Νίκος Ζελιαναίος

Με τους ισχυρούς!

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023 - 14:58

Σπουδαία παιχνίδια στο σημερινό πρόγραμμα με Κύπελλο Ελλάδας, Σούπερ Καπ Ισπανίας και Κύπελλο Ιταλίας και θα εμπιστευθώ τους ισχυρούς, δηλαδή τον Ολυμπιακό, την «Βασίλισσα» και την Μίλαν!

Με τους ισχυρούς!

Αγώνας ρεβάνς της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας είναι αυτός ανάμεσα σε Ατρόμητο και Ολυμπιακό στο Περιστέρι. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται με το ένα πόδι στα προημιτελικά αφού στο πρώτο παιχνίδι στις 15 Δεκεμβρίου 2022 είχε επικρατήσει με σκορ 4-1 με δύο γκολ του Μαρσέλο (50΄και 65΄) και ένα των Μπιελ (7΄) και Ελ Αραμπί (64΄). Η ομάδα του Μίτσελ παραμένει αήττητη στα τελευταία οκτώ επίσημα ματς σε όλες τις διοργανώσεις με πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες. Η τελευταία ήττα του Ολυμπιακού σημειώθηκε στις 3 Ιανουαρίου 2022 με σκορ 2-0 εντός έδρας από τη Ναντ στο Γιουρόπα Λιγκ και η τελευταία του ήττα στις εγχώριες διοργανώσεις σημειώθηκε στις 17/10 στο εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ με σκορ 2-1. Ο Ολυμπιακός διέλυσε 4-0 τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό την περασμένη Κυριακή και έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση. Ο Ατρόμητος νίκησε 2-0 τον Ιωνικό στο πιο πρόσφατο παιχνίδι του για την 17η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ και συνέχισε την καλή του πορεία στο πρωτάθλημα αλλά στο Κύπελλο τα πράγματα είναι διαφορετικά και από την στιγμή που έπεσε πάνω στον Ολυμπιακό έχει συμβιβαστεί στην ιδέα του αποκλεισμού. Εξάλλου ακολουθεί το εκτός έδρας ματς με την Λαμία στο πρωτάθλημα, παιχνίδι πολύ πιο σημαντικό για την ομάδα της «δυτικής όχθης». Σημειώστε ότι ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 τον Ατρόμητο στις 2/10/2022 και πέρσι στις 15/12/21 Ατρόμητος – Ολυμπιακός 0-3.

Νοκ άουτ ματς για τα ημιτελικά του Σούπερ Καπ Ισπανίας είναι το παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης με την Βαλένθια και μάλιστα θα διεξαχθεί σε ουδέτερο έδαφος στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας για… εμπορικούς λόγους. Η «βασίλισσα» προέρχεται από ήττα με σκορ 2-1 από την Βιγιαρεάλ στο πρωτάθλημα και έμεινε τρεις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα αλλά το Σούπερ Καπ είναι διαφορετική υπόθεση. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η κάτοχος του τροπαίου αφού πέρσι νίκησε 2-0 στον τελικό την Αθλέτικ Μπιλμπάο, στο ίδιο γήπεδο που θα αντιμετωπίσει τώρα την Βαλένθια. Η τελευταία προέρχεται από απρόσμενη εντός έδρας ήττα με σκορ 1-0 από την Κάντιθ την περασμένη Παρασκευή και δεν έχει καθόλου καλό ηθικό. Πέρσι Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 στις 19/09/21 και Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια 4-1 στις 8/01/2022.

Νοκ άουτ ματς της φάσης των «16» για το 76ο Κύπελλο Ιταλίας είναι το παιχνίδι Μίλαν – Τορίνο και ο άσσος έχει πρώτη τύχη. Η Μίλαν είναι ανώτερη σε όλα της Τορίνο και φέτος διεκδικεί και το σκουντέτο όντας 2η στην βαθμολογία ενώ φυσικά επιδιώκει και την κατάκτηση του κυπέλλου. Η ομάδα του Στέφανιο Πιόλι προέρχεται από το εντός έδρας 2-2 με την Ρόμα την περασμένη Κυριακή σε ένα ματς όπου… αυτοκτόνησε αφού προηγήθηκε στο 77΄με το γκολ του Πόμπεγκα αλλά «κατάφερε» να δεχθεί δύο γκολ στο 87΄ και στις καθυστερήσεις και υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 2-2. Η Μίλαν είναι πανίσχυρη στο «Σαν Σίρο» με 7 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα ενώ η Τορίνο εκτός έδρας έχει 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες. Η Τορίνο έχει δύο σερί ισοπαλίες με το ίδιο σκορ στο 2023 κόντρα σε Βερόνα (εντός) και Σαλερνιτάνα (εκτός). Η Μίλαν μετρά έξι νίκες και δύο ισοπαλίες στα τελευταία οκτώ εντός έδρας ματς με την Τορίνο από τις 24/05/2015 και μετά.

ΠΡΟΤΑΣΗ

Ατρόμητος – Ολυμπιακός 2

Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια 1

Μίλαν – Τορίνο 1

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων μέσα από την ματιά του Νίκου Ζελιαναίου. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.