Ειδήσεις

Προκριματικά Champions League: Γλίτωσε τα χειρότερα η Μονακό (vids)

Τρίτη, 2 Αυγούστου 2022 - 23:10

Η ομάδα του Πριγκηπάτου ισοφάρισε στο 80' την Αϊντχόφεν, αφήνοντας ανοικτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς για τον γ’ προκριματικό. Καθαρό προβάδισμα για Βικτόρια Πλζεν και Ντιναμό Ζάγκρεμπ που νίκησαν εκτός έδρας με 2-1 τις Σέριφ Τίρασπολ και Λουντογκόρετς αντίστοιχα.

Προκριματικά Champions League: Γλίτωσε τα χειρότερα η Μονακό (vids)

Η Αϊντχόφεν είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο και άνοιξε το σκορ στο 38' όταν ο Λουκ ντε Γιονγκ έστρωσε στον Φέερμαν που σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής για το 0-1.
Οι Μονεγάσκοι ανέβασαν στροφές στην επανάληψη, απείλησαν στο 49' με το σουτ του Μιναμίνο, μόλις άουτ και στο 80' μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Ντισασί βρέθηκε σε θέση βολής και από κοντά έγραψε το 1-1. Ενώ στο 88' η Μονακό άγγιξε το δεύτερο γκολ με την κεφαλιά του Φοφανά και την μπάλα να τραντάζει το δεξί δοκάρι.

Στην Μολδαβία, η Σέριφ των Ευαγγέλου (έμεινε στον πάγκο)-Μπότου(μπήκε στο 72') κέρδισε πέναλτι στο 36' και το εκτέλεσε εύστοχα ο Ιμπραχίμ Ακάνμπι. Ομως πέντε λεπτά αργότερα κέρδισαν πέναλτι και οι Τσέχοι με τον Τομάς Χόρι, να το αξιοποιεί για το 1-1. Η ολική ανατροπή για την Βικτόρια Πλζεν ήρθε στο 55' με σκόρερ τον Πάβελ Μπούτσα.

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ μπήκε πολύ δυνατά στην έδρα της Λουντογκόρετς, προηγήθηκε στο 6' με τον Ντίνο Πέριτς και τρία λεπτά αργότερα ο γκολκίπερ των Βούλγαρων, Παντ, έβαλε αυτογκόλ σε προσπάθεια του να διώξει (0-2).
Η Λουντογκόρετς αντέδρασε μειώνοντας στο 22’ με τον Μπερνάρντ Τεκπετέι. Στο δεύτερο ημίχρονο χάθηκαν αρκετές ευκαιρίες εκατέρωθεν, με το 1-2 να μένει μέχρι τέλους.