Άλλα Σπορ

Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο ο Τεντόγλου

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 - 22:36

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Βελιγραδίου με άλμα στα 8.55μ. που είναι η έκτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.

Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο ο Τεντόγλου

Ο 24χρονος άλτης από τα Γρεβενά με άλμα στα 8.55μ. μετά από Χρυσός Ολυμπιονίκης πλέον λογίζεται και ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής αφού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου το Βελιγράδι!

Πλέον στερεύουν οι λέξεις για τον Μίλτο Τεντόγλου.. είναι πραγματικά ανίκητος!!!

Ο Μίλτος Τεντόγλου πήγε στο Βελιγράδι ως χρυσός Ολυμπιονίκης και μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση και το επιβεβαίωσε στη «Stark Arena» της πρωτεύουσας της Σερβίας.

Ο Έλληνας άλτης του Γιώργου Πομάσκι μπορεί να ακυρώθηκε στην πρώτη του προσπάθεια, αδίκως τελικά, με το ριπλέι πάντως να δείχνει ότι δεν πάτησε την πλαστελίνη, ωστόσο με το δεύτερό του άλμα έδειξε ότι δεν έχει διάθεση για αστεία.

Με ένα άλμα στο 8.55 μέτρα (νέο πανελλήνιο ρεκόρ και 6η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον κόσμο) κατέκτησε από την 2η του προσπάθεια το χρυσό μετάλλιο.

Με αυτό το άλμα «άγγιξε» και το ρεκόρ αγώνων που ανήκει στον θρυλικό Ιβάν Πεντρόσο. Ο Κουβανός άλτης είχε σημειώσει 8.62 μέτρα το 1999 στην πόλη Μαεμπάσι της Ιαπωνίας.

Κανένας άλλος αθλητής δεν κατέφερε να πλησιάσει την επίδοση του Τεντόγλου, που έφτασε σε μία ακόμη κορυφή. Ο Γρεβενιώτης άλτης μάλιστα έκλεισε τον αγώνα του με άλμα στα 8.51 μέτρα.

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι και με τη βούλα ο κορυφαίος αθλητής του μήκους της εποχής και ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών. Έχει πλέον στη συλλογή του χρυσά μετάλλια από όλες τις μεγάλες διοργανώσεις σε επίπεδο ανδρών (Ολυμπιακοί αγώνες, Ευρωπαϊκά Ανοιχτού/Κλειστού στίβου, Παγκόσμιου Κλειστού) πλην του Παγκόσμιου Ανοιχτού Στίβου, κάτι που μπορεί να καταφέρει το αυτό το καλοκαίρι στο Γιουτζίν.

Με τον τρόπο αυτό έκανε και το καλύτερο δώρο στον εαυτό του καθώς γιόρτασε με χρυσάφι τα 24α γενέθλιά του, ο γεννημένος στις 18 Μαρτίου 1998.

Η τελική κατάταξη του τελικού:

  1. Μίλτος Τεντόγλου 8,55μ.
  2. Τομπίας Μοντλέρ (Σουηδία) 8,38μ.
  3. Μαργκίς Ντέντι (ΗΠΑ) 8,27μ,
  4. Τζάριον Λόουσον (ΗΠΑ) 8,19μ.
  5. Τσέσγουιλ Τζόνσον (Νότια Αφρική) 8,14μ.
  6. Εμιλιάνο Λάσα (Ουρουγουάη) 7,99μ.
  7. Σρεσχανκάρ (Ινδία) 7,92μ.
  8. Λάζαρ Άνιτς (Σερβία) 7,92μ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

PHOTO GALLERY

Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο ο Τεντόγλου
Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο ο Τεντόγλου
Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο ο Τεντόγλου