Νίκος Ζελιαναίος

Καραμπάκ και Ντιναμό Κιέβου!

Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2022 - 15:13

Η χθεσινή πρόταση επιβεβαιώθηκε στο ακέραιο με το διπλό της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τον άσσο της Ουνιόν Σεντ Γκιλουάζ και ελπίζω σε ανάλογη συνέχεια και σήμερα με τον άσσο της Καραμπάκ και τον άσσο της Ντιναμό Κιέβου...

Καραμπάκ και Ντιναμό Κιέβου!

Η κορυφαία δια-συλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, το Τσάμπιονς Λιγκ παραμένει στο προσκήνιο και σήμερα με τα πρώτα ματς του Γ προκριματικού γύρου και θα ψάξω την τύχη μου με τον άσσο της Καραμπάκ και τον άσσο της Ντιναμό Κιέβου.

Η πρώτη υποδέχεται την Φερεντσβάρος στο «Τοφίκ Μπαχράμοφ» στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, στο Μπακού και μπορεί να βάλει τις βάσεις για την πρόκρισή της στα πλέι οφ. Η ομάδα του Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ έχει 8 σερί παρουσίες σε ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης και είναι πολύ πιο έμπειρη από την ομάδα της Ουγγαρίας. H Καραμπάκ έχει δύο νίκες σε ισάριθμα εντός έδρας ματς φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ και συγκεκριμένα διέλυσε με σκορ 5-1 την Λεχ Πόζναν στον πρώτο προκριματικό γύρο και με σκορ 3-2 την Ζυρίχη στον δεύτερο προκριματικό γύρο. Η Φερεντσβάρος έχει πιο βατούς αντιπάλους, δηλαδή απέκλεισε την άσημη Τομπόλ (0-0 και 5-1) και την Σλόβαν Μπρατισλάβας (1-2 και 4-1) ενώ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Ουγγαρίας νίκησε 1-0 την Πούσκας χωρίς να πιάσει καλή απόδοση. Η Φερεντσβάρος πέρσι πήρε μέρος στον 7ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ με αντιπάλους τις Λεβερκούζεν, Μπέτις και Σέλτικ και απογοήτευσε οικτρά αφού τερμάτισε στην τελευταία θέση με 1 νίκη και 5 ήττες (5-12 γκολ). Όπως και να χει θα εμπιστευτώ τους Αζέρους καθώς διαθέτουν στις τάξεις πολύ καλύτερους παίκτες και ειδικά στην μεσαία γραμμή και στην επίθεση με τους Ρομάο, Ρίτσαρντ, Λέαντρο Αντράδε, Γιάνκοβιτς, Παναντέφο, Καντί, Οβούσου, Βαντζί, Ζουμπίρ κλπ.

Στο άλλο παιχνίδι η Ντιναμό Κιέβου αντιμετωπίζει την Στουρμ Γκρατς σε ουδέτερο έδαφος στο Λοτζ της Πολωνίας λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Ντιναμό απέκλεισε την Φενέρμπαχτσε στον προηγούμενο γύρο και έδειξε ότι είναι ικανή να διεκδικήσει την είσοδό της στους ομίλους. Η παρουσία του Μιρτσέα Λουτσέσκου στον πάγκο αποτελεί εγγύηση αφού ο 77χρονος τεχνικός έχει τεράστια εμπειρία και στο παρελθόν είχε οδηγήσει την Σαχτάρ Ντόνετσκ σε μεγάλες επιτυχίες. Η Ντιναμό έχει ελάχιστους ξένους παίκτες στο ρόστερ της και φέτος έχει διπλό κίνητρο αφού αντιπροσωπεύει την δοκιμαζόμενη Ουκρανία. Η Στουρμ Γκρατς έχει μία ισοπαλία και μία νίκη σε δύο ματς στην Αυστρία (1-1 με Βόλσμπεργκερ και 2-1 την Σάλτσμπουργκ) αλλά στην Ευρώπη περιορίζεται σε ρόλου κομπάρσου και πέρσι τερμάτισε στην τελευταία θέση του 2ου ομίλου στο Γιουρόπα Λιγκ χωρίς να πετύχει νίκη (2 ισοπαλίες και 4 ήττες με 3-10 γκολ). Ο άσσος προσφέρεται υψηλά και θα τολμήσω υπέρ της ιστορικής Ντιναμό!

ΠΡΟΤΑΣΗ

ΚΑΡΑΜΠΑΚ – ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ 1

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ – ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ 1

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων μέσα από την ματιά του Νίκου Ζελιαναίου. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr