Νίκος Ζελιαναίος

Αζαξιό και Σεντ Ετιέν!

Σάββατο, 14 Μαΐου 2022 - 13:14

Δεύτερο σερί ταμείο χθες με την Βιλεφράνς και την Αλμερία και ευελπιστώ σε ανάλογη συνέχεια και στο σημερινό πρόγραμμα. Πολλές οι επιλογές στο σημερινό κουπόνι του ΟΠΑΠ και θα ψάξω την τύχη μου με δύο σημεία από την Γαλλία και συγκεκριμένα με τον άσσο της Αζαξιό και τον άσσο της Σεντ Ετιέν.

Αζαξιό και Σεντ Ετιέν!

Φινάλε στο πρωτάθλημα της Β Γαλλίας με την Αζαξιό να παίζει τους κόπους μιας χρονιάς στο εντός έδρας ματς με την Τουλούζ στο «Φρανσουά Κοτί». Η ομάδα του Ολιβιέρ Πανταλονί βρίσκεται στην 2η και τελευταία θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στα σαλόνια του Σαμπιονά, ωστόσο δεν είναι εξασφαλισμένη αφού πίσω της καραδοκεί σε απόσταση μόλις ενός βαθμούς η Οσέρ. Η Αζαξιό χρειάζεται μόνο νίκη επί της πρωταθλήτριας της κατηγορίας και παντελώς αδιάφορης Τουλούζ για να πανηγυρίσει την άνοδο της στην Α Γαλλίας και δεν πρόκειται να χάσει την ευκαιρία αυτή. Η Αζαξιό βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση με απολογισμό έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες και μέσα στο «σπίτι» της είναι πολύ δυνατή με 12 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες (20-8 γκολ). Η Τουλούζ δεν έχει κανένα κίνητρο νίκης πέρα από το γόητρο και οι παίκτες της σκέφτονται ήδη τις… καλοκαιρινές τους διακοπές. Ο άσσος με απόδοση 1,52 είναι χαμηλός αλλά έχει πολύ μεγάλη τύχη!

Δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε στην Α Γαλλίας και η Σεντ Ετιέν θα παίξει τα… ρέστα της στο εντός έδρας ματς με την Ρεμς προκειμένου να παραμείνει ζωντανή στο «κόλπο» της παραμονής. Η ομάδα του Πασκάλ Ντουπράζ βρίσκεται στην 18η θέση που οδηγεί σε μπαράζ με ομάδα από την Β Γαλλίας και δεν έχει περιθώριο αποτυχίας αφού πίσω της καραδοκεί η Μετς και υπάρχει το ενδεχόμενο και του απευθείας υποβιβασμού. Η Ρεμς είναι στην 12η θέση της βαθμολογίας και δεν έχει κανένα βαθμολογικό κίνητρο αφού δεν κινδυνεύει με υποβιβασμό και δεν διεκδικεί έξοδο στην Ευρώπη. Υπέρ του άσσου συνηγορεί και η παράδοση. Η Σεντ Ετιέν παραμένει αήττητη στα έξι τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της κόντρα στην Ρεμς από τις 30/11/2013 και μετά και έχει σημειώσει τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες. Λόγω έδρας και ανάγκης ο άσσος με απόδοση 1,78 έχει καλή τύχη.

ΠΡΟΤΑΣΗ

ΑΖΑΞΙΟ – ΤΟΥΛΟΥΖ 1 (1,52)

ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ – ΡΕΜΣ 1 (1,78)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων μέσα από την ματιά του Νίκου Ζελιαναίου. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr