Ηλίας Βλάχος

Η τελευταία ευκαιρία της Μπάγερν Μονάχου

Τρίτη, 9 Απριλίου 2024 - 13:11

Δυο ματς, μια ευκαιρία για έναν τίτλο. Δύο χρόνια, γεμάτα κακές αποφάσεις. 

Η τελευταία ευκαιρία της Μπάγερν Μονάχου

Είναι προφανές ότι στην Μπάγερν Μονάχου, το μυαλό είναι στο Champions League και μόνο εκεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ο Τούχελ παρέδωσε τον τίτλο την προηγούμενη εβδομάδα στην Λέβερκουζεν και με την Χάιντενχαϊμ άφησε πέντε – έξι παίκτες εκτός για να τους έχει έτοιμους στον πρώτο αγώνα με την Άρσεναλ.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Αυτό δεν σημαίνει ότι η Μπάγερν Μονάχου είναι το φαβορί για τους αγώνες με τους κανονιέρηδες. Αγωνιστικά, πριν μπουν στο γήπεδο, δεν υπάρχει σύγκριση. Η Άρσεναλ αυτή τη στιγμή απλά δεν χάνει ή μάλλον είναι εξαιρετικά απίθανο να την νικήσεις.

Οι Βαυαροί από την πλευρά τους, έχουν χάσει μέσα στο 2024 ήδη έξι παιχνίδια και έχουν κρατήσει μόνο τρεις φορές το μηδέν στην εστία τους σε δεκαπέντε αγώνες. Το 2023 έχασαν μόλις εννέα παιχνίδια όλη την χρονιά. Είναι μια ομάδα πληγωμένη, μια ομάδα που δεν μπορεί να κατηγορήσει κανέναν άλλον από τον «εαυτό» της για οσα τραβάει αυτή τη στιγμή.

Από το... ακούμε τους παίκτες και διώχνουμε τον Νάγκελσμαν στο... κακώς τον διώξαμε, ας διώξουμε τον Καν και τον Σαλιχάμιτζιτς στο... κακώς τους διώξαμε κι αυτούς μήπως να πάρουμε φορ στο... δεν κάνει ο Τούχελ αλλά ας τον κρατήσουμε για ένα ματς ακόμα, για ένα ματς ακόμα, για ένα ματς ακόμα κ.ο.κ. . Ακούστηκε μέχρι και το... επιστροφή του Νάγκελσμαν αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να ξηλωθούν οι «παλιοί» γιατί με τον Νόιερ δεν θέλουν ιδιαίτερα να βλέπονται αν και στην Εθνική μάλλον αυτό θα γίνει, και εκεί, αναγκαστικά.

Κάποτε η Μπάγερν δεν καθυστερούσε να πάρει αποφάσεις για το καλό και την πρόοδο της ομάδας... έδιωξε τον Κόβατς Νοέμβριο του 2019 και ανέλαβε ο Χάνζι Φλικ που πήρε το Champions League λίγους μήνες μετά... ο Χάινκες είχε παίξει δύο σερί τελικούς Champions League κατακτώντας τον τελευταίο το καλοκαίρι του 2013 και έφυγε γιατί όταν μπορείς να πάρεις τον Γκουαρδιόλα, τον παίρνεις.

Ακολουθήστε με και ΕΔΩ στο instagram!

Δύο λόγοι υπάρχουν για να βρεθεί ισορροπία σε αυτό το ζευγάρι. Ο ένας είναι ότι η Μπάγερν μπορεί να αντιμετωπίζει αδιάφορα το πρωτάθλημα και να παίρνει ανάσες πριν και από τα δύο παιχνίδια κάτι που η Άρσεναλ δεν μπορεί να κάνει. Ο δεύτερος είναι αυτή η ρημάδα η φανέλα και δεν θέλω να ακούω για συγκρίσεις των δύο ομάδων. Σταματήστε πριν αρχίσετε.

Η Άρσεναλ όσο καλή και αν είναι – ακόμη πιστεύω ότι θα πάρει το πρωτάθλημα στην Αγγλία – έχασε από την Πόρτο και την απέκλεισε στα πέναλτι στην Αγγλία. Θα έπρεπε να έχει γίνει πιο εύκολα ή τουλάχιστον ο Αρτέτα πίστεψε ότι θα γίνει εύκολα για αυτό και έβαλε σχεδόν τα δεύτερα στο πρώτο ματς και ηττήθηκε στο Ντραγκάο.

Η Μπάγερν είναι άλλο θηρίο, πληγωμένο αλλά, θηρίο.

Είναι ένα θηρίο που παίζει την τελευταία του ευκαιρία για έναν τίτλο και είναι αφοσιωμένο μόνο σε αυτό και αν στην Άρσεναλ πιστεύουν ότι πάνε για περίπατο και ετοιμάζονται να γελάσουν με τον Χάρι Κέιν και την γκαντεμιά του (ακόμα ψάχνει έναν τίτλο) ας το σκεφτούν καλύτερα. Θα είναι δύο δύσκολα βράδια.