Ειδήσεις

Νίκη-θρίλερ της ΑΕΚ, "αέρας" ο Παναθηναϊκός! [vid]

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023 - 23:15

Σε ματς που άναψε για τα καλά στο τέλος και κρίθηκε με τρία πέναλτι (!) η ΑΕΚ νίκησε με την.. ψυχή στο στόμα 2-1 τον Ατρόμητο στην OPAP-Arena! Αντιθέτως ο Παναθηναϊκός είχε ένα εύκολο βράδυ στην Τρίπολη επικρατώντας με 4-1 του Αστέρα.

Νίκη-θρίλερ της ΑΕΚ,

Σε ένα ματς-θρίλερ στην OPAP Arena, η ΑΕΚ επικράτησε 2-1 του Ατρομήτου, με τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς να ευστοχεί σε πέναλτι στο 90+5' και να «σφραγίζει» τη νίκη.

Και τα υπόλοιπα γκολ σημειώθηκαν με πέναλτι, με τον Άμραμπατ να δίνει το προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 31' και τον Αντζιέλσκι να ισοφαρίζει στο 89'. Έτσι, η ΑΕΚ έφτασε τους 11 βαθμούς σε 5 ματς της Super League, πέντε λιγότερους από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, που έχει ένα παιχνίδι περισσότερο.

Παρότι ο Αλμέιδα ξεκούρασε τους Πινέδα και Μοχαμάντι αλλά και τον Λιβάι Γκαρσία (εκτός αποστολής) δίνοντας φανέλα βασικού στον Χατζισαφί και τους Μάνταλο και Πισάρο το ματς ήταν... μονότερμα. Ωστόσο κάτι η επιπολαιότητα στα τελειώματα, κάτι ο Τσιντώτας (θετικότατος κόντρα στην πρώην ομάδα του) χρειάστηκε να φτάσει το 31ο πρώτο λεπτό για ν' ανοίξει το σκορ.

Σουτ, φαλτσαριστό, εκτός περιοχής, του (κορυφαίου του γηπέδου) Αραούχο εκτός περιοχής τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι με τον Τσακμάκη να γκρεμίζει τον Μάνταλο που πήγε για το «ριμπάουντ», εντός περιοχής. To πέναλτι αξιοποίησε ο Άμραμπατ κάνοντας το 1-0 που ήταν σκορ ημιχρόνου, παρότι ...φτωχό αφού οι «κιτρινόμαυροι» απειλούσαν την ομάδα του Kόουλμαν διαρκώς.

Το ματς δεν άλλαξε εικόνα στην επανάληψη αλλά η ΑΕΚ ...έσβηνε προϊόντος του χρόνου παρότι ο Αλμέιδα έκανε 4 αλλαγές μαζεμένες. Έτσι όχι μόνο έδωσε ...δικαιώματα (απόκρουση του Στάνκοβιτς σε σουτ του Έντερ στο 77'), αλλά δεν... ξύπνησε oύτε όταν ακυρώθηκε στην επόμενη φάση γκολ του Έρλινγκμαρκ για οφσάιντ.

Έτσι στο 89' ισοφαρίστηκε με νέο πέναλτι -που καταλογίστηκε μέσω VAR- αφού αρχικά δόθηκε οφσάιντ όταν ο Σιντιμπέ ανέτρεψε τον Αντζιέλσκι σε κάθετη του Αγκιμπού Καμαρά. Την εκτέλεση ανέλαβε ο παίκτης που το κέρδισε -ενώ ο Σιντιμπέ αποβλήθηκε- γράφοντας το 1-1.

Ωστόσο η ΑΕΚ ισοφάρισε με το τρίτο πέναλτι της βραδιάς αφού ο Έρλινγκμαρκ στην πρώτη κατεβασιά των γηπεδούχων ανέτρεψε τον Μάνταλο (σε μια φάση που εξετάστηκε αν υπήρχε και χέρι του Ζίνι). Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκατσίνοβιτς νικώντας αλά ...Πανένκα τον Τσιντώτα (90+5').

Tελευταία συγκίνηση του αγώνα η απόκρουση του Χατζισαφί πάνω στη γραμμή ενώ στο 13ο λεπτό των καθυστερήσεων...

Εντυπωσιακός Παναθηναϊκός

Για πρώτη φορά μετά το 2017 ο Παναθηναϊκός νικά στην Τρίπολη τον Αστέρα (1-4). Οι «πράσινοι» πέρα απ’ την αρνητική παράδοση που τερμάτισαν στην πόλη της Αρκαδίας, διατηρούν το ρυθμό τους στην επαρχία, καθώς αυτή ήταν η 3η φετινή τους νίκη σε ισάριθμα ματς εκτός Αττικής (οι προηγούμενες σε Γιάννινα και Αγρίνιο).

Παρθενικό γκολ για τον Αράο στους «πράσινους», έχασε πέναλτι ο Σπόραρ που είχε και δοκάρι στην ίδια φάση. Το «τριφύλλι» είχε και μεγάλη συμπαράσταση απ’ τον κόσμο του, με πάνω από 2.000 φίλους του στις εξέδρες του «Θ. Κολοκοτρώνης». Οι «πράσινοι» ανέβηκαν στους 12 βαθμούς με 5 αγώνες, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης με 6 ματς έμεινε στους 7.

Μόλις στο 5’ άλλαξαν οι ισορροπίες, με τον Μλαντένοβιτς να εκτελεί φάουλ και τον Αράο με το στήθος ουσιαστικά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των «πράσινων» για το 0-1!

Οι γηπεδούχοι «απάντησαν» άμεσα, φέρνοντας ξανά το ματς στα ίσια γρήγορα. Στο 7’ ο Άλβαρες έκανε τη σέντρα και ο Καλτσάς με κεφαλιά διαμόρφωσε το 1-1. Με το ματς να έχει δύο γρήγορα γκολ.

Μέχρι το 20λεπτο ο Παναθηναϊκός έδειξε να έχει ξαφνιαστεί και δεν μπορούσε να απειλήσει, κάτι που δεν έκαναν ούτε οι γηπεδούχοι. Από τότε και μετά οι «πράσινοι» άρχισαν να πιέζουν. Ο Αράο στο 24’ είχε ευκαιρία με την κεφαλιά του να περνάει άουτ. Η πίεση του Παναθηναϊκού τελικά έφερε αποτέλεσμα στο 31’.

Σε μια ωραία επίθεση των φιλοξενούμενων, ο Παλάσιος έκανε τη σέντρα με τον Βέρμπιτς στην κίνηση να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Το δεύτερο προβάδισμα για το «τριφύλλι» στην αναμέτρηση.

Οι «πράσινοι» κράτησαν το ρυθμό και την πίεσή τους. Και στο 44’ ο Κώτσιρας ανατράπηκε απ’ τον Μπαρτόλο και υποδείχθηκε πέναλτι. Ο Σπόραρ ανέλαβε την εκτέλεση ένα λεπτό μετά, με τον Παπαδόπουλο να αποκρούει. Στη συνέχεια της φάσης ο Σλοβένος δοκίμασε να κάνει κάτι σαν ψαλιδάκι, με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι. Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους ουσιαστικά να «καθαρίσουν» το ματς απ’ το ημίχρονο.

Συνέχισε την πίεση

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Σπόραρ να σουτάρει και τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει. Ο τερματοφύλακας του Αστέρα ήταν σε εξαιρετική βραδιά και με ψυχολογία έκανε μεγάλη επέμβαση στο 56’ σε σουτ του Μλαντένοβιτς αυτή τη φορά.

Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε για να σημειώσει κι άλλο γκολ, με τον Τζούρισιτς να βρίσκει εξαιρετικά τον Παλάσιος και τον Αργεντινό να βλέπει τον αντίπαλο τερματοφύλακα να τον σταματά λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Αστέρας άρχισε να ισορροπεί και να παίρνει περισσότερα ρίσκα στο ματς. Στο 69’ μάλιστα οι γηπεδούχοι σκόραραν, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε για χέρι. Στο 75’ ο Μπαρτόλο αστόχησε από δύσκολη θέση, με τους Αρκάδες να δείχνουν διάθεση για να πιέσουν.

Όμως στο 79’ ο Τζούρισιτς μπήκε στην περιοχή, υπήρξε παρατεταμένο μαρκάρισμα από τον Καρμόνα και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι. Ο Φώτης Ιωαννίδης στο 80ο λεπτό ανέλαβε την εκτέλεση και αυτή τη φορά οι «πράσινοι» δεν αστόχησαν για το 1-3. Το γκολ που «καθάρισε» την υπόθεση νίκη για τους φιλοξενούμενους.

Ο Έλληνας στράικερ είχε και… γλυκό για το τέλος του ματς. Στο 87’ με εκπληκτικό πλασέ νίκησε τον Παπαδόπουλο, για το 1-4. Δίνοντας διαστάσεις στη νίκη του «τριφυλλιού» που ήθελε ψυχολογικά αυτή την τόνωση.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Ν. Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Ι. Χριστόπουλος, Καστάνιο, Άλβαρες, Μουνάφο (77’ Ντιαρά), Γκρόζντανιτς (61’ Σουρλής), Καλτσάς (81’ Σίτο), Μπαρτόλο (77’ Ζουγλής), Κρεσπί, Μιριτέλο (61’ Μάντζης).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Γεντβάι (84’ Ρουμπέν), Πάλμερ-Μπράουν (46’ Σένκεφελντ), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Παλάσιος (74’ Βιλένα), Τζούριτσιτς, Βέρμπιτς (66’ Μαντσίνι), Σπόραρ (73’ Ιωαννίδης).

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.