Νίκος Ζελιαναίος

Τσέλσι, Νιουκάστλ και Μπέτις!

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 - 14:27

Τα δύο κορυφαία πρωταθλήματα του πλανήτη, η Πρέμιερ Λιγκ και η Πριμέρα Ντιβιζιόν έχουν την τιμητική τους στο σημερινό πρόγραμμα και θα παίξω μια τριάδα με τον άσσο της Νιουκάστλ, το διπλό της Τσέλσι και το διπλό της Μπέτις…

 

Τσέλσι, Νιουκάστλ και Μπέτις!

Στην Πριμέρα Ντιβιζιόν υπάρχει εμβόλιμη αγωνιστική (10η) και θα ρισκάρω στο διπλό της Μπέτις επί της Κάντιθ για τους παρακάτω λόγους. Η Μπέτις είναι μια κλάση ανώτερη από την Κάντιθ και τα τελευταία χρόνια έχει σταθερή παρουσία στην πρώτη εξάδα (τη σεζόν 2020-21 τερμάτισε 6η και πέρσι την σεζόν 2021-22 τερμάτισε 5η). Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι με 6 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες φιγουράρει στην 4η θέση ενώ η Κάντιθ με 1 νίκη, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες είναι στην προτελευταία θέση (19η) με κάκιστες επιδόσεις σε άμυνα (4-17 γκολ). Αξίζει να σημειώσω ότι η Μπέτις διατηρεί φοβερή παράδοση και συγκεκριμένα έχει σημειώσει 6 νίκες (2 στο Κύπελλο) και 2 ισοπαλίες στις 8 τελευταίες επισκέψεις της στο γήπεδο της Κάντιθ από τις 21 Οκτωβρίου 1990 και μετά!

Εμβόλιμη (12η) αγωνιστική στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, της Πρέμιερ Λιγκ και το πιο λογικό σημείο είναι το διπλό της Τσέλσι επί της Μπρέντφορντ στο «Κομιούνιτι». Η ομάδα του Γκράχαμ Πότερ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση με πέντε σερί νίκες (3 στο πρωτάθλημα και δύο στο Τσάμπιονς Λιγκ) σε όλες τις διοργανώσεις. Την περασμένη Κυριακή Άστον Βίλλα – Τσέλσι 0-2 για την 11η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Η Μπρέντφορντ από την άλλη πλευρά έχει μία νίκη, μία ισοπαλία και δύο ήττες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της και απέναντι σε αυτή την Τσέλσι δύσκολα μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλό. Η Τσέλσι έχει υπέρ της και την παράδοση και συγκεκριμένα μετρά τέσσερις νίκες και μία ήττα στα τελευταία 5 παιχνίδια της κόντρα στην Μπρέντφορντ, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης από τις 17/02/2013 και μετά. Την τελευταία φορά που βρέθηκαν αντιμέτωπες στο συγκεκριμένο γήπεδο, στις 22/12/21 Μπρέντφορντ – Τσέλσι 0-2 στο Λιγκ Καπ Αγγλίας.

Η Νιουκάστλ αντιμετωπίζει την Έβερτον στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» για την 12η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και είναι λογικό φαβορί για τη νίκη με βάση τα παρακάτω δεδομένα. Οι «ανθρακωρύχοι» διαγράφουν πολύ καλή πορεία και διανύουν περίοδο φόρμας με αήττητο σερί πέντε αγώνων από τις 3 Σεπτεμβρίου και μετά με απολογισμό δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες. Η Νιουκάστλ έχει μία μόλις ήττα σε σύνολο δέκα αγώνων και αυτή σημειώθηκε στο εκτός έδρας ματς με την πανίσχυρη Λίβερπουλ και με δύσκολο τρόπο (2-1). Στην αντίπερα όχθη η Έβερτον δεν πείθει φέτος. Η ομάδα του Λίβερπουλ αποδυναμώθηκε το καλοκαίρι και αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα και στις τρεις γραμμές της. Η Έβερτον προέρχεται από δύο σερί ήττες στα ματς με Μαν. Γιουνάϊτεντ (1-2) και Τότεναμ (2-0) και δεν βρίσκεται σε καλό… φεγγάρι. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Νιουκάστλ έχει σημειώσει τρεις νίκες και μία ισοπαλία στα τελευταία τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια της ενάντια στην Έβερτον από τις 9/03/2019 και μετά. Στο περσινό αντίστοιχο παιχνίδι στις 8/02/2022 Νιουκάστλ – Έβερτον 3-1!

ΠΡΟΤΑΣΗ

Μπρέντφορντ – Τσέλσι 2

Νιουκάστλ – Έβερτον 1

Κάντιθ – Μπέτις 2

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων μέσα από την ματιά του Νίκου Ζελιαναίου. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr