Ειδήσεις

Champions League: "Ορθια" στο Μιλάνο η Νιούκαστλ, με το.. δεξί η Λειψία

Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023 - 22:09

Η αυλαία στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης άνοιξε σε Ελβετία και Ιταλία, με τους γηπεδούχους να μην εκμεταλλεύονται τις έδρες τους. Η Λειψία επιβεβαίωσε και στη Βέρνη την εξαιρετική της κατάσταση νικώντας 3-1 την Γιουνγκ Μπόις, ενώ στο Σαν Σίρο η Νιούκαστλ άντεξε κόντρα στην ανώτερη Μίλαν (0-0).

Champions League:

Η έναρξη στην τρίτη συμμετοχή της Γιουνγκ Μπόις στον θεσμό (όλες από το 2018 και έπειτα) δεν ήταν αυτή που θα περίμεναν οι οπαδοί της. Καλύτερη ομάδα η Λειψία, το έδειξε και μέσα στο γήπεδο και με το υπέρ του 3-1 το συγκρότημα του Μάρκο Ρόζε έκανε το ιδανικότερο ξεκίνημα στο 7ο γκρουπ.

Οι «κόκκινοι ταύροι» στην 6η τους παρουσία στους ομίλους αντιμετώπισαν για πρώτη φορά ομάδα από την Ελβετία και κατάφεραν να φύγουν με το «διπλό», που τους βάζει από νωρίς σε «θέση οδηγού» για την πρόκριση στα νοκ άουτ.

Μόλις στο 3ο λεπτό από κόρνερ του Ράουμ, ο Σιμακάν με κεφαλιά και την εύνοια μιας κόντρας άνοιξε το σκορ για τη γερμανική ομάδα. Η Γιουνγκ Μπόις, που είναι επίσης μια πολύ επιθετική ομάδα, κατάφερε να ισοφαρίσει στο 33ο λεπτό με ένα πανέμορφο γκολ του Ελία από συνεργασία πολλών παικτών.

Η Λειψία όμως στο δεύτερο ημίχρονο αύξησε την πίεσή της και στο 73′ πήρε και πάλι προβάδισμα στο σκορ με τον Σλάγκερ, ο οποίος βρήκε αρκετά μέτρα ελεύθερα έξω από την περιοχή και σούταρε με το αριστερό για το 2-1. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Σέσκο στις καθυστερήσεις για ένα αποτέλεσμα που ουσιαστικά χρίζει από την πρώτη αγωνιστική τη Λειψία φαβορί για πρόκριση στα νοκ άουτ στο πλευρό της Μάντσεστερ Σίτι.

Γιουνγκ Μπόις (Ραφαέλ Βικί): Ρατσιόπι, Αμεντά, Καμαρά, Γιάνκο (69′ Μπλουμ), Μπενίτο, Λάουπερ (77′ Μάλες), Νιασέ (85′ Ενσαμά), Γκαρσία (77′ Πέρσον), Ούγκρινιτς, Ελία, Ίτεν (70′ Γκανβουλά)

Λειψία (Μάρκο Ρόζε): Μπλάζβιχ, Σιμακάν, Λουκεμπά, Χένρικς, Ράουμ, Καμπλ, Σλάγκερ, Σίμονς (88′ Βέρνερ), Φόρσμπεργκ (80′ Μπαουμγκάρτνερ), Οπεντά (88′ Λεντζ), Πόουλσεν (64′ Σέσκο)

Ατυχοι οι "ροσονέρι"

Η ημιφιναλίστ της περασμένης διοργάνωσης, Μίλαν, ήταν πολύ καλύτερη από τη Νιούκαστλ, έχασε αρκετές ευκαιρίες, αλλά τελικά οι «ανθρακωρύχοι» άντεξαν κι έφυγαν με το πολύτιμο βαθμό από το Μιλάνο (0-0), στην επιστροφή τους σε ομίλους του Champions League μετά από 20 χρόνια!

Μετά το ταπεινωτικό 5-1 από την Ίντερ, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο ντέρμπι της Serie A, η Μίλαν ήθελε πάση θυσία τη νίκη, τόσο για βαθμολογικούς, αλλά κυρίως για ψυχολογικούς λόγους.

Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι πίεσε, έχασε σημαντικές ευκαιρίες, ωστόσο, το γκολ δεν ήρθε κι έτσι... περιορίστηκε στον ένα βαθμό. Στη μεγαλύτερη στιγμή του 1ου μέρους, ο Τζέικομπ Μέρφι απέκρουσε πάνω στη γραμμή σουτ του Τομάζο Πόμπεγκα, ύστερα από φανταστικό σλάλομ του Λεάο αλλά και καταστροφικό τελείωμα.

Στο δεύτερο μέρος ο Πιόλι πέρασε στον αγώνα τους Κρίστιαν Πούλισικ, Τιτζάνι Ράιντερς και Γιουνούς Μουσά προκειμένου να ενισχύσει την μεσοεπιθετική του γραμμή, ωστόσο, δεν είδε αυτά που περίμενε. Στο 74' η κεφαλιά του Λεάο πέρασε λίγο έξω, ενώ στο 81' ο Μενιάν τραυματίστηκε και πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου, δίνοντας τη θέση του στον Σπορτιέλο.

Ο Ιταλός γκολκίπερ χρειάστηκε να δείξει τα αντανακλαστικά του στο τέλος, καθώς στις καθυστερήσεις μετά από ωραία ανάπτυξη των Άγγλων, η μπάλα στρώθηκε στον Λόνγκσταφ, ο οποίος έπιασε το δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον κίπερ των «ροσονέρι» να βγάζει εντυπωσιακά και το 0-0 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Μενιάν (81' Σπορτιέλο), Καλάμπρια (46' Φλορέντζι), Τιάο, Τομόρι, Ερναντέζ, Λόφτους Τσικ (72' Μουσά), Κρούνιτς, Πόμπεγκα (61' Ράιντερς), Τσουκουέζε (61' Πούλισικ), Ζιρού, Λεάο

Νιούκαστλ (Εντι Χάουι): Πόουπ, Τρίπιερ, Σερ, Μπότμαν, Μπερν, Λόνγκσταφ, Γκιμαράες, Τονάλι (73' Άντερσον), Μέρφι (63' Γουίλσον), Ίσακ (90+1' Μπαρνς), Γκόρντον (63' Αλμιρόν)