Νίκος Ζελιαναίος

Με το… δεξί η Τραμπζονσπόρ και η Άρσεναλ!

Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2022 - 12:04

Γεια χαρά και καλή τύχη. Πλούσια τα... ελέη στο πρόγραμμα της Παρασκευής και θα ρισκάρω σε δύο διπλά από τις πρεμιέρες σε Τουρκία και Πρέμιερ Λιγκ και συγκεκριμένα θα παίξω την Τραμπζονσπόρ και την Άρσεναλ!

 

Με το… δεξί η Τραμπζονσπόρ και η Άρσεναλ!

Πρεμιέρα στην γειτονική Τουρκία με το παιχνίδι Ιστανμπουλσπόρ – Τραμπζονσπόρ και θα επιλέξω χωρίς καμία περιστροφή το διπλό της πρωταθλήτριας ομάδας της Τραπεζούντας. Η ομάδα του Αμπνουλάχ Αβτσί προέρχεται από την καλύτερη σεζόν της σύγχρονης ιστορίας της και κατέκτησε εύκολα τον 7ο τίτλο της. Η φετινή χρονιά ξεκίνησε ήδη θετικά αφού το περασμένο Σάββατο διέλυσε 4-0 την Κυπελλούχο Σίβασπορ και κατέκτησε το Σούπερ Καπ. Η Τραμπζονσπόρ θα διεκδικήσει την είσοδό της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ στα δύο παιχνίδια της κόντρα στην Κοπεγχάγη στις 16 και 24 Αυγούστου αλλά μέχρι τότε θέλει να προχωρήσει με νίκες στο πρωτάθλημα. Η Ιστανμπουλσπόρ επέστρεψε στην μεγάλη κατηγορία μετά από 17 χρόνια και είναι από τα φαβορί για τον υποβιβασμό αφού απέκτησε μόλις 2 παίκτες και δεν ενισχύθηκε όσο θα έπρεπε. Η Τραμπζονσπόρ διαθέτει εξαιρετικούς παίκτες στην επίθεση (Κορνέλιους, Μπακασέτας, Τρεζεκέ, Τζανίνι, Βίσκα κλπ.) και θα βρει τον τρόπο να παραβιάσει την εστία της νεοφώτιστης Ιστανμπουλσπόρ.

Συνέχεια με το μίνι Λονδρέζικο ντέρμπι Κρίσταλ Πάλας – Άρσεναλ στο «Σέλχαστ Παρκ», με το οποίο ανοίγει η αυλαία της Πρέμιερ Λιγκ για την σεζόν 2022-23. Η Κρίσταλ Πάλας τερμάτισε στην 12η θέση πέρσι και κέρδισε εύκολα την παραμονή της και στα ίδια επίπεδα θα κυμανθεί και φέτος αφού με εξαίρεση τον αμυντικό Ρίτσαρντς που πήρε από την Μπάγερν δεν προέβη σε ενίσχυση και έχασε και τον μέσο Γκάλαχερ, ο οποίος ήταν δανεικός από την Τσέλσι. Η Άρσεναλ επανήλθε στην ελίτ της Πρέμιερ Λιγκ πέρσι, τερμάτισε στην 5η θέση χάνοντας για δύο μόλις βαθμούς την 4η θέση και την έξοδό της στο Τσάμπιονς Λιγκ και όπως γράφει ο τύπος της Βρετανίας είναι η ομάδα με το περισσότερο ταλέντο στην Αγγλία. Η διοίκηση της Άρσεναλ έκανε όλα τα χατίρια στον Μικέλ Αρτέτα και έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να φέρει τους Βραζιλιάνους επιθετικούς Γκάμπριελ Ζεσούς και Μαρκίνιος από Μαν. Σίτι και Σάο Πάολο αντίστοιχα ενώ πήρε και τον μέσο Βιεϊρά από την Πόρτο. Η Άρσεναλ διέλυσε 6-0 την Σεβίλλη στην πρόβα τζενεράλε για το πρωτάθλημα στις 30 Ιουλίου και είναι έτοιμη να ξεκινήσει με νίκη.

ΠΡΟΤΑΣΗ

Ιστανμπουλσπόρ – Τραμπζονσπόρ 2

Κρίσταλ Πάλας – Άρσεναλ 2

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων μέσα από την ματιά του Νίκου Ζελιαναίου. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr