Νίκος Ζελιαναίος

Αταλάντα, Κόνιασπορ και Άστον Βίλλα!

Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2023 - 13:56

Η Αταλάντα στο Καμπιονάτο και η Κόνιασπορ στην Τουρκία έχουν καλή τύχη στο πρόγραμμα της Τετάρτης ενώ θα ρισκάρω και στην Άστον Βίλλα στην Πρέμιερ Λιγκ...

Αταλάντα, Κόνιασπορ και Άστον Βίλλα!

Η δράση στο Καμπιονάτο επιστρέφει για πρώτη φορά μετά τις 13 Νοεμβρίου με τα παιχνίδια της 16ης αγωνιστικής, τα οποία θα διεξαχθούν την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου. Η Αταλάντα αντιμετωπίζει στο «Αλμπέρτο Πίκο» την Σπέτσια και είναι το φυσιολογικό φαβορί για τη νίκη αφού είναι ανώτερη σε όλα. Η ομάδα του Τζιαν Γκασπερίνι θέλει τη νίκη για να ξεκινήσει με θετικό τρόπο τις υποχρεώσεις της στο 2023 αλλά και για να διατηρηθεί ζωντανή στην μάχη για μια θέση στην πρώτη 4άδα που οδηγεί στο χρυσοφόρο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Αταλάντα πριν την διακοπή είχε αρνητικό σερί τριών ηττών από Νάπολι (1-2), Λέτσε (2-1) και Ίντερ (2-3) και τώρα επιδιώκει μια νέα αρχή. Η Σπέτσια έχει σημειώσει μία νίκη, δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες στα τελευταία της οκτώ ματς και δεν είναι ομάδα εμπιστοσύνης. Πέρσι Αταλάντα – Σπέτσια 5-2 και Σπέτσια – Αταλάντα 1-3. Συνολικά η Αταλάντα έχει 3 νίκες και 1 ισοπαλία σε 4 ματς με την Σπέτσια τα δύο τελευταία χρόνια!

Συνέχεια με Τουρκία (17η αγωνιστική) και τον άσσο της Κόνιασπορ επί της Σίβασπορ. Η Κόνιασπορ ήταν τυχερή στο τελευταία ματς της χρονιάς κόντρα στην Αλάνιασπορ καθώς πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας με πέναλτι στο 11ο λεπτό των καθυστερήσεων. Η ομάδα από το Ικόνιο συμπλήρωσε πέντε ματς αήττητη με τέσσερις ισοπαλίες και μία νίκη από τις 23/10/22 και μετά. Στο ματς με την Σίβασπορ θέλει νίκη για να κάνει ποδαρικό με το δεξί στο νέο έτος αλλά και για να παραμείνει ζωντανή στην μάχη για έξοδο στην Ευρώπη. Μετρά 5 σερί Goal-goal. Η Σίβασπορ κατέκτησε το Κύπελλο την περσινή σεζόν αλλά φέτος η πορεία της είναι κακή και κινδυνεύει με υποβιβασμό. Η ομάδα του Ριζά Τσαλιμπέι ηττήθηκε 2-1 εντός έδρας από την Γαλατασαράι Πολλά τα προβλήματα για το ματς στο Ικόνιο. Τιμωρημένος ο μεσοεπιθετικός Σαμπά, τραυματίας ο καλός επιθετικός Μαξ Γκραντέλ και εκτός μάχης επίσης οι Τζέιμς (φορ), Παλουλί (δ.μπακ), Καμαρά (αμυντικός), Απιντανγκόγιε (αμυντικός). H Κόνιασπορ διαθέτει πολύ καλή επίθεση με τους Μάμε Ντιουφ (4 γκολ) και Μουχάμετ Ντεμίρ (4 γκολ) και μπορεί να επιβεβαιώσει τον άσσο.

Τέλος με τον άσσο της Άστον Βίλλα επί της Γουλβς για την 19η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση καθώς έχει σημειώσει τέσσερις νίκες στα έξι τελευταία της ματς και μάλιστα προέρχεται από το εντυπωσιακό 2-0 μέσα στο Λονδίνο επί της Τότεναμ. Στην αντίπερα όχθη η Γουλβς έχει πάρει την κατιούσα με μία νίκη, μία ισοπαλία και πέντε ήττες στα επτά πιο πρόσφατα ματς από τις 18/10 και μετά. Η Γουλβς απογοητεύει μακριά από το «Μολινό» με μία νίκη, δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες και θα περάσει δύσκολες στιγμές στο «Βίλλα Παρκ». Ο άσσος προσφέρεται κοντά στο 2,00 και αξίζει το ρίσκο.

ΠΡΟΤΑΣΗ

Σπέτσια – Αταλάντα 2

Κόνιασπορ – Σίβασπορ 1

Άστον Βίλλα – Γουλβς 1

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων μέσα από την ματιά του Νίκου Ζελιαναίου. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr