Ποδόσφαιρο

Πρέμιερ Σκωτίας: Εύκολες αποστολές για Ρέιντζερς και Σέλτικ

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2022 - 13:23

Πλήρης αγωνιστική (19η) στο σκωτσέζικο πρωτάθλημα και προκύπτουν επιλογές, κυρίως με συνδυαστικά πονταρίσματα.

Πρέμιερ Σκωτίας: Εύκολες αποστολές για Ρέιντζερς και Σέλτικ

Προγνωστικά στοιχήματος, ανάλυση, livescores για τις αναμετρήσεις της Πρέμιερ Σκωτίας

ΚΙΛΜΑΡΝΟΚ-ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ

Η Κιλμάρνοκ δεν προσέγγισε σωστά το εκτός έδρας ματς απέναντι στη Μάδεργουελ, μετά το 2-0 έμεινε με δέκα παίκτες (68') και όλα έδειχναν χαμένα, αλλά μέσα σε δύο λεπτά βρήκε τον τρόπο να φτάσει στην ισοφάριση και να πάρει με... τσαμπουκά τον βαθμό. Στα τελευταία τρία έφερε όλα τα αποτελέσματα η ομάδα του ΜακΊνες (για μία οκταετία τεχνικός της Αμπερντίν), προσπαθεί να κερδίζει έδαφος σε σύγκριση με την τελευταία δυάδα, ώστε να είναι πιο άνετη. Τιμωρημένος ο Πάουερ (μ. 17/0).

Η Αμπερντίν έκανε ιδανικό ξεκίνημα απέναντι στη Σεντ Μίρεν, προηγήθηκε μάλιστα στο δεκάλεπτο, ωστόσο στο 35' υπέπεσε σε φάουλ που έγινε πέναλτι έπειτα από τη σχετική παρέμβαση του VAR, ισοφαρίστηκε με απίθανο τρόπο και δεν είχε πλέον τις απαντήσεις, ενώ δέχθηκε το 2-1 πάλι με πέναλτι (γλίτωσε από 3ο πέναλτι, στο 64'). Τρίτη διαδοχική ήττα, είχαν προηγηθεί οι δύο φαπό Σέλτικ και Ρέιντζερς στο γκολ, είναι προφανές ότι τα αποτελέσματα αδικούν την προσπάθειά της. Τιμωρημένος ο Στιούαρτ (α. 17/0), εκτός δράσης ο Ρόμπερτς (ε. 2/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δύσκολο να βγει σημείο παρά την σαφή ανωτερότητα της Αμπερντίν, καθώς αυτή εξισορροπείται από την έδρα. Πάντως οι αριθμοί δείχνουν over και δεν θα διαφωνήσουμε (2.05).

ΛΙΒΙΝΓΚΣΤΟΝ-ΣΕΝΤ ΜΙΡΕΝ

Η Λίβινγκστον έμεινε με δέκα παίκτες στο πρώτο τέταρτο με τη Χιμπέρνιαν και δεν το διαχειρίστηκε, δέχθηκε τέσσερα τέρματα σε κάτι περισσότερο από ένα τέταρτο. Δεν παράτησε την προσπάθεια, ωστόσο δεν ήταν η βραδιά της και αυτό φάνηκε από το ότι έχασε δύο πέναλτι (84', 85'). Δεύτερη διαδοχική ήττα, δεν έχει βρει σταθερά πατήματα στο επιθετικό σκέλος και αυτό τη φρενάρει ενίοτε, ωστόσο έχει αποκτήσει μία σχετική διαφορά από την τελευταία τετράδα. Τιμωρημένος ο Χολτ (μ. 15/0), αμφίβολος ο Μπαχαμπούλα (μ. 9/1).

Η Σεντ Μίρεν αιφνιδιάστηκε από την Αμπερντίν, δεχόμενη γκολ στο δεκάλεπτο, πλην όμως από το πρώτο τέταρτο έπαιζε με παίκτη παραπάνω και παρά το ότι δεν έπιασε σπουδαία απόδοση, το γύρισε κυρίως επειδή κέρδισε τρία πέναλτι και ευστόχησε στα δύο. Είχε άμεση ανάγκη το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, καθώς πριν από τη διακοπή «έτρεχε» αρνητικό σερί τεσσάρων αναμετρήσεων (0-2-2). Επέστρεψε στο πρώτο μισό της κατάταξης, αυτός είναι και ο στόχος προκειμένου να παίξει στα πλέι οφ. Σταθερά τρεις παίκτες εκτός, δίχως απρόοπτα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Και εδώ δεν.. βγαίνει άκρη αναφορικά με τον νικητή, με τις δύο ομάδες στην ίδια βαθμολογική μοίρα. Το αφήνουμε.

ΝΤΑΝΤΙ ΓΙΟΥΝ.-ΡΟΣ ΚΑΟΥΝΤΙ

Η Νταντί Γιουνάιτεντ προηγήθηκε δύο φορές της Χαρτς και μάλιστα είχε την εικόνα της καλύτερης ομάδας στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, αλλά ισοφαρίστηκε σε ισάριθμες περιπτώσεις, με το τελικό 2-2 να διαμορφώνεται με πέναλτι στην εκπνοή. Παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας, ωστόσο μάζεψε τέσσερις βαθμούς στα τρία τελευταία και αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται να σταματήσει την προσπάθεια, βγάζει βελτίωση το τελευταίο διάστημα.

Η Ρος Κάουντι είχε αναμενόμενα παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο διάστημα του εντός έδρας ματς απέναντι στη Ρέιντζερς, δέχθηκε το γκολ στο πρώτο ημίχρονο και παρά το ότι το οριακό εις βάρος της σκορ έμεινε μέχρι τέλους, δεν είχε καλή απόδοση, δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει αποτέλεσμα. Τρίτη διαδοχική αποτυχία, έπεσε πλέον στην προτελευταία θέση, ωστόσο ουδείς στα αποδυτήρια χάνει την πίστη του, καθώς είχε και δύσκολο πρόγραμμα. Νίκησε τα δύο από τα τελευταία τέσσερα ματς που έδωσε μακριά από το γήπεδό της, χωρίς σοβαρές απουσίες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Κρίσιμη μάχη στην ουρά, με την Νταντί Γιουν. να έχει κάπως πιο αποδοτική επίθεση παράλληλα όμως και πιο ευάλωτη άμυνα από την Ρος Κάουντι. Η ισοπαλία συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες (3,45).

ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ-ΜΑΔΕΡΓΟΥΕΛ

Η Ρέιντζερς σκόραρε μόλις μία φορά στην έδρα της Ρος Κάουντι, ωστόσο ήταν σαφώς ανώτερη, είχε ευκαιρίες, ενώ δεν απειλήθηκε ουσιαστικά. Νίκησε πιο εύκολα απ' ό,τι δείχνει το οριακό αποτέλεσμα και συνεχίζει τον μάλλον μοναχικό δρόμο της για τη 2η θέση. Τρίτη διαδοχική νίκη, τουλάχιστον απέκτησε ηρεμία με τον Μάικλ Μπιλ στον πάγκο, δίχως αυτό να σημαίνει ότι εντυπωσιάζει. Εντός έδρας έχει μία ισοπαλία σε εννέα ματς. Αμφίβολοι δίνονται οι ΜάκΓκρεγκορ (τ. 11 συμμ.), Τσόλακ (ε. 14/11), χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο Σ. Ντέιβις (μ. 8/1).

Η Μάδεργουελ παρουσιάστηκε άριστα διαβασμένη στο εντός έδρας ματς απέναντι στην Κιλμάρνοκ, μπήκε στο τελευταίο ημίωρο προηγούμενη με 2-0 και ενώ έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 68'. Όλα συνέτειναν στο ότι θα πάρει άνετη νίκη, ωστόσο δέχθηκε δύο γκολ σε ισάριθμα λεπτά και... κατάφερε να φέρει ισοπαλία. Τέταρτο διαδοχικό ματς δίχως νίκη (0-2-2), κινδυνεύει να χάσει την επαφή με την οκτάδα και αυτό αυξάνει το άγχος και την πίεση. Άμεση αντίδραση απαίτησε το τεχνικό τιμ, δεν αναφέρθηκαν δεδομένα αγωνιστικά κενά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η ημέρα με τη νύχτα η διαφορά των δύο ομάδων, νίκη της Ρέιντζερς από ημίχρονο συνδυαστικά με over (2,20).

ΣΕΝΤ ΤΖΟΝΣΤΟΝ-ΧΑΡΤΣ

Η Σεντ Τζόνστον είχε φιλόδοξο πλάνο στην έδρα της Σέλτικ, παρατάχθηκε δίχως πίεση, ωστόσο δεν έπιασε καλή απόδοση, δέχθηκε τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο και μοιραία συνετρίβη, αν και τουλάχιστον κατόρθωσε να βρει το γκολ της τιμής. Στην ιστορία πέρασε το εξαιρετικό αήττητο σερί έξι αγώνων (4-2-0), ωστόσο η συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν απόλυτα αναμενόμενη, ουδείς πτοείται. Δείχνει ότι έχει την ποιότητα που απαιτείται ώστε να καθιερωθεί στο πρώτο μισό, αν και ο ανταγωνισμός καραδοκεί.

Η Χαρτς ήταν το φαβορί στην έδρα της Νταντί Γιουνάιτεντ, ωστόσο η απόδοσή της δεν κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα. Είχε πρόβλημα συνοχής, βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, ωστόσο ισοφάρισε ισάριθμες και μάλιστα το τελικό 2-2 ήρθε με πέναλτι στην εκπνοή (χρειάστηκε και τύχη). Μία νίκη στα τελευταία τέσσερα (1-2-1) για τις «καρδιές», επί της ουσίας έχουν στόχο την 3η θέση, ωστόσο έξι ομάδες βρίσκονται σε απόσταση δύο βαθμών. Χτύπησαν και μάλλον θα λείψουν οι Χάλκετ (α. 5/0), Κόνγκσλεϊ (α. 8/0), εκτός οι Χάρινγκ (μ. 9/0), Μπόις (ε. 5/1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Επικίνδυνη έξοδος για την Χαρτς, που δεν είναι και ιδιαίτερα αξιόπιστη. Αρκετά ισορροπημένο, θα ποντάρουμε το γκολ-γκολ (1,75).

ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝ-ΣΕΛΤΙΚ

Η Χιμπέρνιαν ήταν πιεστική από τα πρώτα λεπτά του ματς με τη Λίβινγκστον, είχε την τύχη να παίζει με παίκτη παραπάνω από το πρώτο τέταρτο και διέπρεψε, για να φτάσει στην άνετη επικράτηση, σημειώνοντας τέσσερα γκολ σε κάτι περισσότερο από ένα τέταρτο. Είχε άμεση ανάγκη το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, καθώς προηγήθηκε σερί τεσσάρων αποτυχιών. Βρίσκεται οριακά εκτός εξάδας, ωστόσο υπάρχει πίστη ότι θα παίξει στα πλέι οφ, αρκεί να βρει σταθερό βήμα. Εκτός οι Μίλερ (α. 2/0), Ντόιλ-Χάγιες (μ. 7/0), Μπόγιανγκ (ε. 5/0).

Η Σέλτικ μπήκε δυνατά στο εντός έδρας ματς με τη Σεντ Τζόνστον, βρήκε δύο γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο και από εκεί και πέρα δεν κοίταξε πίσω, έφτασε στην άνετη νίκη. Τα τέσσερα γκολ σημείωσαν δύο Ιάπωνες και κάπως έτσι οι «Κέλτες» έφτασαν τις έντεκα διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα. Η απόσταση των εννέα βαθμών από τη Ρέιντζερς τους καθιστά ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο. Αποβλήθηκε και είναι τιμωρημένος ο Τέρνμπουλ (μ. 13/2), εκτός δράσης παραμένουν οι Γουέλς (α. 4/1), ΜάκΚαρθι (μ. 2/0), δύσκολα ο Γιουράνοβιτς (α. 8/1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Από τους «καθολικούς» εξαρτάται αποκλειστικά η έκβαση, το διπλό φυσικά από μόνο του δεν έχει την παραμικρή αξία και θα το συνδυάσουμε με over.

Βαθμολογία -

28/12/2022Premiership: 1st Phase
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Σέλτικ Σέλτικ 51 18 17 0 1 57 15 42
2 Ρέιντζερς Ρέιντζερς 42 18 13 3 2 41 18 23
3 Αμπερντίν Αμπερντίν 25 18 8 1 9 32 30 2
4 Χαρτς Χαρτς 25 17 7 4 6 29 28 1
5 Σεντ Τζόνστον Σεντ Τζόνστον 24 18 7 3 8 22 26 -4
6 Σεντ Μίρεν Σεντ Μίρεν 24 16 7 3 6 20 24 -4
7 Χιμπέρνιαν Χιμπέρνιαν 23 18 7 2 9 24 26 -2
8 Λίβινγκστον Λίβινγκστον 23 17 7 2 8 16 26 -10
9 Μάδεργουελ Μάδεργουελ 18 17 5 3 9 22 24 -2
10 Κιλμάρνοκ Κιλμάρνοκ 16 18 4 4 10 15 32 -17
11 Ρος Κάουντι Ρος Κάουντι 15 18 4 3 11 14 29 -15
12 Νταντί Γιουνάιτεντ Νταντί Γιουνάιτεντ 13 17 3 4 10 19 33 -14
Playoff
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr