Άλλα Σπορ

Τζόκοβιτς: Απίστευτο θρίλερ στην Αυστραλία

Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2022 - 19:36

Χαμός με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία που πήγε ανεμβολίαστος με ειδική άδεια, αλλά δεν του επετράπη η είσοδος στη χώρα και προσέφυγε στη δικαιοσύνη.

Τζόκοβιτς: Απίστευτο θρίλερ στην Αυστραλία

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε άνω κάτω την Αυστραλία και είναι υπό κράτηση, του ζητήθηκε να φύγει κι εκείνος πάει στα δικαστήρια.

Μάλιστα βρίσκεται σε ξενοδοχείο που πηγαίνουν τους πρόσφυγες. Εκεί πέρασε την πρώτη νύχτα στην Αυστραλία ο Τζόκοβιτς. Και το διπλωματικό επεισόδιο με την Σερβία δεν θα αργήσει.

Όλα ξεκίνησαν από τι αντιδράσεις επειδή πήρε ειδική άδεια να μετάσχει στο Australian Open καθώς είναι ανεμβολίαστος. Προκλήθηκε η κοινή γνώμη. Και υπήρξαν βολές και από άλλους τενίστες.

Έτσι αντέδρασε η Αυστραλία και αρχικά τον κράτησε στο αεροδρόμιο με την άφιξη του. Του ζήτησε να γυρίσει πίσω επειδή δεν είναι εμβολιασμένος και δεν μπορεί να εισέλθει στην χώρα. Εκείνος αντέδρασε και είπε πως θα μείνει.

Η κυβέρνηση της Αυστραλία του ακύρωσε την βίζα. Κι εκείνος προσέφυγε σε δικαστήριο για να βρει την δικαίωση του.

Ο Τζόκοβιτς πέρασε την νύχτα του σε ξενοδοχείο το οποίο οδηγούνται όλοι οι πρόσφυγες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στα έγγραφα που απαιτούνται για την είσοδο του στη χώρα.

Οι νομικοί εκπρόσωποι του Σέρβου ζήτησαν ακρόαση από το Ομοσπονδιακό Περιφερειακό και Οικογενειακό δικαστήριο της Αυστραλίας.

Ωστόσο, βάσει των δημοσιευμάτων οι δικηγόροι της Κυβέρνησης της Αυστραλίας έχουν το δικαίωμα να απαιτήσουν την απέλασή του από τη χώρα. Πριν καν γίνει η ακρόαση αυτή.

Η δήλωση του πρωθυπουργού της Αυστραλίας
Ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον.

«H Visa του κ. Τζόκοβιτς απορρίφθηκε. Οι κανόνες είναι κανόνες, ειδικά όταν αφορούν τα σύνορά μας. Κανείς δεν είναι πάνω από τους κανόνες. Η ισχυρή πολιτική μας όσον αφορά την είσοδο στη χώρα ήταν καθοριστική, ώστε η Αυστραλία να έχει από τους χαμηλότερους μέσους όρους θανάτων από COVID στον κόσμο. Συνεχίζουμε να είμαστε προσεκτικοί», έγραψε στο Twitter.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr