Νίκος Ζελιαναίος

Μπασακσεχίρ, Λίβερπουλ και Λάτσιο!

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023 - 13:39

Πολλές οι επιλογές στο πρόγραμμα της Κυριακής και θα δοκιμάσω την τύχη μου με την Μπασασεχίρ στην Α Τουρκίας, την Λίβερπουλ στο Κύπελλο Αγγλίας και την Λάτσιο στο Καμπιονάτo...

Μπασακσεχίρ, Λίβερπουλ και Λάτσιο!

Η Μπασακσεχίρ υποδέχεται στην Πόλη την Κόνιασπορ για την 21η αγωνιστική στην Α Τουρκίας και είναι φαβορί για τη νίκη. Η ομάδα του Εμρέ Μπελόζογλου βρίσκεται σε καλή κατάσταση με τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και μία μόλις ήττα στα έξι τελευταία ματς ενώ ενδιάμεσα προκρίθηκε στον 6ο γύρου του Κυπέλου σε βάρος της Καραγκουμρούκ. Στην αντίπερα όχθη η Κόνιασπορ δεν πείθει καθώς έχει μία νίκη, έξι ισοπαλίες και τρεις ήττες στα τελευταία δέκα ματς! Υπέρ του άσσου και η παράδοση (3 νίκες και 2 ισοπαλίες η Μπασακσεχίρ)!

Η αρχαιότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση στον κόσμο, το Κύπελλο Αγγλίας έχει πάντα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει την Μπράϊτον εκτός έδρας για τον 4ο γύρο του θεσμού και από την στιγμή που προσφέρεται με απόδοση κοντά στο 2,50 (μέσος όρος των κορυφαίων μπουκ) θα ήταν ατόπημα εκ μέρους μου να την αγνοήσω. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ διαγράφει κακή πορεία στην Πρέμιερ Λιγκ και κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης, οπότε το Κύπελλο αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα τίτλο την φετινή σεζόν. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είναι η κάτοχος του τροπαίου (νίκησε πέρσι στον τελικό την Τσέλσι στα πέναλτι) και θέλει να υπερασπιστεί τα κεκτημένα της. Η Μπράιτον φέτος διαγράφει εξαιρετική πορεία και φιγουράρει στην 6η θέση αλλά ακόμη και έτσι η Λίβερπουλ διαθέτει καλύτερους παίκτες και η πρόκριση θα εξαρτηθεί από τις δικές της… ορέξεις. Η Λίβερπουλ διατηρεί πολύ καλή παράδοση κόντρα στην Μπράϊτον και συγκεκριμένα έχει 6 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 μόλις ήττα σε 8 ματς (σε όλες τις διοργανώσεις) από τις 30 Ιανουαρίου 1991 και μετά.

Τέλος με Καμπιονάτο και το ντέρμπι Λάτσιο – Φιορεντίνα στο “Ολίμπικο” της Ρώμης για την 20η αγωνιστική. Η Λάτσιο διαγράφει εξαιρετική πορεία και είναι φαβορί για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ ενώ εντός έδρας είναι πολύ δυνατή με 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες. Η Φιορεντίνα χάνει μεγάλος μέρος της δυναμικής της εκτός έδρας (2-2-5) και στην παρούσα φάση βρίσκεται σε κακή κατάσταση με δύο σερί ήττες στα ματς με Ρόμα (2-0) και Τορίνο (0-1). Η Λάτσιο στο τελευταίο της παιχνίδι στις 24 Ιανουαρίου διέλυσε 4-0 την Μίλαν και έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση. Στο ματς του πρώτου γύρου Φιορεντίνα – Λάτσιο 0-4 και στο περσινό αντίστοιχο ματς Λάτσιο – Φιορεντίνα 1-0! Από την σεζόν 2016-17 και μετά η Λάτσιο έχει 6 νίκες και 1 ισοπαλία εντός έδρας κόντρα στην ομάδα της Φλωρεντίας!

ΠΡΟΤΑΣΗ

ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ – ΚΟΝΙΑΣΠΟΡ 1

ΜΠΡΑΪΤΟΝ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 2

ΛΑΤΣΙΟ – ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ 1

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων μέσα από την ματιά του Νίκου Ζελιαναίου. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr