφια για την άνοδο Αλαβές (3-0). Όλα τα ματς της NG, τα οχτώ από τα εννέα και under 1.5. Επιστρέφει ο αμυντικός Γκρέγκο Σιέρα. Ξανά εκτός Άντι, Χάβι Πέρεθ (μέσοι) και Μπανταϊσίλ (τερμ.).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Θα αντέξει και δέκατο ματς χωρίς να δεχτεί γκολ η Μπούργος; Πιστεύουμε πως ναι… Βλέπουμε ισοπαλία (3.05) και πιθανότατα με NG (1.65).

ΛΕΓΚΑΝΕΣ-ΜΑΛΑΓΑ

Ανάσα για τη Λεγκανές που ξεκόλλησε από την ουρά της βαθμολογίας με το «διπλό» επί της Καρταγένα (1-2), ανάσα και για τον προπονητή της Ιμανόλ Ιντιάκεθ που είχε μία τελευταία ευκαιρία για να σωθεί και… πήρε παράταση ζωής. Πέντε NG και under 1.5 στις οχτώ τελευταίες αγωνιστικές. Ξανά εκτός ο βασικός γκολκίπερ Ντάνι Χιμένεθ, όπως και οι Ντούρμισι (αμ.), Ράμπα και Μανού Καρίγιο (επιθετικοί).

Μία λαμπάδα στο μπόι του τερματοφύλακά της Μανόλο Ρέινα πρέπει να ανάψει η Μάλαγα, αφού χάρη στις επεμβάσεις του απέφυγε την εντός έδρας ήττα από τη νεοφώτιστη Ανδόρα (0-0). Τρίτο παιχνίδι με τον Πέπε Μελ στον πάγκο, αλλά η νίκη αγνοείται… Παραμένει έτσι ουραγός. Τέταρτο under και τρίτο ΝG στα πέντε τελευταία ματς. Μοναδικό καλό νέο ότι δεν δέχτηκε γκολ σε δεύτερο σερί ματς: είχε δεχτεί και στα επτά πρώτα παιχνίδια. Παραμένουν εκτός Βίκτορ Όλμο, Κάρο, Χουάντε (αμυντικοί), Ντάνι Λορένθο, Ραμάλιο (μέσοι), Χαϊτάμ (φορ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Θεωρούμε ότι το «διπλό» έδωσε αέρα στη Λεγκανές και θα κερδίσει και τη Μάλαγα (3.35).

ΑΛΑΒΕΣ-ΑΛΜΠΑΘΕΤΕ

Ανώμαλη προσγείωση για την Αλαβές η «τριάρα» που δέχτηκε από την Μπούργος (3-0). Πρώτη φετινή ήττα για τους Βάσκους και πρώτο παιχνίδι που μένουν άσφαιροι, παραμένουν πάντως στην κορυφή. Πέντε GG στις έξι τελευταίες αναμετρήσεις. Τρία over στα πέντε τελευταία παιχνίδια. Στο σπίτι της είναι σχεδόν αλάνθαστη (3 νίκες, 1 ισοπαλία) κι εκεί περιμένει την Αλμπαθέτε, ψάχνοντας αντίδραση. Μόνο ο επιθετικός Σιλά παραμένει εκτός.

Νέα απώλεια βαθμών για την Αλμπαθέτε στο γήπεδό της, όπου έμεινε στην ισοπαλία με την Τενερίφη (1-1). Έχει μόνο μία νίκη σε πέντε ματς εντός. Αυτή η ισοπαλία, όμως, πανηγυρίστηκε σαν νίκη, αφού έπαιζε με 10 παίκτες από το 43’. Έβδομο GG στις εννέα αγωνιστικές ως τώρα. Τρίτο under 2.5 γκολ στα 4 τελευταία παιχνίδια. Εκτός έδρας έχει πάρει τους 9 από τους 14 βαθμούς της. Τιμωρημένος ο μέσος Μάικελ Μέσα. Παραμένουν εκτός οι αμυντικοί Ρος, Γιόχανσον, Χάβι Χιμένεθ και ο χαφ Μαρτίνεθ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Μετά την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα βλέπουμε την Αλαβές να επιστρέφει στις νίκες (2.05).

ΤΕΝΕΡΙΦΗ-ΚΑΡΤΑΓΕΝΑ

Με αποτυχία μοιάζει για την Τενερίφη ο βαθμός στο «Κάρλος Μπελμόντε», αφού η Αλμπαθέτε έπαιζε με αριθμητικό μειονέκτημα από το 43’ (101). Αήττητη εδώ και 4 αγωνιστικές, αλλά με τρεις σερί ισοπαλίες. Τέταρτο σερί GG. Έκτο under στα οχτώ τελευταία παιχνίδια. Αήττητη εντός η Τενερίφη, με τρία GG σε 4 ματς. Παραμένουν εκτός οι μέσοι Κορεδέρα, Θορίγια, Σασούα και ο επιθετικός Ντάουντα.

Έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή η Καρταγένα, εκμεταλλευόμενη την πρώτη ήττα της Αλαβές, αφού έπεσε και η ίδια θύμα έκπληξης, χάνοντας από τη Λεγκανές (1-2). Έσπασε, έτσι, αήττητο σερί 4 αγωνιστικών. Τέταρτο GG στα πέντε τελευταία παιχνίδια. Τρίτο over στα πέντε τελευταία ματς. Τρίτη βαθμολογική απώλεια σε πέντε ματς εντός. Αντίθετα εκτός έχει τρία «διπλά» σε 4 εξόδους! Εξέτισε ο αμυντικός Ντάτκοβιτς. Παραμένουν εκτός οι μέσοι Τεχέρα και Φερέιρο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Από συνεχόμενες ισοπαλίες προέρχεται η Τενερίφη και τη βλέπουμε να συνεχίζει το σερί της και με την Καρταγένα (3.30).

ΟΒΙΕΔΟ-ΟΥΕΣΚΑ

Δεν λέει να σηκώσει κεφάλι η Οβιέδο. Έξι αγωνιστικές χωρίς νίκη συμπλήρωσε με την ισοπαλία που απέσπασε στη Σαραγόσα (1-1) και η πίεση για τον κόουτς Μπόλο αυξάνεται... Αήττητη εκτός έδρας, στη Σαραγόσα δέχτηκε το πρώτο γκολ εκτός. Όγδοο under στα εννέα πρώτα παιχνίδια. Το βασικό πρόβλημα εστιάζεται στην επίθεση: έχει βάλει μόνο πέντε γκολ σε εννέα ματς. Περιμένει την Ουέσκα στο «Κάρλος Ταρτιέρε όπου» έχει μόνο μία νίκη σε πέντε παιχνίδια. Παραμένουν εκτός οι αμυντικοί Ντάνι Κάλβο, Μιγκελόν και οι μέσοι Κόμπα και Μπόρχα.

Δεύτερη σερί ισοπαλία για την Ουέσκα, στην έδρα της κόντρα στη Λούγκο (1-1). Επιβεβαίωσε ότι είναι σε καλή κατάσταση, όπως μαρτυρούν και οι αριθμοί: έχει μόνο μία ήττα εδώ και έξι αγωνιστικές. Τρίτο σερί under, τέταρτο στα πέντε τελευταία παιχνίδια. Τέσσερα NG στα έξι τελευταία παιχνίδια. Τιμωρημένος ο πλάγιος μπακ Μιγκέλ. Παραμένουν εκτός Χοακίν (αμυντικός), Εσκρίτσε και Λομπάρντο (επιθετικοί).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Αμφίρροπη αναμέτρηση που φλερτάρει με την ισοπαλία (3.00).

ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ-ΣΑΡΑΓΟΣΑ

Έκανε το «μπαμ» η Σανταντέρ με το «διπλό» επί της Λεβάντε (0-1). Δεύτερη νίκη, και αυτή εκτός έδρας. Όμως χρειάζεται πιο δυνατή έδρα στη μάχη για τη σωτηρία: δεν έχει σκοράρει ακόμη στο γήπεδό της! Η δυστοκία γενικά αποτελεί το βασικό της πρόβλημα: στα έξι από τα εννέα παιχνίδια της δεν έχει σκοράρει! NG και under τα οχτώ από τα εννέα ματς. Παραμένουν εκτός Μεδίνα (μπακ), Σεντρίκ, Σεκού (επιθετικοί).

Από το 3’ προηγήθηκε η Σαραγόσα της Οβιέδο, αλλά και πάλι δεν πήρε το τρίποντο (1-1 εντός). Η δεύτερη σερί ισοπαλία ενισχύει την γκρίνια για τον κόουτς Χουάν Κάρλος Καρθέδο, με τον κόσμο να ζητά με συνθήματά την απομάκρυνσή του. Καθοριστικό το ματς στην Καντάμπρια και γι’ αυτόν. Έβδομο under (μάλιστα τα έξι ήταν under 1.5 γκολ) και έξι NG στις εννέα αγωνιστικές! Το βασικό πρόβλημα εστιάζεται στην επίθεση: δεν έχει σκοράρει στα πέντε από τα εννέα παιχνίδια της! Παραμένει εκτός ο Κιντέρος, αλλά ίσως γυρίσει ο Βιγκαράι, αμφότεροι αμυντικοί.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Καιρός να σκοράρει στην έδρα της η Σανταντέρ, πιστεύουμε ότι μπορεί να κερδίσει τη Σαραγόσα (3.15).

ΛΟΥΓΚΟ-ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ

Με ένα βαθμό έφυγε από την έδρα της Ουέσκα η Λούγκο (1-1) και κάθε βαθμός εκτός είναι σημαντικός στη μάχη της παραμονής. Λίγο έλειψε να κάνει την ανατροπή και να πάρει το «διπλό» εκμεταλλευόμενη το αριθμητικό πλεονέκτημα στο τελευταίο ημίωρο. Συμπλήρωσε, ωστόσο, πέντε αγωνιστικές χωρίς νίκη. Έβδομο GG στις εννέα πρώτες αγωνιστικές, τέσσερα over στις έξι τελευταίες αναμετρήσεις. Παραμένουν εκτός οι αμυντικοί Άλεξ Πέρεθ και Πίρι.

Η Ίμπιζα σταμάτησε την Λας Πάλμας που με τη δεύτερη σερί ισοπαλία της δεν μπόρεσε να βρεθεί πιο κοντά στην κορυφή (0-0 εντός). Επανέκτησε την αμυντική λειτουργία της που είναι το δυνατό της σημείο: έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της στα επτά από τα εννέα φετινά ματς. Έβδομο NG και under στις εννέα αγωνιστικές. Βιτόλο (μέσος), Κόκο (αμ.) και Αντόνε (φορ) ήταν στην αποστολή το Σάββατο, αλλά δεν έπαιξαν: τώρα αναμένεται να είναι έτοιμοι. Παραμένουν εκτός ο επιθετικός Καρδόνα και ο μέσος Κίριαν Ροντρίγκεθ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Καλύτερη ομάδα η Λας Πάλμας, ήρθε η ώρα να επιστρέψει στις νίκες (2.15).

Βαθμολογία -

12/10/2022Segunda División: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Αλαβές Αλαβές 18 9 5 3 1 13 10 3
2 Λας Πάλμας Λας Πάλμας 17 9 4 5 0 13 4 9
3 Καρταγένα Καρταγένα 16 9 5 1 3 14 11 3
4 Σπόρτινγκ Χιχόν Σπόρτινγκ Χιχόν 15 9 4 3 2 14 9 5
5 Μπούργκος Μπούργκος 15 9 3 6 0 5 0 5
6 Εϊμπάρ Εϊμπάρ 15 9 4 3 2 12 8 4
7 Αλμπαθέτε Αλμπαθέτε 15 9 4 3 2 11 9 2
8 Ανδόρρα Ανδόρρα 15 9 4 3 2 10 9 1
9 Γρανάδα Γρανάδα 14 9 4 2 3 9 8 1
10 Ουέσκα Ουέσκα 12 9 3 3 3 10 8 2
11 Βιγιαρεάλ Β' Βιγιαρεάλ Β' 12 9 3 3 3 13 14 -1
12 Πονφεραντίνα Πονφεραντίνα 11 9 3 2 4 11 14 -3
13 Ίμπιζα Ειβίσα Ίμπιζα Ειβίσα 11 9 3 2 4 8 12 -4
14 Λεβάντε Λεβάντε 10 9 2 4 3 8 7 1
15 Τενερίφη Τενερίφη 10 9 2 4 3 10 11 -1
16 Σαραγόσα Σαραγόσα 10 9 2 4 3 5 7 -2
17 Οβιέδο Οβιέδο 10 9 2 4 3 5 7 -2
18 Λούγκο Λούγκο 9 9 2 3 4 10 13 -3
19 Σανταντέρ Σανταντέρ 8 9 2 2 5 4 8 -4
20 Λεγκανές Λεγκανές 7 9 2 1 6 6 10 -4
21 Μιράντες Μιράντες 7 9 1 4 4 9 14 -5
22 Μάλαγα Μάλαγα 6 9 1 3 5 6 13 -7
Promotion
Promotion Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr