Νίκος Ζελιαναίος

Euro 2024: "Πληρώνουν" οι ισχυροί!

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 - 15:04

Οι αγώνες της 2ης αγωνιστικής της προκριματικής φάσης του Euro 2024 δεσπόζουν στο σημερινό πρόγραμμα και θα εμπιστευθώ τους θεωρητικά ισχυρούς…

Euro 2024:

Ημέρα Εθνικών ομάδων η σημερινή και θα δοκιμάσω την τύχη μου με μια τριάδα από τα προκριματικά του Euro 2024 και συγκεκριμένα θα παίξω το διπλό της Γαλλίας, το διπλό της Σερβίας και τον άσσο της Ουγγαρίας.

Η Γαλλία αντιμετωπίζει στο Δουβλίνο την Ιρλανδία στο δεύτερο παιχνίδι της στον Β Όμιλο της προκριματικής φάσης του Euro 2024 και εύκολά ή δύσκολα θα πάρει τους βαθμούς της νίκης αφού είναι μια κλάση ανώτερη από την αντίπαλό της. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσαμπ ήταν φιναλίστ στο πρόσφατο Μουντιάλ στο Κατάρ και διαθέτει στις τάξεις της ένα γαλαξία αστέρων όπως είναι οι Εμπαμπέ (38 γκολ σε 67 συμμετοχές), Γκριεζμάν (43 γκολ σε 118 συμμετοχές) και Ζιρού (53 γκολ σε 121 συμμετοχές). Η Γαλλία διέλυσε 4-0 την Ολλανδία στο «Σταντ ντε Φρανς» την περασμένη Παρασκευή και έδειξε με το καλημέρα ότι είναι το μεγάλο «αφεντικό» του ομίλου. Η Ιρλανδία είχε ρεπό την πρώτη αγωνιστική και θα δώσει το πρώτο της ματς στα προκριματικά. Στο τελευταίο της φιλικό παιχνίδι, την περασμένη Τετάρτη νίκησε 3-2 την Λετονία αλλά έδειξε μεγάλες αδυναμίες στην άμυνα. Υπέρ του διπλού συνηγορεί και η παράδοση που θέλει την Γαλλία να μετρά τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία στα τελευταία πέντε (4 επίσημα και 1 φιλικό) παιχνίδια της με την Ιρλανδία από το 2005 και μετά. Θα παίξω διπλό ημίχρονο και διπλό τελικό σκορ με απόδοση 2,40!

Από το Δουβλίνο στην Ποντγκόριτσα και στο γειτονικό ντέρμπι του 7ου ομίλου Μαυροβούνιο – Σερβία. Το Μαυροβούνιο νίκησε 1-0 την Βουλγαρία στο Ρζαγκάρντ την πρώτη αγωνιστική και η Σερβία επικράτησε 2-0 της Λιθουανίας στο Βελιγράδι. Η Σερβία με τον σπουδαίο Ντράγκαν Στοϊκοβιτς στον πάγκο της μπορεί να διπλασιάσει τις επιτυχίες της αφού διαθέτει καλύτερο ρόστερ με πρωταγωνιστές τους επιθετικούς της Φούλαμ και της Γιουβέντους, δηλαδή με τους Μίτροβιτς (52 γκολ σε 80 συμμετοχές) και Βλάχοβιτς (11 γκολ σε 20 συμμετοχές) αλλά και με τους πολύπειρους Τάντιτς (Άγιαξ), Κόστιτς (Γιουβέντους), Γκουντέλι (Σεβίλλη), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (Λάτσιο), Μιλένκοβιτς (Φιορεντίνα), Πάβλοβιτς (Ερυθρός Αστέρας) κλπ. Η Σερβία αντιμετώπισε το Μαυροβούνιο στην Λίγκα Εθνών (2018-19) και σημείωσε δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Στις 11 Οκτωβρίου 2018 Μαυροβούνιο – Σερβία 0-2 και στις 17/11/2018 Σερβία – Μαυροβούνιο 2-1.

Τέλος με την αναμέτρηση της Ουγγαρίας με την Βουλγαρία επίσης στον 7ο όμιλο, στην Βουδαπέστη. Η Ουγγαρία είχε ρεπό στην πρεμιέρα ενώ η Βουλγαρία ηττήθηκε 1-0 εντός έδρας από το Μαυροβούνιο. Η Ουγγαρία με τον Ιταλό Μάρκο Ρόσι στον πάγκο της βρίσκεται σε ανοδική πορεία και προέρχεται από δύο φιλικές νίκες και συγκεκριμένα νίκησε 2-1 την Ελλάδα στις 20 Νοεμβρίου 2022 και την Εσθονία με σκορ 1-0, την περασμένη Πέμπτη 23 Μαρτίου. Στις 8 Οκτωβρίου 2020 Βουλγαρία – Ουγγαρία 1-3 στα πλέι οφ για το Euro 2020. Οι Μαγυάροι διαθέτουν καλύτερους παίκτες με τους Σαλάι (Φράϊμπουργκ), Σζομποσζλάι (Λειψία), Ορμπάν (Λειψία) και μπορούν να σημειώσουν την πρώτη τους νίκη στην διοργάνωση.

ΠΡΟΤΑΣΗ

ΙΡΛΑΝΔΙΑ – ΓΑΛΛΙΑ 2/2 (2,40)

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ – ΣΕΡΒΙΑ 2 (1,85)

ΟΥΓΓΑΡΙΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 1 (1,87)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων μέσα από την ματιά του Νίκου Ζελιαναίου. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr