Νίκος Ζελιαναίος

Σημεία με κίνητρο!

Σάββατο, 11 Μαρτίου 2023 - 12:17

Πολλές οι επιλογές στο πρόγραμμα του Σαββάτου και θα δοκιμάσω την τύχη μου με τον άσσο της Σέφιλντ Γιουνάϊτεντ στην Τσάμπιονσιπ Αγγλίας, τον άσσο της Εϊμπάρ στην Β Ισπανίας και το διπλό της Ντόρτμουντ στην Μπουντεσλίγκα...

Σημεία με κίνητρο!

Η Σέφιλντ Γιουνάϊτεντ αντιμετωπίζει την Λούτον στο «Μπράμαλ Λέιν» για την 36η αγωνιστική της Τσάμπιονσιπ Αγγλίας και έχει καλές πιθανότητες νίκης με βάση τα παρακάτω δεδομένα. Η Σέφιλντ Γιουνάϊτεντ βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας που οδηγεί απευθείας στα σαλόνια της Πρέμιερ Λιγκ και θέλει να παραμείνει εκεί μέχρι τέλους για να αποφύγει το ρίσκο των πλέι οφ. Η Σέφιλντ έχει πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες στα τελευταία δέκα παιχνίδια της ενώ μέσα στο «Μπράμαλ Λέιν» είναι πολύ ισχυρή με απολογισμό έντεκα νίκες, τρεις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες (35-16 γκολ). Η Λούτον είναι στην 5η θέση και διεκδικεί την παρουσία της στα πλέι οφ για την άνοδο ενώ έχει σημειώσει δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα στα έξι πιο πρόσφατα παιχνίδια της. Υπέρ του άσσου συνηγορεί και η παράδοση. Η Σέφιλντ Γιουνάϊτεντ μετρα τρεις σερί εντός έδρας νίκες (1-0, 4-0 και 2-0) επί της Λούτον, από την σεζόν 1995-96 και μετά. Πέρσι στις 22 Ιανουαρίου 2022 Σέφιλντ Γιουνάϊτεντ – Λούτον 2-0!

Συνέχεια με Β Ισπανίας και την αναμέτρηση της 31ης αγωνιστικής μεταξύ της Εϊμπάρ και την Μπούργκος στο “Ιπουρούα”. Η Εϊμπάρ του Γκαϊθκα Γκαριτάνο διαγράφει εξαιρετική πορεία, φιγουράρει στην 2η θέση της βαθμολογίας και διεκδικεί την απευθείας άνοδό της στα… σαλόνια της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Η Εϊμπάρ μετρά τρεις σερί νίκες κόντρα σε Λούγκο (0-2), Βιγιαρεάλ Β (2-0) και Τενερίφη και βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα ενώ εντός έδρας είναι πολύ δυνατή με απολογισμό δέκα νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μία μόλις ήττα (19-8 γκολ). Στην αντίπερα όχθη η Μπούργκος είναι στην 7η θέση αλλά με διαφορά πέντε βαθμών από την 6η και τελευταία θέση που οδηγεί στα πλέι οφ για την άνοδο. Η Μπούργκος δεν βρίσκεται σε διόλου καλή κατάσταση αφού έχει σημειώσει μία νίκη, τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες στα τελευταία της επτά ματς από τις 21/01/23 και μετά. Σημειώστε ότι η Εϊμπάρ διατηρεί εξαιρετική παράδοση και συγκεκριμένα μετρά τέσσερις νίκες (1-0, 1-0, 2-1 και 2-0) σε ισάριθμα εντός έδρας ματς με την Μπούργκος από τις 7/10/01 και μετά. Στο περσινό αντίστοιχο ματς, Εϊμπάρ – Μπούργκος 2-0 και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου Μπούργκος – Εϊμπάρ 1-2.

Στην Μπουντεσλίγκα η δράση συνεχίζεται με τα παιχνίδια της 24ης αγωνιστικής και θα εμπιστευθώ την Ντόρτμουντ, η οποία αντιμετωπίζει εκτός έδρας την εκ των ουραγών Σάλκε στο παραδοσιακό ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ. Η Ντόρτμουντ την περασμένη Τρίτη ηττήθηκε 2-0 από την Τσέλσι (1-0 η Ντόρτμουντ στο πρώτο ματς), αποκλείστηκε από την συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ και θα ρίξει πλέον το βάρος στο πρωτάθλημα εκεί όπου διεκδικεί τον τίτλο. Η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς είναι η πιο φορμαρισμένη της Μπουντεσλίγκα με οκτώ σερί νίκες από τις 22 Ιανουαρίου και μετά. Η Ντόρτμουντ έχει νικήσει διαδοχικά τις Άουγκσμπουργκ (4-3), Μάιντζ (1-2), Λεβερκούζεν (0-2), Φράϊμπουργκ (5-1), Βέρντερ Βρέμης (0-2), Χέρτα Βερολίνου (4-1), Χόφενχαϊμ (0-1) και Λειψία (2-1). Η Σάλκε απογοητεύει και είναι στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με απολογισμό 4 νίκες, 7 ισοπαλίες και 12 ήττες (18-42 γκολ). Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου Ντόρτμουντ – Σάλκε 1-0 και στο περσινό αντίστοιχο παιχνίδι Σάλκε – Ντόρτμουντ 0-4!

ΠΡΟΤΑΣΗ

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ – ΛΟΥΤΟΝ 1 (2,00)

ΕΪΜΠΑΡ – ΜΠΟΥΡΓΚΟΣ 1 (1,72)

ΣΑΛΚΕ – ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 2 (1,67)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων μέσα από την ματιά του Νίκου Ζελιαναίου. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr