Στράτος Διακουμόπουλος

Γκολ και κόρνερ!

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 - 13:39

Τα γκολ στο κύπελλο Κύπρου και τα κόρνερ στο Νέο Φάληρο αποτελούν τα σημεία που θα μας στείλουν ξανά στο ταμείο

Γκολ και κόρνερ!

Σε νοκ άουτ ματς για τους «16» του κυπέλλου Κύπρου, ο ΑΠΟΕΛ υποδέχεται τον Άρη Λεμεσού. Ο ΑΠΟΕΛ δεν ξεκίνησε καλά στη σεζόν, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας βρίσκεται πλέον σε απόσταση βολής από την πρώτη θέση. Η κραταιά ομάδα της Λευκωσίας φυσικά και θέλει και το κύπελλο για να επιστρέψει στον θρόνο του κυπριακού ποδοσφαίρου πανηγυρίζοντας το νταμπλ. Παραμένουν οι απουσίες των κεντρικών μέσων Κονσταντίνοφ, Σατσιά και των μεσοεπιθετικών Βιγιαφάνες και Εφρέμ. Δεν θα ρισκάρει ροτέισον ο Σέρβος κόουτς Βλάνταν Μιλόγεβιτς, θα χρησιμοποιήσει την καλύτερη ενδεκάδα. Ο Άρης στέκεται και φέτος ανταγωνιστικός στο υψηλό επίπεδο. Μπορεί εσχάτως να μην πατάει τόσο καλά στα πόδια του, όπως φαίνεται και στο σερί έξι αγώνων χωρίς νίκη, αλλά είναι ικανός να πάρει αποτέλεσμα κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Είχαν προηγηθεί πέντε συνεχόμενες ισοπαλίες πριν από την ήττα 4-3 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ Λάρνακας. Επανέρχεται ο στόπερ Μπρόρσον. Ανέτοιμοι ο κεντρικός αμυντικός Μεντιούπ και ο δημιουργικός μέσος Σπόλιαριτς. Αμφίβολος ο στράικερ Κοκόριν. Ο ΑΠΟΕΛ είναι το φαβορί, αλλά και ο Άρης μπορεί να σκοράρει!

Στο πρώτο ματς της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Άρη, για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών. Στο πρωτάθλημα πήρε έστω και δύσκολα την νίκη (1-0) που τον κρατά στο κυνήγι του τίτλου. Ανάλογος είναι ο στόχος και στο κύπελλο, από τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» και φέτος επιδιώκουν την κατάκτηση του νταμπλ, στις εγχώριες διοργανώσεις. Ο κόουτς Μίτσελ επιχαίρει για το γεγονός πως οι Πειραιώτες παρουσιάζονται αξιόπιστοι στην άμυνα. Στις τέσσερις συνεχόμενες νίκες που μετρά στο πρωτάθλημα, δεν έχει δεχθεί ούτε ένα γκολ. Ο Άρης δεν μπόρεσε να πάρει θετικό αποτέλεσμα στο εκτός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, όπου ούτως ή άλλως έχει μείνει πίσω στην κούρσα του τίτλου και αρκείται σε μια θέση στα πλέι οφ. Το κύπελλο αποτελεί ρεαλιστικό στόχο για τους «κίτρινους», έχουν την ρεβάνς στη Θεσσαλονίκη και θα τα δώσουν όλα για θετικό αποτέλεσμα στο Νέο Φάληρο. Ζητούμενο παραμένει η βελτίωση στην τελική προσπάθεια και το σκοράρισμα. Αναμένουμε έντονη πίεση από τον Ολυμπιακό για να πάρει σκορ ασφαλείας ενόψει της ρεβάνς του Χαριλάου. Επιλέγουμε τα κόρνερ των γηπεδούχων!

ΠΡΟΤΑΣΗ

ΑΠΟΕΛ-Άρης Λεμεσού Γκολ-γκολ (2,10)

Ολυμπιακός-Άρης ο Ολυμπιακός πάνω από 5.5 κόρνερ (1.90) ή πάνω από 6,5 κόρνερ (2,60)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων μέσα από την ματιά του Στράτου Διακουμόπουλου. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr