Ειδήσεις

Ματσάρα στο "Στάμφορντ Μπριτζ"!

Τετάρτη, 6 Απριλίου 2022 - 15:32

Τσέλσι και Ρεάλ Μαδρίτης υπόσχονται πλούσιο θέαμα σήμερα το βράδυ (22:00) στο πρώτο τους ματς για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η κάτοχος του τροπαίου Τσέλσι κόντρα στην "Βασίλισσα" Ρεάλ Μαδρίτης σε ένα παιχνίδι όπου θα... πέσουν κορμιά για την κατάκτηση της νίκης!

Ματσάρα στο

Τσέλσι και Ρεάλ Μαδρίτης διασταυρώνουν τα ξίφη τους την Τετάρτη το βράδυ (22:00) στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, στο πιο αμφίρροπο ίσως ζευγάρι της φετινής διοργάνωσης. Από την μία πλευρά η Τσέλσι των 2 Τσάμπιονς Λιγκ (2012 και 2021) και από την άλλη πλευρά η «Βασίλισσα» των 13 τίτλων στο Κύπελλο Πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ! Σύμφωνα με τα κιτάπια της παράδοσης οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες 5 φορές και η Τσέλσι παραμένει αήττητη με 3 νίκες και 2 ισοπαλίες (7-3 γκολ). Τσέλσι και Ρεάλ Μαδρίτης έχουν ανοικτούς λογαριασμούς από πέρσι καθώς συναντήθηκαν στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο πρώτο ματς στις 27 Απριλίου 2021 Ρεάλ Μαδρίτης – Τσέλσι 1-1 και στον αγώνα ρεβάνς στο Λονδίνο στις 5 Μαϊου 2021 Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης 2-0. Αξίζει να σημειώσουμε ότι Τσέλσι και Ρεάλ Μαδρίτης συναντήθηκαν για πρώτη φορά στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων ομάδων Ευρώπης, ο οποίος έγινε στην Αθήνα, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» παρουσία 45 χιλιάδων θεατών. Το ματς έληξε ισόπαλο 1-1, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει και δεύτερος τελικό, καθώς δεν προβλεπόταν παράταση. Και αυτός έγινε στο «Καραϊσκάκη» δύο ημέρες αργότερα (21/5). Στη δεύτερη αναμέτρηση η ομάδα του Λονδίνου επικράτησε με 2-1 και σήκωσε την κούπα στον ελληνικό ουρανό! Η Τσέλσι έχει δώσει συνολικά 47 ματς στα Κύπελλα Ευρώπης κόντρα σε ομάδες της Ισπανίας και έχει θετικό απολογισμό με 19 νίκες, 18 ισοπαλίες και 10 ήττες (69-53 γκολ) ενώ μέσα στο Λονδίνο έχει δώσει 21 ματς με 11 νίκες, 7 ισοπαλίες και 3 ήττες. Από την άλλη πλευρά η Ρεάλ Μαδρίτης έχει δώσει 44 ματς κόντρα σε ομάδες της Αγγλίας και έχει σημειώσει 17 νίκες, 13 ισοπαλίες και 14 ήττες. Η «Βασίλισσα» έχει αγωνιστεί 19 φορές επί Αγγλικού εδάφους και μετρά 6 νίκες, 5 ισοπαλίες και 8 ήττες! Σημειώστε ότι στις 11 Αυγούστου 2021 η Τσέλσι συναντήθηκε με την Βιγιαρεάλ στο Σούπερ Καπ Ευρώπης στο Μπέλφαστ και αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στην κανονική διάρκεια αλλά η Τσέλσι επικράτησε τελικά στα πέναλτι με σκορ 6-5!

Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης

Η Τσέλσι ήταν το φαβορί με τη Λιλ και δεν είχε θέμα στο να το επιβεβαιώσει, το έκανε με δύο νίκες. Το πρώτο υψηλό εμπόδιο για τους κατόχους του τροπαίου έρχεται στα προημιτελικά, με την ομάδα του Τόμας Τούχελ να χάνει την πρωτιά στον όμιλο στο τελευταίο λεπτό της τελευταίας αγωνιστικής (3-3 με τη Ζενίτ). Βρίσκεται σε φάση διοικητικής μετάβασης και υπάρχει αναταραχή, θετικό το ότι πήρε ειδική άδεια ώστε να γεμίσει το «Στάμφορντ Μπριτζ». Με οκτώ νίκες στα 14 τελευταία στην Ευρώπη, διασύρθηκε (4-1 εντός) από την Μπρέντφορντ για την Πρέμιερ. Εκτός δράσης παραμένει ο Τσίλγουελ (α. 4/0, 6/0), ενώ αμφίβολος δίνεται αυτή τη φορά ο Χάντσον-Οντόι (μ.-ε. 1/0, 15/1). Αναμένεται διαθέσιμος αυτή τη φορά ο Πούλισικ (μ. 1/0, 15/4).

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ

Απέκλεισε την πρωταθλήτρια Γαλλίας Λιλ στους «16», πανηγυρίζοντας δύο νίκες (2-0 εντός και 2-1 εκτός έδρας).

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχασε στην έδρα της Παρί, από την οποία δέχθηκε πρώτη γκολ στην ισπανική πρωτεύουσα, αλλά το χατ τρικ του εμβληματικού φορ Καρίμ Μπενζεμά την έστειλε... καρφί στα προημιτελικά. Σπουδαία πρόκριση για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, η όρεξη ανοίγει. Στους «8» της κορυφαίας διοργάνωσης έχει παίξει τέσσερις φορές με αγγλική ομάδα και σημείωσε μόνο προκρίσεις. Δύσκολο έργο είχε στην Πριμέρα, ωστόσο επιβλήθηκε 2-1 στην έδρα της Θέλτα, με δύο πέναλτι του Μπενζεμά, στο... τσεπάκι της ο τίτλος. Εκτός δράσης για ακόμη ένα ματς οι Αζάρ (μ. 3/0, 17/0), Ισκο (μ. 11/1), Μιγέλ Ορτέγα (α. 1/0, 3/0), Γιόβιτς (μ. 3/0, 13/1). Θετικό το ότι δεν αναφέρθηκαν απρόοπτα αγωνιστικά προβλήματα. Κανονικά στον πάγκο ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από κορονοϊό τις τελευταίες ημέρες και δεν ταξίδεψε με την αποστολή της ομάδας αλλά τελικά το ξεπέρασε και θα βρεθεί απόψε στον πάγκο της "Βασίλισσας". Ο Αντσελότι γνωρίζει πολύ καλά την Τσέλσι αφού την διετία 2009-11 ήταν στον πάγκο της!

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ

Απέκλεισε την Παρί Σεν Ζερμέν με εκτός έδρας ήττα 1-0 και εντός έδρας νίκη 3-0.