Νίκος Ζελιαναίος

Σημεία με λογική!

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2023 - 15:57

Η Οσασούνα στο Κύπελλο Ισπανίας, η Μάντσεστερ Σίτι στην Πρέμιερ Λιγκ και η Μπράγκα στην Α Πορτογαλίας είναι οι επιλογές μου στο πρόγραμμα της Πέμπτης…

Σημεία με λογική!

Νοκ άουτ ματς της φάσης των «32» στο Κύπελλο Ισπανίας είναι το παιχνίδι Ταραγόνα – Οσασούνα και το διπλό έχει μεγάλη τύχη με βάση τα παρακάτω δεδομένα. Η ομάδα της Παμπλόνα είναι δύο κατηγορίες ανώτερη αφού αγωνίζεται στα σαλόνια της Πριμέρα Ντιβιζιόν ενώ στην αντίπερα όχθη η Ταραγόνα αγωνίζεται στον δεύτερο όμιλο της τρίτης κατηγορίας. Η Ταραγόνα έχει σημειώσει δύο νίκες (μία στο Κύπελλο), μία ισοπαλία και δύο ήττες στα 5 τελευταία της ματς ενώ η Οσασούνα έχει μία νίκη (στο Κύπελλο επί της Αρνέδο με σκορ 3-1 εκτός έδρας) και μία ήττα στο πρωτάθλημα εκτός έδρας από την Ρεάλ Σοσιεδάδ με σκορ 2-0. Η Οσασούνα έχει σημειώσει δύο νίκες και μία ‘ήττα στις τρεις τελευταίες επισκέψεις της στο γήπεδο της Ταραγόνα από τις 11/06/2016 και μετά!

Στην Πρέμιερ Λιγκ τα φώτα πέφτουν στο μεγάλο ντέρμπι Τσέλσι –Μάντσεστερ Σίτι για την 19η αγωνιστική. Η Τσέλσι απογοητεύει με μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες στα τελευταία της επτά ματς και έχει ξεπέσει στην 10η θέση ενώ η Μάντσεστερ Σίτι έχει επτά νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες στα 10 προηγούμενα παιχνίδια της. Στις 9 Νοεμβρίου 2022 Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι 2-0 στο Λιγκ Καπ Αγγλίας με γκολ των Μαχρέζ (53΄) και Άλβαρεζ (58΄). Πέρσι η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε και τα δύο ματς πρωταθλήματος με την Τσέλσι, με το ίδιο σκορ 1-0. Η ομάδα του Πέπε Γκουαρδιόλα… καίγεται για νίκη αφού βρίσκεται στο -8 από την πρωτοπόρο Άρσεναλ. Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι έχουν συναντηθεί συνολικά 170 φορές σε όλες τις διοργανώσεις (στις εγχώριες και στο Τσάμπιονς Λιγκ) και ανεξαρτήτως έδρας και έχουν σημειώσει τα εξής αποτελέσματα: 69 νίκες η Τσέλσι, 40 ισοπαλίες και 61 νίκες η Μάντσεστερ Σίτι. Σημειώστε ότι οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες και την Κυριακή 8 Ιανουαρίου στο "Έτιχαντ" για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας. Το διπλό προσφέρεται στο εξωτερικό με απόδοση 1,75 κατά μέσο όρο και αν μη τι άλλο αξίζει το ρίσκο.

Τέλος με το διπλό της Μπράγκα επί της Σάντα Κλάρα στο εναρκτήριο ματς της 15ης αγωνιστικής. Η Μπράγκα προέρχεται από τον θρίαμβο με σκορ 3-0 επί της Μπενφίκα στο πρώτο τη ματς μετά την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος ενώ στην αντίπερα όχθη η Σάντα Κλάρα ηττήθηκε 1-0 εκτός έδρας από την Ζιλ Βιθέντε. Η Σάντα Κλάρα απογοητεύει και είναι στην 15η θέση με 3 νίκες, 4 ισοπαλίες και 7 ήττες (11-4 γκολ) ενώ η Μπράγκα είναι στην 3η θέση με 10 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες (32-12 γκολ). Η ομάδα του Αρτούρ Ζόρζε διαθέτει εξαιρετικούς παίκτες (Ορτά 6 γκολ, Μπανζά 5 γκολ, Βιτίνια 5 γκολ, Μεντέιρος 4 γκολ) και εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να πάρει τους βαθμούς της νίκης.

ΠΡΟΤΑΣΗ

Ταραγόνα – Οσασούνα 2

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι 2

Σάντα Κλάρα – Μπράγκα 2

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων μέσα από την ματιά του Νίκου Ζελιαναίου. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr