Ο Παίκτης

Ανώτερη η Λίβερπουλ!

Σάββατο, 14 Μαΐου 2022 - 12:53

Ο μεγάλος τελικός της αρχαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, του Κυπέλλου Αγγλίας ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα και θα ρισκάρω στην Λίβερπουλ ενώ από εκεί πέρα έχω ξεχωρίσει τον άσσο της Νις στην Γαλλία και το διπλό της Εϊμπάρ στην Β Ισπανίας.

Ανώτερη η Λίβερπουλ!

Τσέλσι και Λίβερπουλ διεκδικούν την κούπα της 150ης διοργάνωσης του Κυπέλλου Αγγλίας σήμερα το απόγευμα στο Γουέμπλεϊ σε ένα παιχνίδι που υπόσχεται μεγάλες συγκινήσεις και που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Θα επιλέξω το διπλό της Λίβερπουλ καθώς η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είναι οριακά καλύτερη και η Τσέλσι δεν έχει καλή παράδοση στον θεσμό. Οι Λονδρέζοι ηττήθηκαν στον τελικό του 2020 2-1 από την Άρσεναλ και πέρσι (2021) ηττήθηκαν στον τελικό 1-0 από την Λέστερ. Τσέλσι και Λίβερπουλ συναντήθηκαν φέτος και στον τελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας, στις 27/02/22 και η Λίβερπουλ επικράτησε με σκορ 11-10 στα πέναλτι. Συνολικά σε 190 παιχνίδια των δύο ομάδων η Λίβερπουλ υπερέχει με 80 νίκες έναντι 65 της Τσέλσι ενώ 45 φορές αναδείχθηκαν ισόπαλες. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ διαθέτει καλύτερους επιθετικούς με τους Σαλάχ, Μανέ, Ζότα, Φιρμίνιο και… σία και εύκολα ή δύσκολα θα σηκώσει την κούπα.

Στο Σαμπιονά απομένουν δύο μόλις αγωνιστικές για να πέσει η αυλαία και η Νις θέλει μόνο νίκη επί της αδιάφορη Λιλ για να παραμείνει στο… κόλπο για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Κριστόφ Γκοτιέ έχασε το Κύπελλο Γαλλίας από τη Ναντ την περασμένη εβδομάδα και δεν είναι διατεθειμένη να χάσει και το Τσαμπιονς Λιγκ. Η Νις μετρά τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία της ματς στο πρωτάθλημα ενώ στην αντίπερα όχθη η Λιλ έχει πετάξει... λευκή πετσέτα με τέσσερις ήττες στα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια της. Η Λιλ έχει ξεμείνει από στόχους και ο άσσος έχει καλή τύχη.

Τέλος με την Β Ισπανίας και το διπλό της Εϊμπάρ επί της Λεγκανές, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος. Το παιχνίδι έχει μονόπλευρο ενδιαφέρον. Η Λεγκανές δεν έχει κανένα κίνητρο για νίκη σε αντίθεση με την Εϊμπάρ που “καίγεται”. Η ομάδα του Γκαϊθκα Γκαριτάνο βρίσκεται στην 2η και τελευταία θέση που οδηγεί στα σαλόνια της Πριμέρα Ντιβιζιόν και δεν έχει το παραμικρό περιθώριο για αποτυχία. Η Εϊμπάρ παραμένει αήττητη στα 12 τελευταία παιχνίδια της με την Λεγκανές, εντός και εκτός έδρας, από τις 21/06/2003 και μετά με απολογισμό 7 νίκες και 5 ισοπαλίες!

ΠΡΟΤΑΣΗ

ΤΣΕΛΣΙ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 2 (1,95)

ΝΙΣ – ΛΙΛ 1 (1,64)

ΛΕΓΚΑΝΕΣ – ΕΪΜΠΑΡ 2 (1,92)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr