Νίκος Ζελιαναίος

Κλαμπ Μπριζ, Ρεν και Ίντερ!

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2022 - 02:35

Τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει το κουπόνι της Τετάρτης με σπουδαία παιχνίδια σε όλα τα μέτωπα και θα ψάξω την τύχη μου με την Κλαμπ Μπριζ, την Ρεν και την Ίντερ...

Κλαμπ Μπριζ, Ρεν και Ίντερ!

Ντέρμπι που θα κρίνει τον τίτλο είναι το παιχνίδι Κλαμπ Μπριζ – Ουνιόν Σεντ Γκιλουάζ στο “Γιαν Μπρέιντελ” για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ στο Βέλγιο. Οι δύο ομάδες συγκατοικούν στην κορυφή της βαθμολογίες, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε και ο νικητής θα βρεθεί “αγκαλιά” με τον τίτλο. Την προηγούμενη αγωνιστική η Κλαμπ Μπριζ νίκησε 2-0 την Ουνιόν μέσα στις Βρυξέλλες και έριξε την… προειδοποιητική βολή! Με νέα νίκη στο σημερινό (21:30) ματς η Μπριζ θα αποκτήσει τεράστιο πλεονέκτημα και μπορεί να τα καταφέρει με δεδομένο ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα με 10 νίκες και 1 ισοπαλία στα 11 τελευταία της ματς! Η Μπριζ έχε τρεις νίκες (μία στο Κύπελλο) και μια ισοπαλία σε 4 ματς με την Ουνιόν, εντός και εκτός έδρας από τις 22/10/06 και μετά! Ο άσσος αξίζει το ρίσκο!

Δεύτερη επιλογή το διπλό της Ρεν επί της Ναντ στο Σαμπιονά. Η Ναντ προέρχεται από την κατάκτηση του Κυπέλλου Γαλλίας το περασμένο Σάββατο στο Παρίσι κόντρα στη Νις και εξασφάλισε την συμμετοχή της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Στην αντίπερα όχθη η Ρεν έχει τεράστιο κίνητρο νίκης αφού διεκδικεί την έξοδό της στο… χρυσοφόρο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ρεν βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση με δύο σερί νίκες στα ματς με Λοριάν (5-0) και Σεντ Ετιέν (2-0) και παράλληλα έχει τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία εκτός έδρας ματς! Υπέρ του διπλού συνηγορεί και η παράδοση που θέλει τη Ρεν να μετρά πέντε νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα στα τελευταία επτά παιχνίδια της κόντρα στην Ναντ, ανεξαρτήτως έδρας από τις 19/12/18 και μετά!

Τέλος με τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας Γιουβέντους – Ίντερ (22:00) στο ουδέτερο “Ολίμπικο” στην Ρώμη. Ένας τελικός ανάμεσα σε δύο ομάδες τέτοιου επιπέδου είναι πάντα ντέρμπι αλλά την φετινή περίοδο η Γιουβέντους δεν πείθει και έτσι θα επιλέξω την σαφώς πιο αξιόπιστη Ίντερ. Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί ήδη τρεις φορές την φετινή σεζόν Στις 24/10 Ίντερ – Γιουβέντους 1-1 και στις 3/04 Γιουβέντους – Ίντερ 0-1 ενώ στις 12/01 Ίντερ – Γιουβέντους 2-1 στην παράταση στο Σούπερ Καπ! Η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα με 7 νίκες (1 στο Κύπελλο επί της Μίλαν στον ημιτελικό) και 1 ήττα στα τελευταία της 8 ματς και διαθέτει καλύτερο ρόστερ με τους Λαουτάρο Μαρτίνεζ (19 γκολ), Τζέκο (13 γκολ), Τσαλχάνογλου (7 γκολ), Πέρισιτς (7 γκολ), Ντάμφρις (5 γκολ). Η Ίντερ διεκδικεί το όγδοο Κύπελλο της ιστορίας της και είναι η κάτοχος του τροπαίου (2-1 την Αταλάντα πέρσι). Οι "νερατζούροι" θα παραταχθούν χωρίς τον αμυντικό Μπαστόνι ενώ αντίθετα η Γιουβέντους έχει εκτός μάχης τους Κιέσα (επιθετικός), Κάιο Ζόρζε (φορ), ΜακΚένι (μέσος) και εξαιρετικά αμφίβολους τους, Ντε Σίλιο (δ.μπακ), Λοκατέλι (αμ. μέσος), Ντανίλο (δ.μπακ) και Πελεγκρίνι (αρ.μπακ)! Υπό αυτές τις συνθήκες θα επιλέξω το διπλό!


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ

Κλαμπ Μπριζ – Ουνιόν Σεντ Γκιλουάζ 1 (1,98)

Ναντ – Ρεν 2 (1,60)

Γιουβέντους – Ίντερ 2 (2,20)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων μέσα από την ματιά του Νίκου Ζελιαναίου. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr