Ειδήσεις

Η ΑΕΚ λύγισε στην έδρα της Αντβέρπ (1-0), όλα θα κριθούν στην "Αγιά-Σοφιά" [vid]

Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2023 - 00:08

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη, όμως έχασε αρκετές και σημαντικές ευκαιρίες (έχοντας και αριθμητικό αβαντάζ από το 50') και τελικά το πρώτο ματς από την νταμπλούχο Βελγίου, όμως έδειξε ότι την "έχει"...

Η ΑΕΚ λύγισε στην έδρα της Αντβέρπ (1-0), όλα θα κριθούν στην

Η ΑΕΚ δεν πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε στο Μποζουίλ, καθώς ηττήθηκε 1-0 και θα ψάξει στη Νέα Φιλαδέλφεια την ανατροπή - πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Η Αντβέρπ πήρε το προβάδισμα στο σκορ στο 16ο λεπτό. Οι Βέλγοι άλλαξαν όμορφα την μπάλα και ο Φερμίρεν με ωραία κάθετη βρήκε τον Γιάνσεν μέσα στην περιοχή, ο οποίος με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Μπατάιγ στο 50ο λεπτό για σκληρό μαρκάρισμα με τις τάπες στον αστράγαλο του Γκατσίνοβιτς. Η ρεβάνς θα γίνει την επόμενη Τετάρτη, 30 Αυγούστου στην OPAP Arena στις 22:00.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 16΄ με ασίστ του νεαρού Φερμέιρεν και υποδειγματική εκτέλεση του Γιάνσεν. Από το σημείο εκείνο οι παίκτες του Φαν Μπόμελ άφησαν αρκετούς χώρους που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ, χωρίς αποτέλεσμα. Ο έμπειρος Αλντερβάιρελντ έκοψε την τελευταία στιγμή το σουτ του Γκαρσία στο 28΄, ενώ στο 43΄ ο Πινέδα από εξαιρετικό γύρισμα του Τσούμπερ ήταν έτοιμος να σκοράρει, όμως ο Φερμέιρεν απέκρουσε με το κορμί του, σώζωντας σίγουρο γκολ. Λίγο μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα τραυματίστηκε (τράβηγμα) ο Λιβάι Γκαρσία, αφήνοντας τη θέση του στον Πόνσε, ο οποίος επανεμφανίστηκε με τα κιτρινόμαυρα μετά από τέσσερα χρόνια.

Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου οι ισορροπίες άλλαξαν. Ένα ανόητο μαρκάρισμα του Μπατάιγ στον Γκατσίνοβιτς επέφερε την απευθείας κόκκινη κάρτα και έτσι η ΑΕΚ απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα μόλις στο 51΄. Οι Βέλγοι οπισθοχώρησαν μαζικά και το ματς παίχτηκε στο μισό γήπεδο. Απέναντι στην κλειστή άμυνα, η ΑΕΚ αδυνατούσε να βρει λύσεις. Οι νεαροί Βέλγοι, συνεπικουρούμενοι από τους βετεράνους Ντε Λετ, Αλντερβάιρελντ ήταν ενθουσιώδεις και αποφασισμένοι να μην παραδοθούν εύκολα. Στο 78΄ ο Μπιτέζ απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Μάνταλου με την ΑΕΚ να έχει στήσει… πολιορκία και να ψάχνει με υπομονή μια κλασική ευκαιρία. Ο Μπιτέζ δήλωσε «παρών» και σε μια κεφαλιά του Πόνσε στο 88΄. Λίγο νωρίτερα, πάντως, λίγο έλειψε να γίνει το 2-0 όταν ο Κουλιμπαλί εκμεταλλεύτηκε αδράνεια των αμυντικών και πλάσαρε τον Αθανασιάδη, στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ.

ΑΝΤΒΕΡΠ: Μπουτέζ, Ντε Λατ, Αλντερβάιρελντ, Κουλιμπαλί, Μπατάιγ, Μπαλίκουισα, Εκέλενκαμπ (56' Φαν ντεν Μπος), Κεϊτά, Φερμίρεν, Οντρέικα (56' Βάινς), Γιάνσεν (70' Μούχα).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (67' Αραούχο), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (46' Γιόνσον), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (67' Ελίασον), Άμραμπατ, Τσούμπερ (67' Μάνταλος), Γκαρσία (36' λ. τρ. Πόνσε).

https://youtu.be/Yc6JU95uE10