Νίκος Ζελιαναίος

Κοπεγχάγη, Τότεναμ και Ατλέτικο Μαδρίτης!

Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2023 - 12:41

Πολλές οι επιλογές στο πρόγραμμα της Κυριακής και έχω ξεχωρίζει μια δυνατή τριάδα με την Κοπεγχάγη, την Τότεναμ και την Ατλέτικο Μαδρίτης...

Κοπεγχάγη, Τότεναμ και Ατλέτικο Μαδρίτης!

Αρχή με Δανία και την αναμέτρηση Λίνγκμπι – Κοπεγχάγη όπου θα ρισκάρω στο διπλό. Η διακοπή του πρωταθλήματος ήρθε στο κατάλληλο σημείο για την Λίνγκμπι αφού προηγουμένως είχε μία νίκη, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες στα έξι τελευταία της ματς. Η ομάδα του Κεντ Νίλσεν θα ξεκινήσει στο 2023 χωρίς τον τραυματία αρχηγό της Νταλ (αρ.μπακ) και τον επιθετικό Πέντερσεν ενώ νοκ άουτ και ο τιμωρημένος μέσος Κλάινγκε. Επίσης έχασε τον δεύτερο σκόρερ της, τον Νίκλας Χελένιους (5 γκολ) που πήγε στην Άαλμποργκ και τον μεσοεπιθετικό Νικολάι Βαλίς (2 γκολ και 3 ασίστ) που πήγε στην Μπρόντμπι, δηλαδή αποδυναμώθηκε σε μεγάλο βαθμό. Η Κοπεγχάγη θέλει να κάνει μια νέα αρχή αφού μετά από 17 ματς είναι στην 3η θέση και μπορεί να τα καταφέρει αφού ενισχύθηκε με τον επιθετικό Γκονσάλβες από την Μπενφίκα. Στα δύο τελευταία της φιλικά ματς νίκησε 2-1 την ΑΪΚ Στοκχόλμης και 2-0 την Νάεστβεντ και έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση. Η Κοπεγχάγη έχει αήττητο σερί επτά αγώνων με τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, Κοπεγχάγη – Σίλκεμποργκ 1-0. Γενικότερα η Κοπεχάγη μετρά 9 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 μόλις ήττα στα 13 τελευταία παιχνίδια της με την Σίλκεμποργκ, εντός και εκτός έδρας από τις 22/11/14 και μετά.

Συνέχεια με το Λονδρέζικο ντέρμπο Τότεναμ – Γουέστ Χαμ για την 24η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Η Τότεναμ επιδιώκει τη νίκη για να διατηρηθεί ζωντανή στην μάχη για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ και η Γουέστ Χαμ για να παραμείνει σε τροχιά παραμονής. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε έχει δύο νίκες (0-1 την Φούλαμ και 1-0 την Μάν. Σίτι) και μία ήττα (4-1 από την Λέστερ) στα τρία τελευταία της ματς ενώ την περασμένη Τρίτη ηττήθηκε 1-0 από την Μίλαν στο “Σαν Σίρο” στο πρώτα ματς της φάσης των “16” του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Γουέστ Χαμ απογοητεύει και στα δέκα τελευταία της παιχνίδια έχει μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και έξι ήττες. Υπέρ του άσσου συνηγορεί και η παράδοση. Η Τότεναμ μετρά τρεις νίκες (μία στο Λιγκ Καπ) και μία ισοπαλία στα τελευταία τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια της με τα “σφυριά” από τις 23/06/2020 και μετά. Η Γουέστ Χαμ έχει εκτός μάχης τους Κορνέτ, Ζουμά, Πακέτα και αμφίβολους τους Αγκουέρντ, Αρεόλα, Κρέσγουελ και Σκαματσά χωρίς τους Μπεντανκούρ, Μπισουμά, Λιορίς η Τότεναμ.

Τέλος με την αναμέτρηση Ατλέτικο Μαδρίτης – Αθλέτικ Μπιλμπάο για την 22η αγωνιστική στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε βρίσκεται σε ανοδική πορεία με τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες στα τελευταία πέντε παιχνίδια της ενώ η Μπιλμπάο έχει δύο νίκες και τρεις ήττες στο ίδιο διάστημα. Οι Βάσκοι χάνουν μεγάλο μέρος της δυναμική της εκτός έδρας και συγκεκριμένα έχουν μία νίκη, μία ισοπαλία και τρεις ήττες στις πέντε πιο πρόσφατες εξορμήσεις τους. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1. Σημειώστε ότι η Ατλέτικο διατηρεί εξαιρετική παράδοση στα εντός έδρας παιχνίδια της με την Μπιλμπάο και συγκεκριμένα μετρά έξι νίκες και μία ισοπαλία από τις 21 Μαΐου 2017 και μετά! Υπό αυτές τις συνθήκες ο άσσος έχει καλή τύχη.

ΠΡΟΤΑΣΗ

Σίλκεμποργκ – Κοπεγχάγη 2 (2,07)

Τότεναμ – Γουέστ Χαμ 1 (1,84)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Αθλέτικ Μπιλμπάο 1 (2,05)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων μέσα από την ματιά του Νίκου Ζελιαναίου. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr