Ηλίας Βλάχος

Derby della… μόνο λόγια

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023 - 14:13

O Στέφανο Πιόλι δήλωσε στην συνέντευξη τύπου πριν τον ημιτελικό με την Ίντερ, ότι η Μίλαν ήταν έτοιμη για την μάχη. Αν η Μίλαν ήταν έτοιμη για μάχη εγώ είμαι ο Αϊ Βασίλης και μην περιμένετε και πολλά την Πρωτοχρονιά γιατί... έχω και πιο σοβαρές δουλειές.

Derby della… μόνο λόγια

Εδώ ήταν σαν να πέταξες τους Χριστιανούς στα λιοντάρια.

Ήταν το τρίτο πιο γρήγορο 2-0 στην ιστορία των ημιτελικών του Champions League για μόλις ένα δευτερόλεπτο. Είχα την τύχη να περιγράψω ένα από τα δύο πιο γρήγορα. Για την ΕΡΤ την σεζόν 2008/09 αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έκανε στην Άρσεναλ, μέσα στο Έμιρεϊτς, αυτά που έκανε η Ίντερ στην Μίλαν. Εδώ μιλάμε για ισοπέδωση.

Είχα την τύχη να δω το άλλο με την Γιουβέντους να φτάνει στο 2-0 απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά το ματς έληξε 2-3 και η Γιουνάιτεντ πήγε και έκανε το τρεμπλ στην συνέχεια στην Βαρκελώνη... δεν έχανε εκείνη την χρονιά.

Όλοι συζητούσαν και είχαν τον προβληματισμό αν θα παίξει ο Λεάο στην Μίλαν. Το θέμα ήταν ότι η ομάδα φάνηκε να μην έχει ίχνος συγκέντρωσης. Αμυντικά να μην περιμένει όσα συνέβησαν στο γήπεδο και γενικώς φάνηκε απροετοίμαστη για το ματς της χρονιάς. Ο Στέφανο Πιόλι καλά τα είπε στα λόγια αλλά η εικόνα του πρώτου εικοσαλέπτου δείχνει ότι ήταν ακριβώς αυτό... μόνο λόγια.

Βέβαια ότι και να λέμε. Επειδή κοινή έδρα έχουν οι δύο ομάδες. Επειδή είναι ντέρμπι. Επειδή, επειδή, ένα γκολ είναι όλη η υπόθεση. Ποιος θα το πετύχει πρώτος στο δεύτερο παιχνίδι. Αν το πετύχει η Ίντερ... καληνύχτα και καλή τύχη. Αν το πετύχει η Μίλαν ότι κι αν έγινε στο πρώτο ματς δεν έχει καμία σημασία. Θα έχουμε ξανά μάχη.

Μέσα στο 2023 έχουν γίνει πλέον τρία Derby della Madonnina και η Ίντερ έχει ισάριθμες νίκες. Με 3-0 στο Σούπερ Καπ Ιταλίας, 1-0 για το πρωτάθλημα και 2-0 το βράδυ της Τρίτης. Σε δύο από τα τρία ματς ήταν μπροστά από το δεκάλεπτο και στο άλλο πριν το 35ο λεπτό. Αυτό που δεν έχει συμβεί σε αυτά τα τρία παιχνίδια είναι να σκοράρει πρώτη η Μίλαν γιατί εκεί είπαμε, η ιστορία αλλάζει.

Η Μίλαν πιθανότατα θα έχει στο δεύτερο παιχνίδι τον Λεάο ο οποίος θα δώσει ταχύτητα, ενέργεια, ποιότητα που ελειπε στην επίθεση. Άλλωστε αυτός έκανε την διαφορά και με την Νάπολι. Αν αυτό θα είναι αρκετό για να προκριθούν οι ροσονέρι δεν μπορώ να ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι αν αμυνθούν όπως αμύνθηκαν χθες μοιάζει απίθανο να κρατήσουν το μηδέν στην εστία και αυτό από μόνο του δυσκολεύει αρκετά οποιοδήποτε σενάριο πρόκρισης.

Είχε πρόγραμμα!

Επειδή μιλήσαμε μόνο για Μίλαν. Η Ίντερ έδειξε πλάνο, έδειξε τρόπο, έβγαλε απίστευτη ενέργεια και όταν χρειάστηκε έφερε και παίκτες από τον πάγκο με ποιότητα. Έχει και λύσεις. Με 41% κατοχή μπάλας στο πρώτο ημίχρονο, πέτυχε δύο γκολ, είχε ένα δοκάρι, μια απίστευτη διπλή χαμένη ευκαιρία, ένα πέναλτι που της δόθηκε αλλά σωστά πήρε πίσω ο διαιτητής και έκανε 13 τελικές προσπάθειες. Όλα αυτά ενώ μεταβίβαζε την μπάλα με το φτωχό για την ποιότητα και το επίπεδο 78%. Οι 13 τελικές προσπάθειες έγιναν σε 17 επιθέσεις... ΜΟΝΟ. Επίθεση και φάση δηλαδή.

Αυτό που πρέπει να την προβληματίσει είναι ότι δεν καθάρισε την πρόκριση από αυτό το ματς.

Σίγουρα η εικόνα της Ίντερ είχε ενδιαφέρον αλλά δεν μου έδειξε ότι μπορεί να προβληματίσει κάποια από τις δύο ομάδες του άλλου ζευγαριού. Ελπίδα πάντα υπάρχει βέβαια στο ποδόσφαιρο γιατί... είναι ποδόσφαιρο.

Και όταν έχεις προπονητή που ειδικεύεται στα κύπελλα, στους αγώνες μιας βραδιάς, όπως ο Σιμόνε Ιντσάγκι ο οποίος έχει κατακτήσει δύο κύπελλα Ιταλίας και τέσσερα Σούπερ Καπ τότε ναι, μπορείς να ελπίζεις.