Νίκος Ζελιαναίος

Κοπεγχάγη, Γαλατασαράι και Λ.Α. Γκάλαξι!

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022 - 14:44

Πολλές οι επιλογές στο πρόγραμμα της Παρασκευής αφού όλος ο πλανήτης παίζει μπάλα και θα ψάξω την τύχη μου με μία τριάδα και συγκεκριμένα με τα διπλά των Κοπεγχάγη, Γαλατασαρά και τον άσσο των Λος Άντζελες Γκάλαξι…

 

Κοπεγχάγη, Γαλατασαράι και Λ.Α. Γκάλαξι!

Αρχή με το παιχνίδι Λίνγκμπι – Κοπεγχάγη που έχει τοπικό χαρακτήρα (10 χλμ. η απόσταση). Η πρωταθλήτρια Δανίας έχει καλό ηθικό μετά την εντός έδρας νίκη 2-1 επί της Τραμπζονσπόρ στο Τσάμπιονς Λιγκ και δεν έχει περιθώριο αποτυχίας αφού ήδη έχει χάσει πολύτιμο έδαφος με 2 νίκες και 3 ήττες σε 5 μας. Η Λίνγκμπι φαντάζει ως ιδανικός αντίπαλος στην παρούσα φάση αφού είναι ομάδα χαμηλής δυναμικής και δεν έχει σταυρώσει ακόμη νίκη (2 ισοπαλίες και 3 ήττες). Η ομάδα του Τζες Θόρουπ έχει το… μυαλό της στη ρεβάνς της Τραπεζούνας αλλά ακόμη και έτσι μπορεί να πάρει τους βαθμούς της νίκης απέναντι στη νεοφώτιστη ομάδα.

Δεύτερη επιλογή το διπλό της Γαλατασαράι επί της Ουμρανιγεσπόρ στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής στην γειτονική Τουρκία. Πρόκειται για τοπικό ματς της Κωνσταντινούπολης. Η νεοφώτιστη ομάδα έχει μία εκτός έδρας ισοπαλία 3-3 με την Φενέρμπαχτσε και μία εντός έδρας ήττα 1-0 από την Αντάλιασπορ και έχει αφήσει θετικές εντυπώσεις. Η Γαλατασαράι έχει νέο τεχνικό τον Οκάν Μπουρούκ και έχει ενισχυθεί με σούπερ παίκτες (Λούκας Τορέιρα, Σέρτζιο Ολιβέιρα, Λεό Ντιμπουά, Σεφέροβιτς, και Μέρτενς). Στην πρεμιέρα νίκησε 1-0 εκτός έδρας την Αντάλιασπορ και την προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκε 1-0 εντός έδρας από την Γκιρεσουνσπόρ σε ένα ματς όπου αδικήθηκε από το τελικό αποτέλεσμα αφού κυριάρχησε με 66%-34% κατοχή μπάλας, 14-5 τελικές προσπάθειες για γκολ και 10-3 κόρνερ! Όπως και να έχει η Γαλατασαράι υπερτερεί σε όλα, το διπλό προσφέρεται σε ικανοποιητική απόδοση (1,85) και θα την τιμήσω χωρίς δεύτερη σκέψη.

Τέλος με το πρωτάθλημα MLS των ΗΠΑ και τον άσσο των Λος Άντζελες Γκάλαξι επί του Σιάτλ. Η ομάδα της Καλιφόρνια διέλυσε με σκορ 5-2 το Βανκούβερ στις 13/08 και έδειξε σε καλή κατάσταση ενώ στον αντίποδα το Σιάτλ έχει 3 ήττες στα τελευταία 4 ματς και δεν πείθει ενώ εκτός έδρας χάνει μεγάλο μέρος της δυναμικότητάς του με 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 8 ήττες. Οι Γκάλαξι έχουν στον πάγκο τους τον εξαιρετικό τεχνικό Γκρέγκ Βάνεϊ και διαθέτουν πολύ καλούς παίκτες, όπως είναι για παράδειγμα οι Τσιτσαρίτο (10 γκολ), Γιόβελιτς (9 γκολ), Αλβάρεζ (3 γκολ) κλπ. Ο άσσος έχει καλή τύχη!

ΠΡΟΤΑΣΗ

ΛΙΝΓΚΜΠΙ – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ 2

ΟΥΜΡΑΝΙΓΕΣΠΟΡ – ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ 2

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΓΚΑΛΑΞΙ – ΣΙΑΤΛ 1

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων μέσα από την ματιά του Νίκου Ζελιαναίου. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr